Paling Peeling is je reinste onzin

1 april 2015 |
Paling Peeling is je reinste onzin<

Vorige week kwam 24Kitchen met een opmerkelijk bericht. Bezoekers van het culinaire vakantieweekend 24Kitchen&Cottages
(17-20 april a.s.) zouden kunnen genieten van iets totaal nieuws, namelijk Food Wellness. Wellnessbehandelingen waarbij ingrediënten worden gebruikt die normaal gesproken op ons bord liggen. Vandaag, op 1 april, maakt 24Kitchen bekend dat deze behandelingen verzonnen zijn met als doel aandacht vragen voor het onderwerp food waste.

Bizar
Op het programma van 24Kitchen&Cottages stonden bizarre behandelingen als een Oyster Shaving, een Paling Peeling, een Energizing Pepper Massage en een Hot Potato Treatment. Allemaal onzin, zo maakte chef 24Kitchen chef John Gerdsen vandaag bekend.
“Wij zijn chefs. Onze passie is lekker koken met mooie producten. Mensen scheren met oesters of masseren met peper zou je reinste food waste zijn. Sorry voor alle gasten die zich al hadden verheugd op knabbelende palingen aan hun voeten. Dat gaat niet gebeuren. We gaan gewoon lekker samen koken en genieten,” aldus John Gerdsen.

1 april
Food waste is een actueel onderwerp waar 24Kitchen graag aandacht voor vraagt. Met reden. Een derde van het voedsel in Nederland wordt verspild, dat is zo’n € 2,4 miljard aan voedsel per jaar. Een gigantische hoeveelheid. Zeker als je je realiseert dat er bijna 100.000 mensen in Nederland afhankelijk zijn van de voedselbank en dat onze voedselbronnen uitgeput raken. Precies om die reden werkten een aantal chefs van 24Kitchen, waaronder Rudolph van Veen, Danny Jansen en Angelique Schmeinck, mee aan de campagne Kliekipedia van Sire om foodrecycling te bevorderen en grijpt 24Kitchen 1 april aan om aandacht te vragen voor dit onderwerp.

Bewust
Ook tijdens het culinaire vakantieweekend 24Kitchen&Cottages gaat 24Kitchen heel bewust om met voedsel.
Chef John Gerdsen: “Alle gerechten die worden klaargemaakt tijdens workshops mogen geproefd en opgegeten worden door de gasten en het personeel. Mensen moeten zich vooraf inschrijven voor de workshops en kookcolleges zodat we precies weten op hoeveel personen we kunnen rekenen en hoeveel ingrediënten we in moeten kopen. Op zondag is er een tombola waar mensen tegen een kleine vergoeding aan mee kunnen doen en mooie prijzen kunnen winnen. De opbrengst hiervan gaat naar het Kliekipedia platform van Sire. Het platform met tips voor food recycling en wat je allemaal met kliekjes kunt doen.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Personalia Culinair
Prins Mauritshuis Blokzijl heeft nieuwe 'aanvoerder'

Net voor het sluiten van de transfermarkt op 2 september 2019 heeft het ‘kookteam Oranje’ zich versterkt met Seb Smit! Het huidige team van chefs komt onder zijn algehele leiding te staan en zal de verdere groei na de intensieve verbouw van het Prins Mauritshuis in smakelijke banen leide...

Food Awards
Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek wint ABN AMRO Best Newcomer Retail Award

Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek heeft op dinsdag 17 september de ‘ABN AMRO Best Newcomer Retail Award’ gewonnen. “Wat een fantastisch nieuws”, zegt Eric Habraken van De Verspillingsfabriek. “Ook voor HMSHost International en Amsterdam Airport Schiphol natuur...

Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

Hotel Opening
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum heeft een vernieuwd restaurant

Het is de natuur van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum om verrassend en uniek te zijn voor al haar gasten. Deze keer was het tijd om het ontbijt- & lunchrestaurant van Woudschoten aan te pakken. Het restaurant heeft een eerlijk & puur restaurantconcept gekregen. Er is gebruik gemaak...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: