Prachtige food foto's in nieuw boek

21 december 2015
Prachtige food foto's in nieuw boek

Eduard Planting Gallery in Amsterdam lanceert een nieuw boek van fotograaf Marie Cécile Thijs. 'FOOD PORTRAITS' bundelt 65 foto’s met
eten als onderwerp. Zo weerspiegelen zwevende kikkererwten, vliegende citroenen, sierlijke octopus, exploderende wijn, bloedende biet en roze zwammen onder een stolp de surrealistische wereld van de portretfotograaf.

*Humor en schoonheid*
De food serie van Marie Cécile Thijs is in de periode 2012-2014 gepubliceerd in FD Persoonlijk, het weekend magazine van Het Financieele Dagblad. In de culinaire beelden komen elementen als verstilling, dynamiek en vaak ook humor samen.



Marie Cécile Thijs is een fotograaf met een herkenbare signatuur. Haar portretten zijn stillevens en haar stillevens worden portretten, waarbij licht- en kleurgebruik doen denken aan de Gouden Eeuw. Tegelijkertijd is haar werk volstrekt eigentijds.

*Rijksmuseum*
Het werk van Marie Cécile Thijs is opgenomen in collecties van het Rijksmuseum Amsterdam, Museum Rotterdam en een groot aantal private kunstverzamelaars. In het voorjaar 2015 was in Museum aan het Vrijthof in Maastricht haar eerste overzichtstentoonstelling te zien.



Het 128 pagina’s tellende boek 'FOOD PORTRAITS' is een uitgave van EPFAP Publishing, een nieuwe activiteit van Eduard Planting Gallery. De prijs van het boek bedraagt € 37,50.
"www.eduardplanting.com":http://www.eduardplanting.com

Overig nieuws