Paling Peeling is je reinste onzin

1 april 2015 |
Paling Peeling is je reinste onzin

Vorige week kwam 24Kitchen met een opmerkelijk bericht. Bezoekers van het culinaire vakantieweekend 24Kitchen&Cottages
(17-20 april a.s.) zouden kunnen genieten van iets totaal nieuws, namelijk Food Wellness. Wellnessbehandelingen waarbij ingrediënten worden gebruikt die normaal gesproken op ons bord liggen. Vandaag, op 1 april, maakt 24Kitchen bekend dat deze behandelingen verzonnen zijn met als doel aandacht vragen voor het onderwerp food waste.

Bizar
Op het programma van 24Kitchen&Cottages stonden bizarre behandelingen als een Oyster Shaving, een Paling Peeling, een Energizing Pepper Massage en een Hot Potato Treatment. Allemaal onzin, zo maakte chef 24Kitchen chef John Gerdsen vandaag bekend.
“Wij zijn chefs. Onze passie is lekker koken met mooie producten. Mensen scheren met oesters of masseren met peper zou je reinste food waste zijn. Sorry voor alle gasten die zich al hadden verheugd op knabbelende palingen aan hun voeten. Dat gaat niet gebeuren. We gaan gewoon lekker samen koken en genieten,” aldus John Gerdsen.

1 april
Food waste is een actueel onderwerp waar 24Kitchen graag aandacht voor vraagt. Met reden. Een derde van het voedsel in Nederland wordt verspild, dat is zo’n € 2,4 miljard aan voedsel per jaar. Een gigantische hoeveelheid. Zeker als je je realiseert dat er bijna 100.000 mensen in Nederland afhankelijk zijn van de voedselbank en dat onze voedselbronnen uitgeput raken. Precies om die reden werkten een aantal chefs van 24Kitchen, waaronder Rudolph van Veen, Danny Jansen en Angelique Schmeinck, mee aan de campagne Kliekipedia van Sire om foodrecycling te bevorderen en grijpt 24Kitchen 1 april aan om aandacht te vragen voor dit onderwerp.

Bewust
Ook tijdens het culinaire vakantieweekend 24Kitchen&Cottages gaat 24Kitchen heel bewust om met voedsel.
Chef John Gerdsen: “Alle gerechten die worden klaargemaakt tijdens workshops mogen geproefd en opgegeten worden door de gasten en het personeel. Mensen moeten zich vooraf inschrijven voor de workshops en kookcolleges zodat we precies weten op hoeveel personen we kunnen rekenen en hoeveel ingrediënten we in moeten kopen. Op zondag is er een tombola waar mensen tegen een kleine vergoeding aan mee kunnen doen en mooie prijzen kunnen winnen. De opbrengst hiervan gaat naar het Kliekipedia platform van Sire. Het platform met tips voor food recycling en wat je allemaal met kliekjes kunt doen.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
December: Alles over digitaal ondernemen

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Awards Culinair
Mark Captein van Orangerie De Pol is Chef van het Jaar bij JRE

Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. ‘Ik ben verrast en enorm trots op deze prijs’. JRE-Nederland is een van de toonaangevende restaurantverenig ...

Hotelketens
Van der Valk Hotel Amersfoort start 'restaurant take over'

Nu restaurants gesloten zijn, maar hotels wel nog open mogen, is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 een samenwerking gestart met lokale restaurants in Amersfoort. Een zogenoemde restaurant take over. Zo krijgen de koks van bekende restaurants in Amersfoort de mogelijkheid om hun gerechten klaar te mak ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je restaurant

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: