Onderzoek: organisatie van borrel daalt in achting als eten niet goed is

2 oktober 2019 | Thijs Jacobs

Maar liefst 25 procent van de Nederlanders vindt ongezonde hapjes op netwerkborrels vandaag de dag niet meer kunnen. Dit blijkt uit onderzoek van BoxBites onder 308 werkende Nederlanders. Bij 57 procent van hen daalt de organisator van de borrel in achting als het eten van matige kwaliteit is.

Het lijkt erop dat vooral vrouwen gefrituurde kaasstengels en bitterballen op borrels niet kunnen waarderen. Zo vindt een derde van hen deze snacks niet meer van nu. Onder mannen is slechts negentien procent deze mening toegedaan. “Ik denk dat frikadelletjes en bitterballen nooit helemaal van de borrelplank zullen verdwijnen, omdat ze simpelweg té geliefd zijn. Wel denk ik dat groentesnacks, zoals courgetterolletjes met kaas en pastinaakchips de komende jaren flink aan populariteit zullen winnen”, zegt Anouk Diamant, mede-eigenaar van BoxBites.

Liever gezond

Vier op de tien ondervraagden denkt dat de meeste mensen liever gezonde dan ongezonde hapjes eten op netwerkborrels. Ook hier zien we grote verschillen tussen de geslachten: 46 procent van de vrouwen denkt dat men liever gezond snackt tegenover 34 procent van de mannen. Het bedenken van gezonde alternatieven voor de vlammetjes en minikaassoufflés blijkt echter nog lastig voor een gedeelte van de respondenten. Een kwart van hen kent namelijk niet veel verantwoorde hapjes die in plaats van de bittergarnituur gereserveerd kunnen worden.

“Ik denk dat veel mensen bij verantwoorde snacks denken aan vegetarische bitterballen en bami-schijven zonder vlees, maar dat het vegetarisch is, betekent niet dat het ook gezond is”, aldus Diamant. “Er bestaan echter genoeg gezonde hapjes die het prima doen op netwerkborrels. Denk aan: olijven, wortels met humus, ongezouten noten en haring.” Voor sommige ondervraagden zijn de gefrituurde snacks zelfs reden om weg te blijven bij netwerkborrels. Acht procent van hen gaat namelijk niet naar een borrel als ze weten dat er ongezonde hapjes voorgeschoteld worden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: