Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

13 november 2019 | redactie

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard.

In november vinden de volgende evenementen plaats:

België – Taste The Green Future, Gent, 17-21 november
Duitsland – GastRo, Rostock, 17-20 november
Verenigd Koninkrijk – Restaurant and takeaway innovation Expo, Londen, 19-20 november
Frankrijk – EXP Hotel, Bordeaux, 24-26 november

Denk eraan dat hygiëne altijd een must is

Elke horecazaak moet met zijn tijd meegaan en op de hoogte blijven van veranderende smaken en verwachtingen van de consument. Wel is het zo dat sommige waarden nooit uit zwang raken. Zo mag er niet worden afgedongen op eersteklas hygiënenormen. De gezondheid en veiligheid van gasten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie.

Papieren producten zijn al ingeburgerd in keukens en in voedselbereidingsruimten, waar keukenrollen en papieren handdoeken van onschatbare waarde zijn voor het schoonvegen en drogen van handen en het schoonmaken van oppervlakken. Uit onderzoek blijkt dat geen enkele andere methode van handen drogen hygiënischer is dan het gebruik van papieren handdoeken, die helpen om de verspreiding van bacteriën te minimaliseren.

Meerdere onderzoeken in de afgelopen tien jaar tonen aan dat disposable handdoeken minder bacteriën verspreiden dan andere handendroogmethoden. Zo is er bij het gebruik van disposable handdoeken aanzienlijk minder verspreiding van bacteriën dan met jetdrogers, die in toiletten de lucht, de machines en oppervlakken kunnen besmetten met micro-organismen. Denk bijvoorbeeld aan de MRSA-bacterie, enterobacteriën en enterokokken, die braken en diarree kunnen veroorzaken. Lees er hier meer over: https://europeantissue.com/blog/multisite-hospital-study-demonstrates-hand-drying-method-can-affect-risk-of-bacterial-dissemination/

Of u nu een groot modern restaurant uitbaat of een klein lokaal café: zorg ervoor dat u de allernieuwste wetenschappelijke adviezen in acht neemt bij het kiezen van een handdroogmethode voor uw toiletten. Ga even bedachtzaam te werk als op beurzen waar u informatie inwint over de nieuwste gadgets en apparatuur voordat u een keuze maakt.

Meer informatie is beschikbaar op deze website: https://europeantissue.com/you-cant-put-a-price-on-hygiene-in-the-horeca-trade/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: