Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

13 november 2019 | redactie

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard.

In november vinden de volgende evenementen plaats:

België – Taste The Green Future, Gent, 17-21 november
Duitsland – GastRo, Rostock, 17-20 november
Verenigd Koninkrijk – Restaurant and takeaway innovation Expo, Londen, 19-20 november
Frankrijk – EXP Hotel, Bordeaux, 24-26 november

Denk eraan dat hygiëne altijd een must is

Elke horecazaak moet met zijn tijd meegaan en op de hoogte blijven van veranderende smaken en verwachtingen van de consument. Wel is het zo dat sommige waarden nooit uit zwang raken. Zo mag er niet worden afgedongen op eersteklas hygiënenormen. De gezondheid en veiligheid van gasten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie.

Papieren producten zijn al ingeburgerd in keukens en in voedselbereidingsruimten, waar keukenrollen en papieren handdoeken van onschatbare waarde zijn voor het schoonvegen en drogen van handen en het schoonmaken van oppervlakken. Uit onderzoek blijkt dat geen enkele andere methode van handen drogen hygiënischer is dan het gebruik van papieren handdoeken, die helpen om de verspreiding van bacteriën te minimaliseren.

Meerdere onderzoeken in de afgelopen tien jaar tonen aan dat disposable handdoeken minder bacteriën verspreiden dan andere handendroogmethoden. Zo is er bij het gebruik van disposable handdoeken aanzienlijk minder verspreiding van bacteriën dan met jetdrogers, die in toiletten de lucht, de machines en oppervlakken kunnen besmetten met micro-organismen. Denk bijvoorbeeld aan de MRSA-bacterie, enterobacteriën en enterokokken, die braken en diarree kunnen veroorzaken. Lees er hier meer over: https://europeantissue.com/blog/multisite-hospital-study-demonstrates-hand-drying-method-can-affect-risk-of-bacterial-dissemination/

Of u nu een groot modern restaurant uitbaat of een klein lokaal café: zorg ervoor dat u de allernieuwste wetenschappelijke adviezen in acht neemt bij het kiezen van een handdroogmethode voor uw toiletten. Ga even bedachtzaam te werk als op beurzen waar u informatie inwint over de nieuwste gadgets en apparatuur voordat u een keuze maakt.

Meer informatie is beschikbaar op deze website: https://europeantissue.com/you-cant-put-a-price-on-hygiene-in-the-horeca-trade/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: