Overname Couverts door IENS

27 oktober 2016 | Thijs Jacobs

IENS, een van de grootste restaurant review- en reserveerwebsites van Nederland en onderdeel van TripAdvisor, maakt vandaag de overname van reserveringssite Couverts bekend.

Couverts, opgericht in 2009, is samen met IENS één van de toonaangevende spelers op het gebied van online reserveren van restaurants in Nederland. Restaurantbezoekers kunnen zeven dagen in de week direct online reserveren bij de 2.600 aangesloten restaurants.

Het samenvoegen van IENS en Couverts stelt hen samen in staat hun expertise en krachten te bundelen en daarmee de service naar zowel restaurateurs als consumenten te verbeteren. Zo kunnen consumenten straks via IENS bij vele honderden extra restaurants direct een tafel boeken.

Dankzij de overname zullen namelijk alle restaurants die nu alleen gebruik maken van Couverts, binnenkort ook direct te reserveren zijn via IENS en TripAdvisor. Zo worden zij bereikbaar voor een nog groter, wereldwijd publiek. Restaurants die nu nog van beide platformen gebruik maken, kunnen straks desgewenst met nog maar één reserveringssysteem gaan werken.

IENS is in december 2014 overgenomen door TripAdvisor en telt inmiddels 22.000 gepubliceerde restaurants, waarvan zo’n 3.750 direct te reserveren zijn. IENS heeft jaarlijks 30 miljoen bezoekers en verwerkt maar liefst 200.000 onafhankelijke reviews per jaar. 

“We kijken ernaar uit om onze krachten te bundelen met Couverts”, zegt Niels Keizer, algemeen directeur van IENS. “Deze overname past naadloos in onze ambitie om onze positie als top review- en reserveringsplatform verder te verstevigen. Met het combineren van de gezamenlijke kennis en ervaring van IENS en Couverts vergroten we niet alleen het aantal direct reserveerbare restaurants, we zorgen ook voor een betere klantervaring voor zowel restaurateurs als consumenten.”  

Paul Wiertz, grondlegger en directeur van Couverts: “Michiel Huisman en ik zijn Couverts in 2009 begonnen met het idee dat het reserveren van een tafel in een restaurant snel en gemakkelijk zou moeten zijn. Ik ben er trots op dat de ontwikkeling die wij toen zagen, met de hulp van RTL, heeft geleid tot deze nieuwe fase in de reserveringsbranche. Met het bundelen van de krachten en kennis van een grote internationale speler reageren we op een duidelijk signaal van de markt; namelijk de vraag om een centraal platform waarmee het aantal online reserveringen wordt vergroot. Een win-win situatie voor zowel consumenten als restaurateurs.

Couverts en diens sublabel dinnersite.nl zullen samen met IENS onderdeel zijn van TheFork, het wereldwijde label voor alle online reserveringssites voor restaurants van TripAdvisor. In de toekomst zullen IENS en Couverts worden samengevoegd tot één bedrijf onder leiding van Niels Keizer.

TheFork is het meest toonaangevende reserveringsplatform voor restaurants in Europa, met meer dan 35.000 restaurants en meer dan 12 miljoen bezoekers per maand. Het platform is actief in 12 landen onder diverse merknamen: TheFork, LaFourchette, IENS, ElTenedor en Dimmi.

Nadere details van de overname zullen niet verder bekend worden gemaakt. 

Over IENS
“Waar gaan we eten?” IENS, onderdeel van TripAdvisor, beantwoordt deze o zo belangrijke vraag elke dag voor talloze mensen. Maandelijks helpt IENS 2,5 miljoen bezoekers een geschikt restaurant te vinden en desgewenst te reserveren op basis van diverse selectiecriteria zoals plaats, buurt, keuken, prijs, beschikbaarheid of gastwaardering. Op jaarbasis schrijven geregistreerde proevers zo’n 200.000 recensies en leveren op die manier een onmisbare bijdrage aan IENS. 

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Fernando Jonker: Autodidact in de keuken

“Sucre, sucre!”, riep ik keihard toen ik voor het eerst voet zette op Nederlands bodem. Ik had nog nooit van mijn leven sneeuw gezien en dacht dat het hele land bestrooid was met suiker. Mijn eerste ontmoeting met Nederland associeerde ik dus onbewust met eten: de rode draad in mijn leve...

Awards Chefs
Restaurant ‘t Amsterdammertje wint Slag op de Schelde 2019

De vijfde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant De Sjalot in Nijmegen. ...

Verbouwen
WOK& maakt nieuwe start met vernieuwd concept

De Aziatische fast service formule WOK& maakt plaats voor een nieuw concept met een andere naam. JAMe serveert gerechten uit de wereldkeuken die vooral natuurlijk, vegetarisch en veganistisch zijn. ‘The healthiest place on earth’ is de slogan van de formule waarvan de eerste winkel i...

Culinair Internationaal
Imperium Jamie Oliver staat op omvallen

Ne eerdere berichtgeving in de Britse media heeft het bedrijf van Jamie Oliver bevestigd dat uitstel van betaling is aangevraagd. Dikwijls is dit de voorbode van een faillissement. Het gaat in dit geval om 25 restaurants, waarvan 23 Jamie's Italian restaurants. De lijst wordt gecompleteerd door ...

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: