Overname Couverts door IENS

27 oktober 2016 | Thijs Jacobs

IENS, een van de grootste restaurant review- en reserveerwebsites van Nederland en onderdeel van TripAdvisor, maakt vandaag de overname van reserveringssite Couverts bekend.

Couverts, opgericht in 2009, is samen met IENS één van de toonaangevende spelers op het gebied van online reserveren van restaurants in Nederland. Restaurantbezoekers kunnen zeven dagen in de week direct online reserveren bij de 2.600 aangesloten restaurants.

Het samenvoegen van IENS en Couverts stelt hen samen in staat hun expertise en krachten te bundelen en daarmee de service naar zowel restaurateurs als consumenten te verbeteren. Zo kunnen consumenten straks via IENS bij vele honderden extra restaurants direct een tafel boeken.

Dankzij de overname zullen namelijk alle restaurants die nu alleen gebruik maken van Couverts, binnenkort ook direct te reserveren zijn via IENS en TripAdvisor. Zo worden zij bereikbaar voor een nog groter, wereldwijd publiek. Restaurants die nu nog van beide platformen gebruik maken, kunnen straks desgewenst met nog maar één reserveringssysteem gaan werken.

IENS is in december 2014 overgenomen door TripAdvisor en telt inmiddels 22.000 gepubliceerde restaurants, waarvan zo’n 3.750 direct te reserveren zijn. IENS heeft jaarlijks 30 miljoen bezoekers en verwerkt maar liefst 200.000 onafhankelijke reviews per jaar. 

“We kijken ernaar uit om onze krachten te bundelen met Couverts”, zegt Niels Keizer, algemeen directeur van IENS. “Deze overname past naadloos in onze ambitie om onze positie als top review- en reserveringsplatform verder te verstevigen. Met het combineren van de gezamenlijke kennis en ervaring van IENS en Couverts vergroten we niet alleen het aantal direct reserveerbare restaurants, we zorgen ook voor een betere klantervaring voor zowel restaurateurs als consumenten.”  

Paul Wiertz, grondlegger en directeur van Couverts: “Michiel Huisman en ik zijn Couverts in 2009 begonnen met het idee dat het reserveren van een tafel in een restaurant snel en gemakkelijk zou moeten zijn. Ik ben er trots op dat de ontwikkeling die wij toen zagen, met de hulp van RTL, heeft geleid tot deze nieuwe fase in de reserveringsbranche. Met het bundelen van de krachten en kennis van een grote internationale speler reageren we op een duidelijk signaal van de markt; namelijk de vraag om een centraal platform waarmee het aantal online reserveringen wordt vergroot. Een win-win situatie voor zowel consumenten als restaurateurs.

Couverts en diens sublabel dinnersite.nl zullen samen met IENS onderdeel zijn van TheFork, het wereldwijde label voor alle online reserveringssites voor restaurants van TripAdvisor. In de toekomst zullen IENS en Couverts worden samengevoegd tot één bedrijf onder leiding van Niels Keizer.

TheFork is het meest toonaangevende reserveringsplatform voor restaurants in Europa, met meer dan 35.000 restaurants en meer dan 12 miljoen bezoekers per maand. Het platform is actief in 12 landen onder diverse merknamen: TheFork, LaFourchette, IENS, ElTenedor en Dimmi.

Nadere details van de overname zullen niet verder bekend worden gemaakt. 

Over IENS
“Waar gaan we eten?” IENS, onderdeel van TripAdvisor, beantwoordt deze o zo belangrijke vraag elke dag voor talloze mensen. Maandelijks helpt IENS 2,5 miljoen bezoekers een geschikt restaurant te vinden en desgewenst te reserveren op basis van diverse selectiecriteria zoals plaats, buurt, keuken, prijs, beschikbaarheid of gastwaardering. Op jaarbasis schrijven geregistreerde proevers zo’n 200.000 recensies en leveren op die manier een onmisbare bijdrage aan IENS. 

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: