Pilotproject tegen voedselverspilling hotelsector 

29 maart 2017 | Roy Spijker

Het Wereld Natuur Fonds gaat samen met de American Hotel & Lodging Associaton (Ahla) een aantal pilotprojecten starten die voedselverspilling in de hotelsector tegen moeten gaan. Onder meer de hotelketens Hilton, Hyatt, InterContinental Hotels Group en Marriot International doen mee aan de pilot.

Uit onderzoek van het WNF blijkt dat hotels de behoefte hebben aan een industriebrede training en educatie als het gaat om het verminderen van voedselverspilling. Ook zou er te weinig worden bijgehouden hoeveel voedsel er wordt verspilt. Volgens Ahla komt de rekening van Voedselverspilling juist terecht bij de consument en de foodservice-sector, waar de hotelbranche ook onder valt.

Programma
Ahla en het WNF hebben een programma ontwikkeld dat hotels ondersteuning geeft bij het reduceren van voedselverspilling. Het programma heeft verschillende pilots die in iedere stap in de keten voedselverspilling moet aanpakken. Zo wordt op reguliere basis de verspilling gemeten, komen er trainingsprogramma's voor werknemers, worden er speciale menu's gemaakt die voedselverspilling tegen moeten gaan en moeten klanten bewuster worden gemaakt.

Volgens CEO Katherine Lugar heeft de hotelindustrie een unieke kans om bewustzijn te creëren en om richtlijnen en tools te ontwerpen die nodig zijn om het verschil te maken op het gebied van voedselverspilling. Volgens haar is de deelname van grote Amerikaanse hotelketens een teken dat er op de lange termijn iets gedaan kan worden tegen verspilling.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: