Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

13 november 2019 | redactie

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard.

In november vinden de volgende evenementen plaats:

België – Taste The Green Future, Gent, 17-21 november
Duitsland – GastRo, Rostock, 17-20 november
Verenigd Koninkrijk – Restaurant and takeaway innovation Expo, Londen, 19-20 november
Frankrijk – EXP Hotel, Bordeaux, 24-26 november

Denk eraan dat hygiëne altijd een must is

Elke horecazaak moet met zijn tijd meegaan en op de hoogte blijven van veranderende smaken en verwachtingen van de consument. Wel is het zo dat sommige waarden nooit uit zwang raken. Zo mag er niet worden afgedongen op eersteklas hygiënenormen. De gezondheid en veiligheid van gasten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie.

Papieren producten zijn al ingeburgerd in keukens en in voedselbereidingsruimten, waar keukenrollen en papieren handdoeken van onschatbare waarde zijn voor het schoonvegen en drogen van handen en het schoonmaken van oppervlakken. Uit onderzoek blijkt dat geen enkele andere methode van handen drogen hygiënischer is dan het gebruik van papieren handdoeken, die helpen om de verspreiding van bacteriën te minimaliseren.

Meerdere onderzoeken in de afgelopen tien jaar tonen aan dat disposable handdoeken minder bacteriën verspreiden dan andere handendroogmethoden. Zo is er bij het gebruik van disposable handdoeken aanzienlijk minder verspreiding van bacteriën dan met jetdrogers, die in toiletten de lucht, de machines en oppervlakken kunnen besmetten met micro-organismen. Denk bijvoorbeeld aan de MRSA-bacterie, enterobacteriën en enterokokken, die braken en diarree kunnen veroorzaken. Lees er hier meer over: https://europeantissue.com/blog/multisite-hospital-study-demonstrates-hand-drying-method-can-affect-risk-of-bacterial-dissemination/

Of u nu een groot modern restaurant uitbaat of een klein lokaal café: zorg ervoor dat u de allernieuwste wetenschappelijke adviezen in acht neemt bij het kiezen van een handdroogmethode voor uw toiletten. Ga even bedachtzaam te werk als op beurzen waar u informatie inwint over de nieuwste gadgets en apparatuur voordat u een keuze maakt.

Meer informatie is beschikbaar op deze website: https://europeantissue.com/you-cant-put-a-price-on-hygiene-in-the-horeca-trade/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Coronacrisis
Horeca per 1 juni open: dertig mensen exclusief personeel weer welkom

De horeca in Nederland mag op 1 juni vanaf 12.00 uur weer open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. In tegenstelling tot de eerder afgekondigde versoepelingen van de maatregelen, worden personeelsleden niet meegetelt in de '30-mensenregel'. Dat betekent dat er...

Economie Coronacrisis
Horecaondernemers verliezen 39% van de inkomsten tijdens lockdown

Kleine ondernemers in de horeca zagen hun inkomsten flink teruglopen sinds de eerste coronamaatregelen. Horecaondernemers moesten genoegen nemen met 39% minder inkomsten. Dit en meer blijkt uit een onderzoek door Knab, op basis van geanonimiseerde transactiedata van ruim 150.000 eenmanszaken en bv&r...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: