Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

13 november 2019 | redactie

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard.

In november vinden de volgende evenementen plaats:

België – Taste The Green Future, Gent, 17-21 november
Duitsland – GastRo, Rostock, 17-20 november
Verenigd Koninkrijk – Restaurant and takeaway innovation Expo, Londen, 19-20 november
Frankrijk – EXP Hotel, Bordeaux, 24-26 november

Denk eraan dat hygiëne altijd een must is

Elke horecazaak moet met zijn tijd meegaan en op de hoogte blijven van veranderende smaken en verwachtingen van de consument. Wel is het zo dat sommige waarden nooit uit zwang raken. Zo mag er niet worden afgedongen op eersteklas hygiënenormen. De gezondheid en veiligheid van gasten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie.

Papieren producten zijn al ingeburgerd in keukens en in voedselbereidingsruimten, waar keukenrollen en papieren handdoeken van onschatbare waarde zijn voor het schoonvegen en drogen van handen en het schoonmaken van oppervlakken. Uit onderzoek blijkt dat geen enkele andere methode van handen drogen hygiënischer is dan het gebruik van papieren handdoeken, die helpen om de verspreiding van bacteriën te minimaliseren.

Meerdere onderzoeken in de afgelopen tien jaar tonen aan dat disposable handdoeken minder bacteriën verspreiden dan andere handendroogmethoden. Zo is er bij het gebruik van disposable handdoeken aanzienlijk minder verspreiding van bacteriën dan met jetdrogers, die in toiletten de lucht, de machines en oppervlakken kunnen besmetten met micro-organismen. Denk bijvoorbeeld aan de MRSA-bacterie, enterobacteriën en enterokokken, die braken en diarree kunnen veroorzaken. Lees er hier meer over: https://europeantissue.com/blog/multisite-hospital-study-demonstrates-hand-drying-method-can-affect-risk-of-bacterial-dissemination/

Of u nu een groot modern restaurant uitbaat of een klein lokaal café: zorg ervoor dat u de allernieuwste wetenschappelijke adviezen in acht neemt bij het kiezen van een handdroogmethode voor uw toiletten. Ga even bedachtzaam te werk als op beurzen waar u informatie inwint over de nieuwste gadgets en apparatuur voordat u een keuze maakt.

Meer informatie is beschikbaar op deze website: https://europeantissue.com/you-cant-put-a-price-on-hygiene-in-the-horeca-trade/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: