Opening Libanees restaurant Fenicie

Auteur: Yonne van Geene
14 februari 2019
Opening Libanees restaurant Fenicie

Fenicie, dé nieuwe Libanese hotspot in Amsterdam, heeft begin februari haar deuren geopend. Het restaurant bevindt zich op het Leidseplein, in het pand waar voorheen Gastrobar Paris zat van Ron Blaauw

Het restaurant heeft de afgelopen maanden een volledige renovatie ondergaan waarbij de bezoeker in een Libanese ervaring wordt ondergedompeld. Bij binnenkomst waan je je door een goud met groen kleurenpallet in modern Midden-Oosterse sferen, met een touch of The Big Apple. De eigenaar van Fenicie neemt met iedere mazza (klein gerechtje) dat wordt geserveerd, zijn gast mee in de traditionele keuken, waar met sommige gerechten zijn moeder ook nog een handje meehelpt.

The Ultimate Lebanese Dining Experience

Laat je verrassen door de favoriete mazza’s van de chef, waarbij al etend de tafel wordt gevuld met diverse koude gerechten als fatoush, tabouleh, tarator djej en baba ganoush. Fenicie neemt haar bezoekers mee in een rondreis door Libanon en brengt in alle bovenstaande gerechten een diversiteit aan ingrediënten en smaken met zich mee.

Tussen de mazza’s door is het zeker de moeite waard om als vrouw een bezoekje te brengen aan het toilet. Op vrijdag en zaterdag zorgt een visagiste hier dat jij helemaal tip-top terug aan tafel kan óf dat je ready bent om een cocktail uit te proberen aan de bar.

Overig nieuws