Paling Peeling is je reinste onzin

1 april 2015 |
Paling Peeling is je reinste onzin<

Vorige week kwam 24Kitchen met een opmerkelijk bericht. Bezoekers van het culinaire vakantieweekend 24Kitchen&Cottages
(17-20 april a.s.) zouden kunnen genieten van iets totaal nieuws, namelijk Food Wellness. Wellnessbehandelingen waarbij ingrediënten worden gebruikt die normaal gesproken op ons bord liggen. Vandaag, op 1 april, maakt 24Kitchen bekend dat deze behandelingen verzonnen zijn met als doel aandacht vragen voor het onderwerp food waste.

Bizar
Op het programma van 24Kitchen&Cottages stonden bizarre behandelingen als een Oyster Shaving, een Paling Peeling, een Energizing Pepper Massage en een Hot Potato Treatment. Allemaal onzin, zo maakte chef 24Kitchen chef John Gerdsen vandaag bekend.
“Wij zijn chefs. Onze passie is lekker koken met mooie producten. Mensen scheren met oesters of masseren met peper zou je reinste food waste zijn. Sorry voor alle gasten die zich al hadden verheugd op knabbelende palingen aan hun voeten. Dat gaat niet gebeuren. We gaan gewoon lekker samen koken en genieten,” aldus John Gerdsen.

1 april
Food waste is een actueel onderwerp waar 24Kitchen graag aandacht voor vraagt. Met reden. Een derde van het voedsel in Nederland wordt verspild, dat is zo’n € 2,4 miljard aan voedsel per jaar. Een gigantische hoeveelheid. Zeker als je je realiseert dat er bijna 100.000 mensen in Nederland afhankelijk zijn van de voedselbank en dat onze voedselbronnen uitgeput raken. Precies om die reden werkten een aantal chefs van 24Kitchen, waaronder Rudolph van Veen, Danny Jansen en Angelique Schmeinck, mee aan de campagne Kliekipedia van Sire om foodrecycling te bevorderen en grijpt 24Kitchen 1 april aan om aandacht te vragen voor dit onderwerp.

Bewust
Ook tijdens het culinaire vakantieweekend 24Kitchen&Cottages gaat 24Kitchen heel bewust om met voedsel.
Chef John Gerdsen: “Alle gerechten die worden klaargemaakt tijdens workshops mogen geproefd en opgegeten worden door de gasten en het personeel. Mensen moeten zich vooraf inschrijven voor de workshops en kookcolleges zodat we precies weten op hoeveel personen we kunnen rekenen en hoeveel ingrediënten we in moeten kopen. Op zondag is er een tombola waar mensen tegen een kleine vergoeding aan mee kunnen doen en mooie prijzen kunnen winnen. De opbrengst hiervan gaat naar het Kliekipedia platform van Sire. Het platform met tips voor food recycling en wat je allemaal met kliekjes kunt doen.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Amsterdam Culinair
Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executi...

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: