Pop-up visrestaurant A La Plancha toch open

30 mei 2018
Pop-up visrestaurant A La Plancha toch open

Het populaire pop-up restaurant op het Rotterdamse Noordereiland zal deze zomer alsnog haar deuren openen. Maandag werd door de gemeente en provincie besloten dat er toch een tijdelijke vergunning wordt verleend aan A La Plancha. Fans van het restaurant kunnen binnenkort weer genieten van de lekkerste vis aan de Maas.

Vergunning

Afgelopen week werd duidelijk dat pop-up visrestaurant A La Plancha al maanden wachtte op een vergunning. Vanwege de veiligheid kwam de vergunning niet van de grond. Na veel positieve steunbetuigingen voor het populaire visrestaurant en ondernemer en initiatiefnemer Hans Mosselman werd er vanuit de gemeente toch actie ondernomen. Afgelopen maandagavond vond er een overleg plaats met de Rotterdamse Burgemeester Ahmed Aboutaleb en de provincie. Hier werd besloten dat A La Plancha alsnog een tijdelijke vergunning krijgt. Wanneer de gasten kunnen aanschuiven op het ponton aan de Maaskade is nog niet bekend. Hans Mosselman zet alles op alles om A La Plancha zo snel mogelijk te kunnen openen. Nog heel even wachten dus totdat er weer genoten kan worden van heerlijke verse vis en een fijn uitzicht bij het restaurant aan de Maas.

Goed eten

A La Plancha is een concept van Stichting Cultuurbrigade (ook verantwoordelijk voor de Dag van de Romantische Muziek) en wordt uitgevoerd door Food for Thought. Het draait bij A la Plancha niet alleen om lekker eten, genieten en beleving. Brein achter het concept, Food for Thought, wil een bijdrage leveren aan het vormgeven van de samenleving en dan vooral voor de groep mensen die moeite heeft aan te haken bij onze steeds sneller veranderende samenleving. Door middel van een intern ontwikkeld programma wil Food for Thought helpen met het opbouwen van vaardigheden, zelfvertrouwen en een CV. Het bedrijf werkt met ouderen, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, of mensen die een kruisje achter hun naam hebben. Het resultaat is een warm team met medewerkers die willen bijdragen aan de doelstellingen van Food for Thought. De enige eis aan werknemers is een oprechte wens om zelf iets van het leven te maken.

Overig nieuws