Prachtige food foto's in nieuw boek

21 december 2015 |
Prachtige food foto's in nieuw boek<

Eduard Planting Gallery in Amsterdam lanceert een nieuw boek van fotograaf Marie Cécile Thijs. 'FOOD PORTRAITS' bundelt 65 foto’s met
eten als onderwerp. Zo weerspiegelen zwevende kikkererwten, vliegende citroenen, sierlijke octopus, exploderende wijn, bloedende biet en roze zwammen onder een stolp de surrealistische wereld van de portretfotograaf.

Humor en schoonheid
De food serie van Marie Cécile Thijs is in de periode 2012-2014 gepubliceerd in FD Persoonlijk, het weekend magazine van Het Financieele Dagblad. In de culinaire beelden komen elementen als verstilling, dynamiek en vaak ook humor samen.



Marie Cécile Thijs is een fotograaf met een herkenbare signatuur. Haar portretten zijn stillevens en haar stillevens worden portretten, waarbij licht- en kleurgebruik doen denken aan de Gouden Eeuw. Tegelijkertijd is haar werk volstrekt eigentijds.

Rijksmuseum
Het werk van Marie Cécile Thijs is opgenomen in collecties van het Rijksmuseum Amsterdam, Museum Rotterdam en een groot aantal private kunstverzamelaars. In het voorjaar 2015 was in Museum aan het Vrijthof in Maastricht haar eerste overzichtstentoonstelling te zien.



Het 128 pagina’s tellende boek 'FOOD PORTRAITS' is een uitgave van EPFAP Publishing, een nieuwe activiteit van Eduard Planting Gallery. De prijs van het boek bedraagt € 37,50.
www.eduardplanting.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor coronamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: