Pop-up restaurant 'Vespucci' opent dit weekend haar deuren

2 mei 2019 | Yonne van Geene

Initiatiefnemers van Restaurant Daghap komen met een nieuw initiatief gerund door twee afgestudeerde hotello’s en een sterrenchef. Het restaurant in Amsterdam werkt op uitnodiging en biedt de mogelijkheid een viergangen diner met nieuwe smaakcombinaties te proeven in ongedwongen en levendige sfeer.

De twee creatief culinaire ondernemers Benten Wijnen (33 jaar) en Joost Aartsen (29 jaar) vinden niets leuker dan nieuwe ideeën waarmaken waarbij ze gepassioneerde mensen vinden die met een kleine kick-start iets groot kunnen maken. Dit hebben zij gevonden in Rosalie van der Harst (24 jaar, manager) Jelle Hiemstra (27 jaar, sommelier) en Bobby Rust (33 jaar, chef). De locatie bevindt zich op de Vespuccistraat, waarna de naam 'Vespucci' snel gekozen was.

Aandacht

Benten Wijnen: “Vespucci is voor mij zo leuk omdat het maar 25 stoelen zijn met een vast menu en onverdeelde aandacht voor het bord en de gast, we doen dit met een klein talentvol team waarbij iedereen in z'n kracht staat.” 

Zo komt het zuurdesem brood van bakkerij Ulmus, de Hollandse kazen van L’Amuse en zijn er vijf verschillende wijnleveranciers. De gerechten zijn geïnspireerd op de ervaring van Bobby bij sterrenzaken maar dan met een twist hoe hij deze het liefst en lekkerst maakt voor zijn vrienden.

Plek bemachtigen

Om een plek te bemachtigen in de intieme ruimte die plaats heeft voor maar 25 levensgenieters moet je het vespucci telefoonnummer in handen krijgen via een van de vijf uit het team of van iemand die er al eerder heeft gegeten. Op deze manier wil Vespucci de kans vergroten dat je net wat oude vrienden tegen het lijf loopt en er een heerlijk ongedwongen en levendige sfeer hangt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: