Paul Bocuse (91) overleden

20 januari 2018 | Redactie
Paul Bocuse (91) overleden<

Paul Bocuse is overleden. Het overlijden van de wereldberoemde chef-kok is door de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérard Collomb bekendgemaakt via Twitter. Bocuse is 91 jaar geworden. Een verrassing is het niet. Bocuse heeft in de afgelopen jaren verscheidene hartoperaties ondergaan voor bypasses en een nieuwe hartklep. Bocuse leed ook aan de ziekte van Parkinson.

Kok van de eeuw

Door Gault Millau is Bocuse verkozen tot ’kok van de eeuw’. Al meer dan vijftig jaar heeft Bocuse drie Michelinsterren op zijn naam staan. Een ongeëvenaard record. De grote bekendheid kwam vooral voor Bocuse door zijn ’nouvelle cuisine’. Nouvelle cuisine staat voor koken met verse ingrediënten in relatief kleine porties. De nieuwe generatie koks kookten kleine porties met lichte ingrediënten, vaak waren het relatief simpele gerechten. Het moest vers, niet ‘stukgekookt’ en kort bereid. De natuurlijke smaken moesten behouden blijven.

Kenmerkend voor Bocuse  waren zijn witte buis en koksmuts. Bocuse werd door de Fransen ‘De Paus van de Franse keuken’ genoemd.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: