Overname Couverts door IENS

27 oktober 2016 | Thijs Jacobs

IENS, een van de grootste restaurant review- en reserveerwebsites van Nederland en onderdeel van TripAdvisor, maakt vandaag de overname van reserveringssite Couverts bekend.

Couverts, opgericht in 2009, is samen met IENS één van de toonaangevende spelers op het gebied van online reserveren van restaurants in Nederland. Restaurantbezoekers kunnen zeven dagen in de week direct online reserveren bij de 2.600 aangesloten restaurants.

Het samenvoegen van IENS en Couverts stelt hen samen in staat hun expertise en krachten te bundelen en daarmee de service naar zowel restaurateurs als consumenten te verbeteren. Zo kunnen consumenten straks via IENS bij vele honderden extra restaurants direct een tafel boeken.

Dankzij de overname zullen namelijk alle restaurants die nu alleen gebruik maken van Couverts, binnenkort ook direct te reserveren zijn via IENS en TripAdvisor. Zo worden zij bereikbaar voor een nog groter, wereldwijd publiek. Restaurants die nu nog van beide platformen gebruik maken, kunnen straks desgewenst met nog maar één reserveringssysteem gaan werken.

IENS is in december 2014 overgenomen door TripAdvisor en telt inmiddels 22.000 gepubliceerde restaurants, waarvan zo’n 3.750 direct te reserveren zijn. IENS heeft jaarlijks 30 miljoen bezoekers en verwerkt maar liefst 200.000 onafhankelijke reviews per jaar. 

“We kijken ernaar uit om onze krachten te bundelen met Couverts”, zegt Niels Keizer, algemeen directeur van IENS. “Deze overname past naadloos in onze ambitie om onze positie als top review- en reserveringsplatform verder te verstevigen. Met het combineren van de gezamenlijke kennis en ervaring van IENS en Couverts vergroten we niet alleen het aantal direct reserveerbare restaurants, we zorgen ook voor een betere klantervaring voor zowel restaurateurs als consumenten.”  

Paul Wiertz, grondlegger en directeur van Couverts: “Michiel Huisman en ik zijn Couverts in 2009 begonnen met het idee dat het reserveren van een tafel in een restaurant snel en gemakkelijk zou moeten zijn. Ik ben er trots op dat de ontwikkeling die wij toen zagen, met de hulp van RTL, heeft geleid tot deze nieuwe fase in de reserveringsbranche. Met het bundelen van de krachten en kennis van een grote internationale speler reageren we op een duidelijk signaal van de markt; namelijk de vraag om een centraal platform waarmee het aantal online reserveringen wordt vergroot. Een win-win situatie voor zowel consumenten als restaurateurs.

Couverts en diens sublabel dinnersite.nl zullen samen met IENS onderdeel zijn van TheFork, het wereldwijde label voor alle online reserveringssites voor restaurants van TripAdvisor. In de toekomst zullen IENS en Couverts worden samengevoegd tot één bedrijf onder leiding van Niels Keizer.

TheFork is het meest toonaangevende reserveringsplatform voor restaurants in Europa, met meer dan 35.000 restaurants en meer dan 12 miljoen bezoekers per maand. Het platform is actief in 12 landen onder diverse merknamen: TheFork, LaFourchette, IENS, ElTenedor en Dimmi.

Nadere details van de overname zullen niet verder bekend worden gemaakt. 

Over IENS
“Waar gaan we eten?” IENS, onderdeel van TripAdvisor, beantwoordt deze o zo belangrijke vraag elke dag voor talloze mensen. Maandelijks helpt IENS 2,5 miljoen bezoekers een geschikt restaurant te vinden en desgewenst te reserveren op basis van diverse selectiecriteria zoals plaats, buurt, keuken, prijs, beschikbaarheid of gastwaardering. Op jaarbasis schrijven geregistreerde proevers zo’n 200.000 recensies en leveren op die manier een onmisbare bijdrage aan IENS. 

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Ruim 1 op de 10 Nederlanders gaat met Kerst uit eten

Ruim een op de tien (12 procent) Nederlanders grijpt Kerst aan om uit eten te gaan. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat - in aanloop naar de kerstdagen - in kaart bracht op welke manier Nederlanders Kerst vieren. Eten belangrijk tijdens Kerst Kerst is erg populair in Nederland. L...

Opening Culinair
Restaurant Alma Oisterwijk van voormalig sterrenchef Wouter van Laarhoven geopend

Op 19 november 2019 hebben chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hun restaurant Alma in Oisterwijk geopend. Alma bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega en is gevestigd op De Lind 45a, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar ooit ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: