Opening Libanees restaurant Fenicie

14 februari 2019 | Yonne van Geene

Fenicie, dé nieuwe Libanese hotspot in Amsterdam, heeft begin februari haar deuren geopend. Het restaurant bevindt zich op het Leidseplein, in het pand waar voorheen Gastrobar Paris zat van Ron Blaauw

Het restaurant heeft de afgelopen maanden een volledige renovatie ondergaan waarbij de bezoeker in een Libanese ervaring wordt ondergedompeld. Bij binnenkomst waan je je door een goud met groen kleurenpallet in modern Midden-Oosterse sferen, met een touch of The Big Apple. De eigenaar van Fenicie neemt met iedere mazza (klein gerechtje) dat wordt geserveerd, zijn gast mee in de traditionele keuken, waar met sommige gerechten zijn moeder ook nog een handje meehelpt.

The Ultimate Lebanese Dining Experience

Laat je verrassen door de favoriete mazza’s van de chef, waarbij al etend de tafel wordt gevuld met diverse koude gerechten als fatoush, tabouleh, tarator djej en baba ganoush. Fenicie neemt haar bezoekers mee in een rondreis door Libanon en brengt in alle bovenstaande gerechten een diversiteit aan ingrediënten en smaken met zich mee.

Tussen de mazza’s door is het zeker de moeite waard om als vrouw een bezoekje te brengen aan het toilet. Op vrijdag en zaterdag zorgt een visagiste hier dat jij helemaal tip-top terug aan tafel kan óf dat je ready bent om een cocktail uit te proberen aan de bar.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: