Pop-up restaurant op Amsterdamse Wallen brengt ode aan de aardappel

17 september 2018 | Thijs Jacobs

Volgende week opent op de Amsterdamse Wallen het verleidelijkste 1-persoonsrestaurant van Nederland: De Piepershow. Veelgeprezen chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer serveren een gastronomisch aardappelmenu, dat de nederige pieper weer de spotlight geeft die het verdient. Aanschuiven in het piepkleine restaurant, voor een diner van 10 minuten, kan op vrijdag 14 en zaterdag 15 september. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. 

Nederlandse eetcultuur

De pieper hoort al eeuwenlang bij de Nederlandse eetcultuur. Toch wordt er tegenwoordig vaak aan voorbijgegaan. “Onterecht”, vinden Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer (restaurants Breda, Guts & Glory, Maris Piper). “De aardappel heeft veel te bieden.” Het oer-Hollandse product is rijk aan goede voedingsstoffen en de bereidingsmogelijkheden zijn legio. Met drie gangen, die de aardappel alle eer aan doen, laat het veelgeprezen chefsduo de culinaire veelzijdigheid van de vertrouwde knol zien.

Snel bij zijn

De Piepershow opent op vrijdag 14 september (12:00 – 20:00 uur) en zaterdag 15 september (12:00 – 18:00 uur) aan de Oudezijds Achterburgwal 27. Zitplekken kunnen ter plekke worden bemachtigd, maar zijn beperkt beschikbaar. Verzekerd zijn van toegang? Via Instagram < insert link > worden de komende dagen enkele time slots weggeven.

Power to the Pieper

De Piepershow is onderdeel van de campagne Power to the Pieper, een initiatief van de Nederlandse Aardappel Organisatie. Power to the Pieper wil de aardappel in al zijn variaties weer op het bord van jonge Nederlanders krijgen. Meer informatie hierover vind je op www.aardappels.nl.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: