Overname Couverts door IENS

27 oktober 2016 | Thijs Jacobs

IENS, een van de grootste restaurant review- en reserveerwebsites van Nederland en onderdeel van TripAdvisor, maakt vandaag de overname van reserveringssite Couverts bekend.

Couverts, opgericht in 2009, is samen met IENS één van de toonaangevende spelers op het gebied van online reserveren van restaurants in Nederland. Restaurantbezoekers kunnen zeven dagen in de week direct online reserveren bij de 2.600 aangesloten restaurants.

Het samenvoegen van IENS en Couverts stelt hen samen in staat hun expertise en krachten te bundelen en daarmee de service naar zowel restaurateurs als consumenten te verbeteren. Zo kunnen consumenten straks via IENS bij vele honderden extra restaurants direct een tafel boeken.

Dankzij de overname zullen namelijk alle restaurants die nu alleen gebruik maken van Couverts, binnenkort ook direct te reserveren zijn via IENS en TripAdvisor. Zo worden zij bereikbaar voor een nog groter, wereldwijd publiek. Restaurants die nu nog van beide platformen gebruik maken, kunnen straks desgewenst met nog maar één reserveringssysteem gaan werken.

IENS is in december 2014 overgenomen door TripAdvisor en telt inmiddels 22.000 gepubliceerde restaurants, waarvan zo’n 3.750 direct te reserveren zijn. IENS heeft jaarlijks 30 miljoen bezoekers en verwerkt maar liefst 200.000 onafhankelijke reviews per jaar. 

“We kijken ernaar uit om onze krachten te bundelen met Couverts”, zegt Niels Keizer, algemeen directeur van IENS. “Deze overname past naadloos in onze ambitie om onze positie als top review- en reserveringsplatform verder te verstevigen. Met het combineren van de gezamenlijke kennis en ervaring van IENS en Couverts vergroten we niet alleen het aantal direct reserveerbare restaurants, we zorgen ook voor een betere klantervaring voor zowel restaurateurs als consumenten.”  

Paul Wiertz, grondlegger en directeur van Couverts: “Michiel Huisman en ik zijn Couverts in 2009 begonnen met het idee dat het reserveren van een tafel in een restaurant snel en gemakkelijk zou moeten zijn. Ik ben er trots op dat de ontwikkeling die wij toen zagen, met de hulp van RTL, heeft geleid tot deze nieuwe fase in de reserveringsbranche. Met het bundelen van de krachten en kennis van een grote internationale speler reageren we op een duidelijk signaal van de markt; namelijk de vraag om een centraal platform waarmee het aantal online reserveringen wordt vergroot. Een win-win situatie voor zowel consumenten als restaurateurs.

Couverts en diens sublabel dinnersite.nl zullen samen met IENS onderdeel zijn van TheFork, het wereldwijde label voor alle online reserveringssites voor restaurants van TripAdvisor. In de toekomst zullen IENS en Couverts worden samengevoegd tot één bedrijf onder leiding van Niels Keizer.

TheFork is het meest toonaangevende reserveringsplatform voor restaurants in Europa, met meer dan 35.000 restaurants en meer dan 12 miljoen bezoekers per maand. Het platform is actief in 12 landen onder diverse merknamen: TheFork, LaFourchette, IENS, ElTenedor en Dimmi.

Nadere details van de overname zullen niet verder bekend worden gemaakt. 

Over IENS
“Waar gaan we eten?” IENS, onderdeel van TripAdvisor, beantwoordt deze o zo belangrijke vraag elke dag voor talloze mensen. Maandelijks helpt IENS 2,5 miljoen bezoekers een geschikt restaurant te vinden en desgewenst te reserveren op basis van diverse selectiecriteria zoals plaats, buurt, keuken, prijs, beschikbaarheid of gastwaardering. Op jaarbasis schrijven geregistreerde proevers zo’n 200.000 recensies en leveren op die manier een onmisbare bijdrage aan IENS. 

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: