Pop-up restaurant op Amsterdamse Wallen brengt ode aan de aardappel

17 september 2018 | Thijs Jacobs
Pop-up restaurant op Amsterdamse Wallen brengt ode aan de aardappel

Volgende week opent op de Amsterdamse Wallen het verleidelijkste 1-persoonsrestaurant van Nederland: De Piepershow. Veelgeprezen chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer serveren een gastronomisch aardappelmenu, dat de nederige pieper weer de spotlight geeft die het verdient. Aanschuiven in het piepkleine restaurant, voor een diner van 10 minuten, kan op vrijdag 14 en zaterdag 15 september. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. 

Nederlandse eetcultuur

De pieper hoort al eeuwenlang bij de Nederlandse eetcultuur. Toch wordt er tegenwoordig vaak aan voorbijgegaan. “Onterecht”, vinden Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer (restaurants Breda, Guts & Glory, Maris Piper). “De aardappel heeft veel te bieden.” Het oer-Hollandse product is rijk aan goede voedingsstoffen en de bereidingsmogelijkheden zijn legio. Met drie gangen, die de aardappel alle eer aan doen, laat het veelgeprezen chefsduo de culinaire veelzijdigheid van de vertrouwde knol zien.

Snel bij zijn

De Piepershow opent op vrijdag 14 september (12:00 – 20:00 uur) en zaterdag 15 september (12:00 – 18:00 uur) aan de Oudezijds Achterburgwal 27. Zitplekken kunnen ter plekke worden bemachtigd, maar zijn beperkt beschikbaar. Verzekerd zijn van toegang? Via Instagram < insert link > worden de komende dagen enkele time slots weggeven.

Power to the Pieper

De Piepershow is onderdeel van de campagne Power to the Pieper, een initiatief van de Nederlandse Aardappel Organisatie. Power to the Pieper wil de aardappel in al zijn variaties weer op het bord van jonge Nederlanders krijgen. Meer informatie hierover vind je op www.aardappels.nl.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Corona
Terrassen gaan op 21 april niet open

De terrassen gaan op 21 nog niet open. De voorgenomen versoepelingen zijn met minstens een week opgeschoven, aangezien de besmettingscijfers nu nog te hoog zijn. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst heeft dit bevestigd na het 'Catshuisoverleg' van zondag. De burgemeesters van ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
Gastvrij Arnhem eerste centrale registratietool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: