Pilotproject tegen voedselverspilling hotelsector 

29 maart 2017 | Roy Spijker

Het Wereld Natuur Fonds gaat samen met de American Hotel & Lodging Associaton (Ahla) een aantal pilotprojecten starten die voedselverspilling in de hotelsector tegen moeten gaan. Onder meer de hotelketens Hilton, Hyatt, InterContinental Hotels Group en Marriot International doen mee aan de pilot.

Uit onderzoek van het WNF blijkt dat hotels de behoefte hebben aan een industriebrede training en educatie als het gaat om het verminderen van voedselverspilling. Ook zou er te weinig worden bijgehouden hoeveel voedsel er wordt verspilt. Volgens Ahla komt de rekening van Voedselverspilling juist terecht bij de consument en de foodservice-sector, waar de hotelbranche ook onder valt.

Programma
Ahla en het WNF hebben een programma ontwikkeld dat hotels ondersteuning geeft bij het reduceren van voedselverspilling. Het programma heeft verschillende pilots die in iedere stap in de keten voedselverspilling moet aanpakken. Zo wordt op reguliere basis de verspilling gemeten, komen er trainingsprogramma's voor werknemers, worden er speciale menu's gemaakt die voedselverspilling tegen moeten gaan en moeten klanten bewuster worden gemaakt.

Volgens CEO Katherine Lugar heeft de hotelindustrie een unieke kans om bewustzijn te creëren en om richtlijnen en tools te ontwerpen die nodig zijn om het verschil te maken op het gebied van voedselverspilling. Volgens haar is de deelname van grote Amerikaanse hotelketens een teken dat er op de lange termijn iets gedaan kan worden tegen verspilling.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: