Pop-up restaurant 'Vespucci' opent dit weekend haar deuren

2 mei 2019 | Yonne van Geene

Initiatiefnemers van Restaurant Daghap komen met een nieuw initiatief gerund door twee afgestudeerde hotello’s en een sterrenchef. Het restaurant in Amsterdam werkt op uitnodiging en biedt de mogelijkheid een viergangen diner met nieuwe smaakcombinaties te proeven in ongedwongen en levendige sfeer.

De twee creatief culinaire ondernemers Benten Wijnen (33 jaar) en Joost Aartsen (29 jaar) vinden niets leuker dan nieuwe ideeën waarmaken waarbij ze gepassioneerde mensen vinden die met een kleine kick-start iets groot kunnen maken. Dit hebben zij gevonden in Rosalie van der Harst (24 jaar, manager) Jelle Hiemstra (27 jaar, sommelier) en Bobby Rust (33 jaar, chef). De locatie bevindt zich op de Vespuccistraat, waarna de naam 'Vespucci' snel gekozen was.

Aandacht

Benten Wijnen: “Vespucci is voor mij zo leuk omdat het maar 25 stoelen zijn met een vast menu en onverdeelde aandacht voor het bord en de gast, we doen dit met een klein talentvol team waarbij iedereen in z'n kracht staat.” 

Zo komt het zuurdesem brood van bakkerij Ulmus, de Hollandse kazen van L’Amuse en zijn er vijf verschillende wijnleveranciers. De gerechten zijn geïnspireerd op de ervaring van Bobby bij sterrenzaken maar dan met een twist hoe hij deze het liefst en lekkerst maakt voor zijn vrienden.

Plek bemachtigen

Om een plek te bemachtigen in de intieme ruimte die plaats heeft voor maar 25 levensgenieters moet je het vespucci telefoonnummer in handen krijgen via een van de vijf uit het team of van iemand die er al eerder heeft gegeten. Op deze manier wil Vespucci de kans vergroten dat je net wat oude vrienden tegen het lijf loopt en er een heerlijk ongedwongen en levendige sfeer hangt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: