U heeft gezocht op : snacks

16 oktober 2019 Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

2 oktober 2019 Snacks Achtergronden
Onderzoek: organisatie van borrel daalt in achting als eten niet goed is

Maar liefst 25 procent van de Nederlanders vindt ongezonde hapjes op netwerkborrels vandaag de dag niet meer kunnen. Dit blijkt uit onderzoek van BoxBites onder 308 werkende Nederlanders. Bij 57 procent van hen daalt de organisator van de borrel in achting als het eten van matige kwaliteit is. He...

25 september 2019 Amsterdam Fastservice
Nieuw soort culi-snackbar opent in Amsterdam

Eind oktober opent Hurryhurrygogo haar deuren aan de Singel 460 in Amsterdam. Onder de supperclub wordt in de voormalige French Connection ruimte gemaakt voor dit nog chaotischere en hysterischere zusje van Happyhappyjoyjoy. De nieuwe snack-bar biedt plaats voor eigen events, verschillende cocktails...

4 juli 2019 Interview Longread
Exclusief interview met horecakeizer Casper Reinders: "Veel van wat je over mij leest is niet waar"

Casper Reinders is een van de grootste en meest baanbrekende horecaondernemers in Nederland. Ik mocht een dagje met hem mee om enkele van zijn prachtige zaken te bezoeken en bij te praten over het huidige horecalandschap, de verhalen achter zijn horecaimperium, design, uitdagingen en de toekomst. Ca...

1 juli 2019 Events Achtergronden Culinair
Snackmuur met Michelinster op Zwarte Cross 2019

Zwarte Cross combineert culinaire wereldklasse met de efficiëntie van fastfood in de nieuwe sterrenautomatiek ‘Le Clique Claque’. Met een ramvol programma op de crossbaan en op de 33 podia is tijd een kostbaar goed op het grootste festival van Nederland. Fastfood biedt hierin uitera...

17 juni 2019 Opening Utrecht
Familiezaak KARAF Food & Drinks opent haar deuren

Utrecht heeft er een nieuwe horecagelegenheid bij: KARAF Food & Drinks aan de Korte Jansstraat. Na meerdere succesvolle restaurants, beginnen eigenaren Fatma en Mustafa Kara deze nieuwe zaak met terras op een prachtige locatie in de Domstad. Voor Utrechtse horecaliefhebbers is KARAF geen onbe...

31 mei 2019 Snacks Culinair
Gerenommeerde chefs runnen pop-up snackbar

Hier proosten we op: Bacchus Wijnfestival organiseert in juni weer het gezelligste wijnfestival van 't land in het Amsterdamse Bos en ELLE is daar bij. En niet zomaar. Bacchus en ELLE Eten bundelen hun liefde voor wijn en spijs samen in een levensechte ELLE Eten X Bacchus Snackbar. Nu is dit nat...

15 maart 2019 Opening Achtergronden
Deze beachclub is nu al klaar voor het nieuwe strandseizoen

Bistro & Grill Later aan Zee is uit haar winterslaap en klaar voor het nieuwe strandseizoen. Zij opent zondag 17 maart 2019 haar deuren voor de liefhebbers van lekker eten en drinken een prettige ambiance op het strand. De onderscheidende beachclub in Bloemendaal aan Zee kreeg dit jaar wederom e...

4 maart 2019 trends
Limburgse carnavalsvierder dineert uitgebreid, Brabander gaat voor gemak

Limburgse restaurants bedienen tijdens carnaval een bont verkleed publiek. Tijdens carnaval brengt 44,1 procent van de Limburgse feestvierders wel eens een bezoek aan een restaurant. In Brabant kiezen de carnavallers vaker voor een snelle hap in een snackbar of dönerzaak. Dit blijkt uit onderzo...

7 februari 2019 Interview Longread
Interview: "We zijn ten prooi gevallen aan smaakvervlakking"

Michiel Korthals is filosoof en auteur van het boek ‘Goed eten’ en hoogleraar Filosofie bij de University of Gastronomic Science (Slow Food University) in Pollenzo (Italië). In dit boek behandelt hij de filosofie van voeding (en landbouw). Hij signaleert een structurele vervreemding...

4 januari 2019 Horecava 2019
Horecava 2019: Van kerstboombier tot ‘vegan’ start-ups

De toekomst in de horeca-wereld is te vinden op de 63e editie van de Horecava. Nieuw dit jaar is het Start-upLAB, de springplank voor nieuwe ondernemers. Opvallend is de grote aandacht voor vegan en voedselverspilling. Een greep uit de vele innovaties die afval tegengaan: rookworst van damherten, sn...

5 november 2018 Achtergronden
Beachclub maakt zich nu al op voor de zomer

Afgelopen zomer heeft Bistro & Grill Later aan Zee een fantastisch zonovergoten seizoen gedraaid. De gerestylde beachclub in Bloemendaal aan Zee werd geroemd door haar prachtige interieur, riante terras met verschillende zithoeken en de comfortabele Taittinger Lounge. Ook de heerlijke drankjes e...

1 november 2018 Awards Vega
&samhoud food wint Best New Plant-Based Food Award 2018

&samhoud food is de winnaar van de Best New Plant-Based Food Award 2018. De award werd afgelopen week gewonnen met het innovatieve ‘Groentegehakt’ tijdens de Protein Summit 2018 in Lille. Het vegetarische gehakt bestaat voor 62 procent uit groente en is ontwikkeld door 2-Michelinste...

30 oktober 2018 Interview Longread
Interview: Verhage worstelt met cafetariaverleden

Verhage heeft 39 vestigingen in Nederland, met name in de kleinere winkelcentra. Juist in die gebieden hebben traditionele lunchrooms het lastig, veel van die zaken zijn inmiddels verdwenen. Tegen de stroom in is Verhage juist op deze locaties aan het investeren en ontwikkelt zich tot lunchroom/rest...

24 september 2018 Bezorgen Achtergronden
Deliveroo for Business biedt roomservice in hotels

Deliveroo breidt het bedrijfsaanbod van 'Deliveroo for Business' uit met drie nieuwe opties. Van dit onderdeel van Deliveroo, gericht op de zakelijke markt, maken wereldwijd meer dan 7.000 bedrijven gebruik, waaronder bedrijven in Nederland. Nederlandse bedrijven bestellen via een zakelijk a...

12 september 2018 Events Vis Duurzaamheid
Eerste Goede Vis festival in Amsterdam

Vis eten zonder schuldgevoel. Op de Seafood Parade van Good Fish Foundation kan het. Op dit festival dat zondag 16 september plaats vindt bij de Landmarkt in Amsterdam is alle vis ‘goede vis’. Dat wil zeggen – de vis is ASC- of MSC-gecertificeerd of scoort Groen op de VISwijzer va...

26 april 2018 Bezorgen Achtergronden
NLVVM: omzetstijging van ruim 200 procent tijdens Koningsdag

De Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers verwacht deze Koningsdag meer dan een verdubbeling van de omzet. Naar aanleiding van voorgaande jaren kan de conclusie worden getrokken dat feestend Nederland het niet ziet zitten om zelf achter het fornuis te kruipen op 27 april. Remco Robelus, CEO...

9 april 2018 Opening Achtergronden
Twee nieuwe horecazaken in Almere Centrum

Almere Centrum is twee unieke horecagelegenheden rijker. Vorige week opende ijssalon Soof Icecream & more op de grote markt. In deze sfeervolle salon worden de meest lekkere ijsjes, smoothies, shakes en goede koffie geserveerd en geschonken. Eerder opende aan het Stadhuisplein Snackbistro. Een b...

14 maart 2018 Food trends
5 food trends die je binnenkort overal ziet

2018 wordt het jaar van... Ja, van wat eigenlijk? Wij denken het te weten en presenteren je vijf food trends die dit jaar zullen domineren. Met een focus op gezondheid en duurzaamheid natuurlijk, want dat is uiterst belangrijk. 1. Natuurlijke 'mood boosters' Snacks en drankjes worden o...

12 maart 2018 Snacks Achtergronden
Bistro Croquant zet culinaire kroket centraal

Bistro Croquant in Maastricht scoort met de culinaire kroket. Vooral in combinatie met gerechten om te beleven en te delen slaat het nieuwe restaurant aan. Eigenaar Roland Philipsen heeft naast de culinaire kroket nog veel meer in petto in dit nieuwe restaurant. Het adres Achter de Molens 15 in M...

27 februari 2018 Opening Restaurant
Héroine Restaurant & Bar: heldin van Rotterdam is open

In de westelijke vleugel van Het Industriegebouw huist sinds kort Héroine Restaurant & Bar. Verstopt achter een massieve deur, vind je de triple dream van oprichters Eva Eekman, sommelier Fred de Neef en chefkok Michael Schook. Bezoekers kunnen er terecht voor de pefecte mix van fine-dini...

21 februari 2018 Achtergronden Culinair
Restaurant Valuas Venlo ontwikkelt knaloranje vegetarische Koningsbitterbal

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft een speciale Koningsbitterbal ontwikkeld. De bitterbal is gevuld met pompoen en oud-Hollandse specerijen en is knaloranje van kleur. De vegetarische snack is een ode aan Koning Willem-Alexander en Koningsdag. De Koningsbitterbal is de nieuwste aanwinst binnen ...

7 februari 2018 Snacks Achtergronden
Snackbar populairste eetgelegenheid tijdens carnaval

Tijdens carnaval is de snelle hap van de snackbar dé onbetwiste carnavalsnack. Dit blijkt uit onderzoek van Feestkleding365.nl, waarbij aan ruim 2.000 respondenten werd gevraagd naar hun voorkeuren rondom carnaval. 41,9 procent van de carnavalsgangers gaat voor een frietje of iets van de snac...

22 januari 2018 Snacks
Chef Thor bitterballen wordt partner van Nationale Week Zonder Vlees

Chef Thor – vegetarische en veganistische bitterballen - is partner geworden van de Nationale Week Zonder Vlees. Hierdoor kunnen horecagelegenheden of cateringorganisaties die meedoen aan de Week Zonder Vlees, tijdens deze week gewoon bitterballen blijven serveren. Week Zonder Vlees De W...

22 december 2017 Bezorgen Snacks
Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl?

Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl? Klanten kunnen uit duizenden gerechten kiezen, van boerenkool tot Japanse champignonburgers. Maar welk gerecht wordt het meest besteld? Pizza! Het is duidelijk dat het bestellen van pizza het populairst blijft, maar gezonde maaltijden stij...

12 september 2017 Food
Glutenvrije consumenten willen meer vegetarische opties

Een fors deel van mensen met een glutenintolerantie wil het eetpatroon omgooien en minder vlees, vis of zuivel eten. Dat blijkt uit een enquête die Viva Las Vega’s hield voorafgaand aan de allereerste editie van de Vrij Van & Veggie Food Fair, op 6, 7 en 8 oktober in de Jaarbeurs in ...

6 september 2017 Bezorgen
Het is de dag van de maaltijdbezorger!

Door weer en wind rijden zij door steden en dorpen om Nederlandse huishoudens te voorzien van warme en koude maaltijden: de Maaltijdbezorgers. Scooters zijn ingeruild voor milieubewuste exemplaren of nóg beter, (elektrische) fietsen. Maaltijden laten bezorgen is in opkomst, de trend beperk...

4 augustus 2017 Snacks Achtergronden
Hippe Rotterdamse snackbar viert verjaardag

Op zaterdag 12 augustus viert Tante Nel in Rotterdam haar driejarig bestaan met een grootse feestelijke barbecue en borrel. Het is immers hoog tijd voor een feestje in de Pannekoekstraat, want Tante Nel is in drie jaar uitgegroeid tot meest bekende Haute Friture Snackbar  van Rotterdam. Tante N...

12 juli 2017 Awards Amsterdam Snacks
Gouden Bitterbal 2017 voor Café Chris

De Gouden Bitterbal 2017 is gewonnen door Café Chris, het oudste café van de Jordaan. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door snackfabrikant Oma Bobs Snacks BV aan bedrijven of mensen die op een specifieke manier bijdragen aan het succes van de snackfabrikant. Café Chris ope...

3 juli 2017 Food Amsterdam
Eetwinkel maakt gezond eten bereikbaar voor iedereen

Op 8 juni 2017 opende Maass Meal Station de deuren van haar nieuwste eetwinkel in de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam Oud-West. Een winkel met ready to eat & go maaltijden die alle zintuigen prikkelt. Maass Meal Station biedt gemak en smaakvolle gerechten met verse, deels biologische en seizo...

20 juni 2017 Amsterdam Opening
Maass Meal Station Prikkelt de zintuigen

Op 8 juni 2017 opende Maass Meal Station de deuren van haar nieuwste eetwinkel in de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam Oud-West. Een winkel met ready to eat & go maaltijden die alle zintuigen prikkelt. Maass Meal Station biedt gemak en smaakvolle gerechten met verse, deels biologische en seizo...

7 juni 2017 Columns F&B
Column Voedingscentrum. Meer groente in de horeca

Ik eet graag buiten de deur. In mijn woon- en werkomgeving Rotterdam/Den Haag heb ik werkelijk alle keuze van de wereld: van Hollandse pot tot nieuwe Aziatische en Latijns-Amerikaanse keukens. Nederlanders eten steeds vaker buitenshuis. Lekker en makkelijk, ter afwisseling van het zelf koken. Als je...

26 mei 2017 Café Opening Culinair
Sergio Herman opent café met zelfbediening en snacks

Volgende maand opent de befaamde chef-kok Sergio Herman een nieuwe zaak, genaamd AIRcafé. Dat wordt een take-away en zelfbedieningsgedeelte in zijn pas geopende restaurant AIRRepublic. Dit restaurant vind je in Cadzand. Laagdrempelig en relatief eenvoudig In zijn nieuwsbrief rept Herm...

26 mei 2017 Food Tech
App helpt Amsterdamse horeca in strijd tegen voedselverspilling

Lunchie Market is een nieuwe app die buurtbewoners op een goedkope manier kennis laat maken met de exclusieve gerechten van restaurants in hun omgeving. Wie gebruik maakt van het bijzondere aanbod van de...

22 mei 2017 Opening
Burgerz en De Portare Via in Haagse Hofhouse

Twee nieuwe restaurants sluiten zich aan bij de nieuwe hotspot van Den Haag Hofhouse. Ook het veel geprezen foodconcept Burgerz én houtovenpizzeria da portare VIA openen hun deuren in de nieuwe horecagelegenheid die momenteel verrijst naast Station Den Haag Centraal. Dit spraakmakende horecaconc...

19 mei 2017 Bier Events
Speciaalbier- en wijnfestival Kannen & Kruiken breidt uit

Het speciaalbier- en wijnfestival Kannen & Kruiken breidt in het tweede jaar van het bestaan uit naar drie steden. In Rotterdam, Amersfoort en Maastricht kunnen bier- en wijnliefhebbers hun hart ophalen aan spannende brouwsels en smaakvolle wijnen. Een goede bodem voor al dat lekkers kan men leg...

24 maart 2017 Lunch Bezorgen
Deliveroo bezorgt bij steeds meer bedrijven

Deliveroo zet in op de zakelijke gast en de werklunch. Het broodtrommeltje is, als het aan de bezorgservice ligt, gauw verleden tijd. Steeds meer bedrijven sluiten zich immers aan bij de lunchservice van de bezorgdienst. Wereldwijd eten steeds meer werknemers dankzij Deliveroo for Business gezond...

23 maart 2017 Awards Snacks
Goud voor eigengemaakte kroket Vlaams friteshuis van Gogh

Het keuren en bekronen van ambachtelijke producten. Slagers en bakkers doen het al meer dan een eeuw. Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum doen het nu ook voor het frituurambacht. Arn Zuyderduin van Vlaams friteshuis van Gogh in Amersfoort kreeg als eerste in zijn regio drie oorkond...

22 maart 2017 Events Achtergronden
Horeca & Food Inspiratie Venray smaakt naar meer

In totaal bezochten 6.869 geïnteresseerden Horeca & Food Inspiratie Venray 2017. Het vernieuwde concept – met meer aandacht voor ambacht en beleving - zorgde voor een kwaliteitsslag. “Horecapartijen spraken hier hun waardering over uit. Partners willen de samenwerkingen voor 201...

1 maart 2017 Snacks Restaurant Rotterdam
'Zet garnalenkroket weer op kaart Hotel New York'

Jan van den Bos uit Spijkenisse is een actie gestart om de garnalenkroket weer terug op de kaart te krijgen in het Restaurant van Hotel New York. Sinds oktober zijn de kroketjes niet meer te krijgen in het beroemde Rotterdamse hotel, omdat volgens general manager Roel Dusseldorp de Hollandse garnaal...

1 februari 2017 Internationaal Blog Gabriella Esselbrugge
Blog Gabriella Esselbrugge: de wittebroodsweken

Tijdelijke contracten Om de kosten iets te drukken dacht ik dat het beter was om afscheid te nemen van een gedeelte van het team. Tijdelijke contracten zijn niet gebruikelijk in China, dus moesten we - vond ik - op pad om te kijken of we een aantal mensen elders konden onderbrengen. We spraken m...

11 januari 2017 Awards
Prijs voor hamburger met stroopwafel

Vincent Kuik de Rijk, werkzaam bij Kwalitaria Lekkerrr in Amersfoort heeft tijdens de Horecava de award voor De Lekkerst Hamburger van Nederland in de categorie Fastest gewonnen. Bijzonder is dat er stroopwafels zijn gebruikt voor de hamburger. Volgens Juryvoorzitter Rob Besseling kwam de hamburg...

9 januari 2017
Meer restaurants en lunchrooms, minder snackbars

Goed nieuws voor Nederlanders die graag een restaurant bezoeken: er zijn meer restaurants om uit te kiezen. In 2016 is het aantal restaurants met 5% gestegen, zo blijkt uit gegevens van Datlinq, dat cijfers bijhoudt over de Nederlandse horeca. In totaal telt Nederland 46.000 horecazaken, 1000 meer d...

19 december 2016 Columns trends
Column Pieter Punter: Alleen de bitterbal lijkt zich te handhaven

De snackfoodindustrie blijft erg traditioneel en weinig vernieuwend. Wat staat ons in het nieuwe jaar te wachten? Sergio Herman zal zeker nog een aantal ‘Frites Ateliers’ openen. Onlangs heb ik zijn Zeeuwse frites geprobeerd in Utrecht. De frites was eigenlijk gewoon patat, geen wereldsc...

3 december 2016 Food trends
Dit zijn de 10 lunchtrends voor 2017

We hebben het afgelopen jaar al aardig wat lunchtrends met je gedeeld in lunchroom. Van Mexicaans tot Nederlandse klassiekers en van ‘late breakfast’ tot de Joodse keuken. In dit lijstje zetten we 10 hotte food trends op een rijtje, waarbij het ontbijt ook genoemd wordt. Niet voor niets ...

2 december 2016 Food trends
Trend: Streetfood verovert de Nederlandse horeca

De sterrenmaaltijden liggen op straat Streetfood. Dat klinkt als iets hips, maar feitelijk zijn de straatklassiekers van weleer ook gewoon streetfood. Het bakje friet, de gebakken kibbeling, de loempia… Niets nieuws onder de zon, behalve wanneer je je realiseert dat het bij ons bekende str...

1 december 2016 Snacks
De man die de wereld de Big Mac gaf, is overleden

De uitvinder van één van de beroemdste hamburgers ter wereld is overleden: Jim Delligatti. Hij is niet alleen geestelijk vader van de Big Mac, maar ook van de Egg McMuffin. Delligatti is 98 jaar geworden. In 1967 was Michael 'Jim' Delligatti een franchisehouder van McDonal...

29 november 2016 Awards
Dit zijn de winnaars van de Hospitality & Style Awards 2016

Maandagavond 28 november zijn de Entree Hospitality & Style Awards 2016 uitgereikt, dé horecaprijzen van Nederland. Amsterdam kwam als grote winnaar uit de bus. Maar liefst 7 horecabedrijven uit de hoofdstad ontvingen een award: MR PORTER, Pulitzer, Pesca, Zoku, W, De School en Choux. Daa...

23 november 2016 Food Snacks
Iedereen een Happy Meal op McHappy Day

Vandaag vieren alle McDonald’s restaurants in Nederland ‘McHappy Day’. Dit betekent dat iedere gast zijn bestelling ontvangt in een speciale Happy Meal Box waarin ze ook een persoonlijk kaartje vinden van ouders die van een Ronald McDonald Huis gebruik gemaakt hebben. De actie mark...

22 november 2016 Opening
Pathé lanceert nieuw horecaconcept Charlie’s Rotterdam

Op dinsdag 13 december 2016 opent Pathé officieel de deuren van het nieuwe horecaconcept Charlie’s Rotterdam aan het Schouwburgplein. De herontwikkeling van het stationsgebied en de omgeving van het Schouwburgplein in Rotterdam bood een uitgelezen kans om Pathé Schouwburgplein ee...

16 november 2016 Food Snacks
Te weinig gezond lunchaanbod in pretparken

Attractieparken en dierentuinen kunnen en moeten veel meer doen om hun gasten gezond eten en drinken aan te bieden. Gezonde keuzes zijn beperkt beschikbaar en vaak nauwelijks te vinden tussen het overdadige aanbod van ongezonde lekkernijen. Dit blijkt uit onderzoek dat adviesbureau Schuttelaar &...

10 november 2016 Economie Food Snacks
Chinese cafetariahouders hebben het goed gedaan

Het aandeel Chinese cafetariahouders is Nederland in tien jaar tijd verdubbeld en dus kunnen deze ondernemers trots zijn op hun prestatie. Dat zegt VCHO-directeur Li Ping Lin in de eerstvolgende editie van Snackkoerier, meldt Misset Horeca. Volgens Lin kunnen de Chinese cafetariahouders trots zij...

8 november 2016 Internationaal Blog Gabriella Esselbrugge
Blog Gabriella Esselbrugge: het feestje begint!

Ik landde op het vliegveld van Shanghai en zou nog even bij twee leveranciers langsgaan. Op het vliegveld stond mijn zakenpartner Jack al klaar. Ik was blij om hem te zien; we hadden zoveel lol gehad tijdens onze WeChat-videoconferenties gedurende de afgelopen weken dat het fijn was om elkaar nu liv...

25 oktober 2016 Food Restaurant
Burger King trekt meer klanten

Nieuwe snacks en kortingsacties hebben Burger King vorig kwartaal aan meer klanten geholpen. Mede daardoor wist moederconcern Restaurant Brands International (RBI) meer winst te maken. Burger King voerde de verkopen in filialen die langer dan een jaar open zijn vorig kwartaal met 1,7 procent op. ...

24 oktober 2016 Snacks Achtergronden
Ondernemer wil Nederlandse fastservice hervormen

De cafetariabranche heeft in de huidige vorm totaal geen bestaansrecht in Nederland. Het roer moet radicaal om. De fastservicesector dient het heft in handen nemen, vindt Wim Markwat, eigenaar van Vitaria, Eeterij Family IJburg Amsterdam en Wetering Utrecht. Hij heeft daarom plannen voor een vernieu...

11 augustus 2016 Lunch Opening
Elektrische auto opladen, snacken en lunchen

Op het Haarlemse bedrijventerrein de Waarderpolder begint de bouw van een gezamenlijk complex voor Fastned, Febo en Joosies. Op de hoek van de Oudeweg en Fustweg komen een Fastned-snellaadstation voor elektrische auto's, een vestiging van Febo en een koffie- en broodjeszaak van het Haarlemse bed...

6 juli 2016 Food Snacks
Actie: Ontvang een GRATIS HOTPOT van Unox!

Wil jij als horecaondernemer 100% profiteren van alle evenementen bij jou in de buurt? En je gasten voorzien van een snelle, warme hap zonder gedoe? Verras ze met een oer-Hollands broodje Unox! Bij aankoop van 4 dozen Unox Rookworst ontvang je nu een GRATIS HOTPOT t.w.v. 69,96 cadeau. Het broodje...

4 juli 2016 Food Opening Achtergronden
McDonald's Singapore heeft een saladebar, Belgische wafels en VR-brillen

Op 1 juli vond de heropening plaats van het McDonals's 'flagship restaurant' in Singapore. Het restaurant heeft nu een heuse saladebar. Het concept met ene saladebar is nieuw in Azië. Eerder konden de smulpapen in deze vestiging in Singapore al een eigen burger samenstellen met culi...

28 juni 2016 Food Snacks Achtergronden
Verhoog je omzet door aanbod van snacks

Marcel Oosterling van Café Oosterling in Amsterdam heeft zijn cafégasten op snackgebied veel te bieden. Borrelaars kunnen kiezen uit verschillende soorten Nederlandse kaas, worst en sinds kort een volledige borrelplank. Saskia Kauffmann van het eveneens in de hoofdstad gevestigde en on...

14 juni 2016 Cocktails
Vault Bar onthult cocktailgeheimen

De Vault Bar in Waldorf Astoria Amsterdam onthult zijn waardevolle schatten: verrassende cocktails die alle zintuigen prikkelen. De originele cocktailcreaties van het gerenommeerde Portugese bartender duo Wilson (r) en Tiago (l), beide afkomstig van Conrad Algarve, ontlenen hun karakter aan een eige...

22 maart 2016
Schijf van Vijf: Brood mag weer en alcohol is not done

De Schijf van Vijf krijgt iedere paar jaar een update. Vandaag werd de nieuwe Schijf van Vijf bekendgemaakt. En wat blijkt? Brood mag weer! Witbrood is nog steeds uit den boze, maar volkorenbrood en roggebrood zijn helemaal prima. Overigens werd in Lunchroom in 2015 al aandacht besteed aan de kwes...

7 maart 2016
CBS: Lunchrooms presteren uitstekend

Met een uitzonderlijk goed laatste kwartaal hebben snackbars, inclusief lunchrooms en ijssalons, een positief jaar afgesloten. Vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder, zette deze horecabranche 8,1 procent meer om. Het was het toefje slagroom op een jaar waarin de omzet met 5,1 procent groe...

26 januari 2016
Eten in het vliegtuig is echt anders

Waarom je in het vliegtuig nooit struisvogel geserveerd krijgt, hoe je bestemming je eten aan boord bepaalt en waarom de glutenvrije trend zich ook doorzet in de luchtvaart... British Airways’ Head Chef & Menu Designer Mark Tazzioli verklapt wat je nog niet wist over vliegtuigvoedsel Eten is...

7 januari 2016
El Bulli Chef start culinair project in Londen

Topchef Albert Adrià van het befaamde restaurant El Bulli start in februari in Londen met een nieuw culinair project, genaamd '50 Days by Albert Adrià'. Het is het eerste project van de chef buiten Spanje. Over het project Het project start op 12 februari en loopt tot 9 april. Deelnemers aa...

1 januari 2016 Snacks Recepten
Hartige ontbijtmuffins

Ingrediënten (6 muffins) 100 g havermout 2 eieren 100 ml (plantaardige) melk 50 g geraspte belegen kaas 1 eetlepel maanzaad 2 theelepels bakpoeder scheutje neutrale olie snufje zout Bereiding Verwarm de oven voor op 175 graden. Maal de havermout tot meel in een keukenmachine. Vo...

1 januari 2016 Snacks Recepten
Plankje met najaarstrio

De nazomer is nog in volle gang, maar u denkt uiteraard alvast na over de herfstrecepturen. Vandaar deze CuliTip met najaarsingrediënten die perfect met elkaar combineren. Dit plankje speelt helemaal in op de trends van shared dining en gezonde boerse gezelligheid. Delen en samen genieten aan t...

1 januari 2016 Snacks Recepten
Brokken met pinda

Ingrediënten (40 brokken) 400 gram suiker 2,5 dl golden syrup 1,8 dl water 300 gram gepelde pinda’s, gehalveerd 45 gram ongezouten boter Bereiding Vet een grote bakplaat in met boter. Meng in een grote steelpan op laag vuur de suiker, golden syrup en water. Roer tot de suiker...

1 januari 2016 Snacks Recepten
Haver-rozijnenkoekjes

Ingrediënten (24 koekjes) 225 gram bloem 125 gram ongezoete kokossnippers 1 theelepel natriumcarbonaat ½ theelepel kaneel ½ theelepel gemalen gember ½ theelepel zout 250 gram ongezouten boter 200 gram lichtbruine basterdsuiker 90 ml ahornsiroop 1 groot ei 1&fra...

1 januari 2016 Snacks Recepten
Loempia's met ei

Ingrediënten (4 personen) 8 blaadjes filodeeg 5 eieren 1/2 bosje koriander olie sesamzaadjes zout en peper Bereiding Verwarm de oven voor op 210 °C. Spreid de blaadjes filodeeg uit en leg er steeds twee op elkaar. Snij een zo groot mogelijk vierkant uit elke twee velletjes dee...

1 januari 2016 Snacks Recepten
Soesjes met kaas

Ingrediënten (50 stuks) bakpapier 100 gram boter 250 ml water 150 gram bloem nootmuskaat, zout en peper 4 eieren 50 gram geraspte overjarige kaas 100 gram oude kaas Bereiding Verwarm de oven voor tot 220 graden. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Verhit de boter met het water...

1 januari 2016 Snacks Recepten
Chips van courgette

Ingrediënten (2 personen) 1 kleine courgette frituurolie zout gedroogde oregano Bereiding Was de courgette, verwijder de uiteinden en snij hem met een dunschiller of kaasschaaf in dunne plakjes. Verhit de olie (kan ook in een wok of wijde braadpan) tot 180 graden en frituur de cou...

1 januari 2016 Snacks Recepten
Griekse cranberrymuffins

Echt voorspoedig gaat het allemaal niet in Griekenland. En dat terwijl het land op cultureel en culinair vlak de wereld voldoende heeft te bieden – al eeuwen lang. De CuliTip is dit keer daarom bedoeld als steuntje in de rug voor alle gedupeerde Grieken. Nog belangrijker: de muffins zijn dankz...

1 januari 2016 Snacks Recepten
Aïoli (knoflookmayonaise)

Ingrediënten (ca. 6 dl) 12 knoflookteentjes 1,5 theelepel fijn zeezout 6 eidooiers* 3-6 eetlepels citroensap of witte wijnazijn 4,5 dl olijfolie versgemalen zwarte peper Bereidingswijze Pureer de knoflook met het zout. Klop de eidooiers door het mengsel en voeg beetje bij beetje d...

1 januari 2016 Snacks Recepten
Hartige taart met gehakt

Ingrediënten 250 g rundergehakt 40 g boter 2 stuks prei (in dunne ringen gesneden) 1 teentje knoflook (fijngehakt) 1 blikje croissantdeeg 3 eieren 4 eetlepels slagroom 100 g geraspte oude kaas snufje zout snufje peper (versgemalen) Bereiding Verwarm de oven voor op 175°C. ...

1 januari 2016 Snacks Recepten
Nectarine beignets

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent het startsein voor de oliebollen. Wees creatief en presenteer een mooi gebakje bij de koffie of thee. De nectarine beignets zijn fris en zoet van smaak. Ook ideaal voor een feestje als openingstaartje of als dessert met een bolletje vanille-ijs. ...

1 januari 2016 Snacks Recepten
Knapperige preisaliebundeltjes

Ingrediënten: 1 prei 6 blaadjes salie 75 g bloem 1 ei ruim 1/2 dl melk zout versgemalen peper frituurolie of ca. 1 1/2 dl zonnebloemolie Bereiding Snij de prei in dunne reepjes en snij de salie fijn. Zeef de bloem boven een kom, klop het ei los en voeg de helft toe samen met de ...

1 januari 2016 Snacks Recepten
Japanse uientempura met sesamdip

Ingrediënten: 1 witte ui 1 gele ui 2 lente-uitjes 1 eiwit 2 1/2 dl ijswater 125 g bloem zout peper olie voor frituren 2 eetlepels Japanse sojasaus 2 eetlepels sherry 1/2 eetlepel witte basterdsuiker 2 theelepels sesamolie Bereiding Pel de uien. Snij de witte ui in schijven...

1 januari 2016 Snacks Recepten
Reuzenchampignons gevuld met tonijn

Ingrediënten: ca. 200 g uitgelekte tonijn uit blik 1 ui 1 kleine appel 6 reuzenchampignons 50 g geraspte belegen kaas 4 eetlepels magere kwark peper zout 1 dl bouillon van een blokje Bereiding Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de tonijn in een zeef uitlekken. Snij de ui ...

1 januari 2016 Snacks Recepten
Geroosterde auberginespiesjes

Ingrediënten: 1 aubergine 1/2 courgette 1/2 rode paprika 1/2 gele paprika 1/2 groene paprika 3 theelepels azijn of balsamicoazijn 4 eetlepels olijfolie 2 theelepels (verse) tijmblaadjes zout of zeezout peper Bereiding Maak de aubergine, courgette en paprika's schoon en sni...

1 januari 2016 Snacks Recepten
Gefrituurde champignons met tomatensorbet

Ingrediënten: ca. 400 g gezeefde tomaten 1 takje rozemarijn 125 g druivensuiker 2 theelepels limoensap 1 - 2 druppeltjes tabasco zout peper olie voor het frituren 6 witte champignons 60 g zelfrijzend bakmeel 1/2 ei 2 eetlepels water 2 theelepels koriander Bereiding Breng de...

1 januari 2016 Snacks Recepten
Oosterse saté van varkenshaas

Ingrediënten (voor vier personen) 500 g varkenshaas (in blokjes van 1½ cm) 3 teentjes knoflook (geperst) 2 eetlepels uien (gefruite gedroogde uitjes) 7 eetlepels ketjap manis 3 eetlepels limoensap 1 theelepel gemberpoeder Bereiding Roer in een kom 2 uitgeperste teentjes kno...

1 januari 2016 Snacks Recepten
Petitfours, de hartige variant

Ingrediënten 9 sneetjes bruin of wit casinobrood, zonder korst 300 gram verse geitenkaas 3 eetlepels peterselie, fijngehakt 3 eetlepels verse basilicum, fijngehakt zwarte peper, versgemalen 1/2 rode paprika, in kleine blokjes 1/2 gele paprika, in kleine blokjes 6 plakken gegrilde acht...

1 januari 2016 Snacks Recepten
Kleine kaasfondue

Ingrediënten Gruyèrekaas Emmentalerkaas Appenzellerkaas Epoisseskaas 1 eetlepel witte wijn 3 soorten brood ham tomaat druivengel Bereiding Snijd alle kaas in blokjes, doe deze in een pan, kook op 180 °C en schenk de witte wijn erbij. Kook het geheel ongeveer 8 tot 9 ...

1 januari 2016 Snacks Recepten
Gehakt-kaaskroketjes

Ingrediënten (4 personen) 200 gram rundergehakt 50 gram kaas, jong belegen 1 ei paneermeel 1 eetlepel gehaktkruiden 1 eetlepel peterselie, fijngehakt 1 theelepel Zaanse mosterd 2 eetlepels bloem olie (om te frituren) Bereiding Snijd de kaas in zeer kleine blokjes van een halve ...

1 januari 2016 Snacks Recepten
Spiesjes met brie

Ingrediënten 4 dikke sneden briochebrood 50 gram zachte boter 1 eetlepel geraspte citroenschil citroensap 150 gram brie 24 rode druiven 24 witte druiven Bereiding Meng de boter met de citroenrasp en druppels citroensap. Bestrijk de sneetjes briochebrood aan beide kanten du...

1 januari 2016 Snacks Recepten
Hapjes met haring

Ingrediënten (6 personen) 3 gefileerde haringen 1 klein tomaatje 1 klein uitje tortillachips 50 g veldsla 6 eetlepels zure room een paar takjes koriander of peterselie Bereidingswijze Verwijder de staarten en snijd de haringen elk in 6 stukjes. Halveer het tomaatje, verwijder de ...

1 januari 2016 Snacks Recepten
Rolletjes van aubergine

Ingrediënten (4 personen) 2 aubergines olie of knoflookolie peper en zout 250 gram mozzarella of zachte geitenkaas 16 blaadjes basilicum of 16 blaadjes munt Bereidingswijze Snijd de aubergines over de lengte in 16 plakken van ongeveer 1 cm dik. Leg steeds 4 plakken aubergine naa...

1 januari 2016 Snacks Recepten
Aardappelspiesjes

Ingrediënten (2 personen) 3 ongeschilde vastkokende aardappels 1 eetlepel sojasaus 2 eetlepels sherry 1 eetlepel sesamolie 1 bolletje gember 1 kleine courgette 8 satéprikkers Bereidingswijze Kook de aardappel in de schil in circa 15 minuten bijna gaar. Klop ondertusse...

1 januari 2016 Snacks Recepten
Muffins met Hollandse garnalen

Ingrediënten (4 personen) 250 gram Hollandse garnalen 150 gram zelfrijzend bakmeel 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt) 1 ei 150 ml yoghurt 3 eetlepels olijfolie 25 gram verse bieslook (fijngeknipt) 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel yoghurtmayonaise 1 eetlepel verse basilicum (fijngeha...

1 januari 2016 Snacks Recepten
Spek-uienkoekjes

Ingrediënten 150 gram spekblokjes 1 ui 2 teentjes knoflook (fijngehakt) pizzadeeg (240 gram) 200 gram roomkaas peper bloem Bereidingswijze Verhit de oven tot 240 °C. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan. Bak vervolgens de dunne uienringen en de knoflook 1 minuut mee. Ro...

1 januari 2016 Snacks Recepten
Nederlandse prikkers

Ingrediënten 2 stuks Pastridor Viking Round 5 stuks Bourgondische Bitterbal (Ad van Geloven) 20 gram Hellmann’s Sandwich Delight Naturel (Unilever Food Solutions) 5 gram mosterd ‘op grootmoeders wijze’ Mustard Cress Honny Cress Bereidingswijze Laat de Viking Rou...

16 november 2015
Nieuwe foodcourt: Yada Yada Market

Yada Yada Market, een naar eigen zeggen internationale foodcourt, gelegen aan het Noordzeekanaal in Amsterdam opende gisteren voor het eerst haar deuren voor publiek. Yada Yada (Zuid- Afrikaans voor bla bla bla) is gevestigd op het Hembrugterrein. "Het is een plek waar iedereen volop kan genieten v...

20 oktober 2015
Nieuwe bar sluit bij 10.000 biertjes

Een nieuwe Amsterdamse bar, Pand10, gaat volgende week vrijdag open en weet nu al wanneer de zaak de deuren weer gaat sluiten. Namelijk als er 10.000 biertjes verkocht zijn. Must De nieuwe bar wil met dit bijzondere concept origineel zijn en gasten het gevoel geven dat ze in de zaak 'moeten' zi...

15 oktober 2015
'Horeca kan voedselverspilling verminderen'

Restaurants en andere horeca kunnen de hoeveelheid weggegooid voedsel eenvoudig met tientallen procenten verminderen. Dat suggereert een praktijkonderzoek van WasteWatchers. Die organisatie deed de afgelopen twee maanden ruim duizend metingen bij dertig horecalocaties waaronder hotels, cateraars en...

13 oktober 2015
Horeca staat voor uitdaging

Eetgelegenheden bevinden zich in uitdagende marktomstandigheden. De Rabobank verwacht weliswaar dat de vraag het komende jaar 2,2% toeneemt door de aantrekkende conjunctuur en het verbeterde consumentenvertrouwen, maar dat is geen reden voor uitbundigheid. Dit blijkt uit het Rabobank Cijfers en Tr...

5 augustus 2015
Deze horecaondernemers staan op De Pier

De Pier in Scheveningen heeft de negen ondernemers bekendgemaakt die hun deuren openen voor het publiek. Op zowel het beneden- als het bovendek en het Zuidereiland zijn binnenkort kiosken en terrassen gevestigd met vernieuwende food-, drink- en shoppingconcepten. De ondernemers bieden stuk voor stu...

30 juni 2015
Nieuwe biergarten in Rotterdam

Het was volgens de ondernemers het enige dat nog ontbrak in de Rotterdamse wijk Kralingen, een ongecompliceerde gezellige kantine en biertuin ineen. Sinds restaurant K&B (Kantine & Biertuin) zijn deuren opende op de hoek van de Waterloostraat en de Oudedijk weten velen het terras te vinden. De form...

28 mei 2015
McDonald's lanceert de Etenweter

Fastfoodketen McDonald's introduceert de Etenweter. Met deze tool krijgen consumenten volgens de keten inzicht in wat zij eten, door producten met elkaar te vergelijken op verschillende voedingswaarden. Met de Etenweter kunnen consumenten populaire voedingsmiddelen uit acht categorieën vergelijk...

20 februari 2015
De meest bestelde snack in 2014?

Thuisbezorgd.nl houdt bij wie, wat waar en wanneer bestelt in Nederland. Dat geeft soms verrassende resultaten, zoals de volgende Top 20. Wat zijn de meest bestelde snacks van 2014? Hieronder vind je alvast de nummers 20 t/m 11 onder elkaar met erachter het percentage van de totale verkopen van...

19 februari 2015
Starbucks serveert nu ook wijn en bier

De 24/7 horeca is in opkomst en dat zien we ook terug bij koffiegigant Starbucks. Zo serveert de keten nu ook wijn en bier in een Britse vestiging op Stansted Airport. Zo'n dertig Starbucks in de Verenigde Staten gingen hun Britse equivalent al voor. Ook eten op het menu Behalve een selectie v...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: