Pim Evers nieuwe voorzitter van KHN Amsterdam

18 april 2018 | Thijs Jacobs

Maandag 16 april jl. is Pim Evers tijdens de Algemene Ledenvergadering van KHN Amsterdam gekozen als nieuwe voorzitter. Pim Evers begon zijn carrière in de IT- en communicatiesector en is sinds 2011 mede-eigenaar van 10 horecazaken in Amsterdam. Pim Evers was al twee jaar bestuurslid van KHN Amsterdam en is vanaf nu voorzitter van de Amsterdamse afdeling van de branchevereniging.

Maatregelen

Pim Evers: “KHN Amsterdam gaat zich de komende tijd richten op maatregelen die het nieuwe stadsbestuur wil nemen en die van grote invloed zijn op de horeca. Zo wordt de oplossing van de drukte in Amsterdam ten onrechte gezocht in meer regels en handhaving voor onze branche. We zijn niet tegen regels en handhaving, maar het moet wel het doel dienen waarvoor het wordt ingezet. Dat kan wat ons betreft slimmer en efficiënter. Bovendien onderschat het stadsbestuur van Amsterdam vaak welke bijdrage de horeca levert aan de veiligheid, werkgelegenheid en de kwaliteit van de stad.”

Samen werken aan oplossingen

Pim Evers geeft aan dat het bestuur van KHN Amsterdam nog meer dan nu in overleg wil met stakeholders om samen tot goede oplossingen te komen: voor de stad Amsterdam, haar inwoners én de horeca. Evers: “De overlast die bewoners ervaren is voor ons ook een doorn in het oog. Maar dat lossen we niet op door nog meer regels op te leggen aan horecaondernemers. Laat ons meedenken om wel tot goede en werkbare oplossingen te komen. Daarnaast kan het niet zo zijn dat toeristenbelasting als melkkoe gebruikt gaat worden. Creëer meer inkomsten door de groep betalenden groter te maken en gebruik de inkomsten van de toeristenbelasting om het toeristische klimaat verder te verbeteren.”

Grootste uitdaging: voldoende medewerkers

De nieuwe voorzitter van KHN Amsterdam geeft aan dat het vinden en behouden van gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers een enorme uitdaging is waar hard aan wordt gewerkt. "Met best practices willen we horecaondernemers inspireren hoe ze met de veranderende markt en behoefte om kunnen gaan."

Bestuur KHN Amsterdam

Naast Pim Evers bestaat het bestuur van KHN Amsterdam uit: Anita Bos (Amstel Hotel), Nico Evers (Westcord Jakarta), Patrick Kerkhoven (Win hotels), Jonatan Tsuff (o.a. Quentin hotels), Marco Oskam (Casablanca) en Arjan de Waard (Café Mokum en Café de Waard).

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: