Pop-up restaurant 'Vespucci' opent dit weekend haar deuren

2 mei 2019 | Yonne van Geene
Pop-up restaurant 'Vespucci' opent dit weekend haar deuren

Initiatiefnemers van Restaurant Daghap komen met een nieuw initiatief gerund door twee afgestudeerde hotello’s en een sterrenchef. Het restaurant in Amsterdam werkt op uitnodiging en biedt de mogelijkheid een viergangen diner met nieuwe smaakcombinaties te proeven in ongedwongen en levendige sfeer.

De twee creatief culinaire ondernemers Benten Wijnen (33 jaar) en Joost Aartsen (29 jaar) vinden niets leuker dan nieuwe ideeën waarmaken waarbij ze gepassioneerde mensen vinden die met een kleine kick-start iets groot kunnen maken. Dit hebben zij gevonden in Rosalie van der Harst (24 jaar, manager) Jelle Hiemstra (27 jaar, sommelier) en Bobby Rust (33 jaar, chef). De locatie bevindt zich op de Vespuccistraat, waarna de naam 'Vespucci' snel gekozen was.

Aandacht

Benten Wijnen: “Vespucci is voor mij zo leuk omdat het maar 25 stoelen zijn met een vast menu en onverdeelde aandacht voor het bord en de gast, we doen dit met een klein talentvol team waarbij iedereen in z'n kracht staat.” 

Zo komt het zuurdesem brood van bakkerij Ulmus, de Hollandse kazen van L’Amuse en zijn er vijf verschillende wijnleveranciers. De gerechten zijn geïnspireerd op de ervaring van Bobby bij sterrenzaken maar dan met een twist hoe hij deze het liefst en lekkerst maakt voor zijn vrienden.

Plek bemachtigen

Om een plek te bemachtigen in de intieme ruimte die plaats heeft voor maar 25 levensgenieters moet je het vespucci telefoonnummer in handen krijgen via een van de vijf uit het team of van iemand die er al eerder heeft gegeten. Op deze manier wil Vespucci de kans vergroten dat je net wat oude vrienden tegen het lijf loopt en er een heerlijk ongedwongen en levendige sfeer hangt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Officieel: terrassen niet open op 21 april

De terrassen gaan niet open op 21 april. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zojuist bekend tijdens de persconferentie. Het nieuws lekte afgelopen week al naar buiten. Het kabinet gaat per week bekijken of en hoe de samenleving weer open kan. Op z'n vroegst kunnen ...

Financieel Horeca & Belasting
Uw restaurant fiscaal optimaal naar de volgende generatie!

Staat u samen met uw zoon achter de tap? Of doet uw dochter de administratie van uw horecaonderneming? Denk dan eens na over de schenking van uw horecazaak aan de volgende generatie. ‘’Moet dat nu al?’’, hoor ik u denken. Juist nu! De zogeheten fiscaal voordelige bedrijfso ...

Economie Internationaal
Just Eat Takeaway noteert ongekende groei

De coronacrisis heeft Just Eat Takeaway (het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl) geen windeieren gelegd. Het bedrijf zag een flinke toename in het aantal bestellingen: in het eerste kwartaal zijn in Nederland zo'n 15,3 miljoen maaltijden besteld, dat is 53 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt ...

Achtergronden Gastronomie
Tommy Janssen en Vera Voorend openen restaurant Maeve in Utrecht centrum

Na jaren bij diverse toprestaurants gewerkt te hebben openen Tommy Janssen en Vera Voorend restaurant Maeve in de zomer van 2021. “We hebben jaren gei?nvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen.” Het res ...

Economie Corona
FNV Horeca: valse verwachtingen kabinet opnieuw dooie mus voor horeca

De valse verwachtingen en niet waargemaakte uitspraken van het kabinet over mogelijke versoepeling zorgen voor nog meer schade in de horeca. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “We begrijpen dat de gezondheid voorop staat, maar het blijft ook van levensbelang dat er wordt gekeken naar de overig ...

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: