Pop-up visrestaurant A La Plancha toch open

30 mei 2018 |

Het populaire pop-up restaurant op het Rotterdamse Noordereiland zal deze zomer alsnog haar deuren openen. Maandag werd door de gemeente en provincie besloten dat er toch een tijdelijke vergunning wordt verleend aan A La Plancha. Fans van het restaurant kunnen binnenkort weer genieten van de lekkerste vis aan de Maas.

Vergunning

Afgelopen week werd duidelijk dat pop-up visrestaurant A La Plancha al maanden wachtte op een vergunning. Vanwege de veiligheid kwam de vergunning niet van de grond. Na veel positieve steunbetuigingen voor het populaire visrestaurant en ondernemer en initiatiefnemer Hans Mosselman werd er vanuit de gemeente toch actie ondernomen. Afgelopen maandagavond vond er een overleg plaats met de Rotterdamse Burgemeester Ahmed Aboutaleb en de provincie. Hier werd besloten dat A La Plancha alsnog een tijdelijke vergunning krijgt. Wanneer de gasten kunnen aanschuiven op het ponton aan de Maaskade is nog niet bekend. Hans Mosselman zet alles op alles om A La Plancha zo snel mogelijk te kunnen openen. Nog heel even wachten dus totdat er weer genoten kan worden van heerlijke verse vis en een fijn uitzicht bij het restaurant aan de Maas.

Goed eten

A La Plancha is een concept van Stichting Cultuurbrigade (ook verantwoordelijk voor de Dag van de Romantische Muziek) en wordt uitgevoerd door Food for Thought. Het draait bij A la Plancha niet alleen om lekker eten, genieten en beleving. Brein achter het concept, Food for Thought, wil een bijdrage leveren aan het vormgeven van de samenleving en dan vooral voor de groep mensen die moeite heeft aan te haken bij onze steeds sneller veranderende samenleving. Door middel van een intern ontwikkeld programma wil Food for Thought helpen met het opbouwen van vaardigheden, zelfvertrouwen en een CV. Het bedrijf werkt met ouderen, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, of mensen die een kruisje achter hun naam hebben. Het resultaat is een warm team met medewerkers die willen bijdragen aan de doelstellingen van Food for Thought. De enige eis aan werknemers is een oprechte wens om zelf iets van het leven te maken.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Rotterdam
Hudson Bar & Kitchen lanceert als eerste Moritz Beercan Chicken

Op vrijdag 22 juni introduceert Hudson Bar & Kitchen als eerste het oudste Spaanse biermerk Moritz Bier in combinatie met de Moritz Beercan Chicken. Swinkels Family Brewers – die verantwoordelijk is voor de lancering van Moritz in Nederland - verkoos restaurant Hudson als de eerste partner...

Culinair Rotterdam
Gert Blom draagt sterrenrestaurant Amarone Rotterdam over aan Jan van Dobben

Gert Blom draagt sterrenrestaurant Amarone in Rotterdam per 1 juli 2018 over aan chef Jan van Dobben. Van Dobben was sinds juli 2017 al mede-eigenaar en werkt sinds 2012 bij Amarone. De 29-jarige Van Dobben is nu 100% eigenaar van het Rotterdamse restaurant, waarin zijn echtgenote en oenoloog Yoshik...

Personalia Michelin
Michael Ellis verlaat Michelin

Michael Ellis, de directeur van de culinaire Michelin restaurant- en hotelgidsen stapt op. Hij gaat een nieuwe uitdaging aan bij Jumeirah Group, waar hij leiding gaat geven aan de culinaire afdelingen. Diner De 'chief executive' van Jumeirah, José Silva, wil het restaurant...

Awards Culinair
Team sterrenrestaurant Merlet wint kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018

De vierde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant Merlet in Schoorl. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant de Ertepeller in Papendrecht. Tijdens de wedstrijd, d...

Culinair Fastservice
Fusie De Pizzabakkers en Da Portare Via

De Pizzabakkers (nu 12 vestigingen) en Da Portare Via (nu 9 vestigingen) maken bekend in de loop van dit jaar te fuseren. De bedrijven zijn ervan overtuigd samen sterker te staan. De kernwaarden van beide bedrijven komen nagenoeg overeen, ze staan voor een ambachtelijke houtovenpizza van hoge kwa...

Achtergronden Tech
Kok op vakantie dankzij keukenmanagementsysteem

De kok kan eindelijk weer eens op vakantie. Niet omdat hij de keuken sluit, maar vanwege de vlekkeloze keukenoperatie, mogelijk gemaakt door een systeem dat het keukenmanagement stroomlijnt. De meeste chefs die ermee werken willen niet anders meer, merkt Arjan Mul op. Arjan is dealer van unTill K...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: