Lamb Weston lanceert Frites Atelier-Frites van Sergio Herman voor horeca

Auteur: Redactie
Branded Content 16 november 2022
Lamb Weston lanceert Frites Atelier-Frites van Sergio Herman voor horeca

Vandaag lanceert de gepassioneerde frietmaker Lamb Weston in samenwerking met Sergio Herman een nieuw aardappelproduct: Frites Atelier-Frites. Het aardappelproduct is bedoeld voor chefs en restaurants die dezelfde hoge kwaliteit frites willen serveren waar ook hun vlees, vis of vegetarische gerechten aan voldoen. Volgens Sergio Herman is het product met de krokante coating en fluweelzachte textuur aan de binnenkant ‘uniek in zijn soort en het beste alternatief voor verse frites’. De Frites van Frites Atelier lenen zich perfect in verrassende gerechten en als een prachtig bijgerecht met culinaire toppings. Het product is verkrijgbaar bij o.a. Sligro in Nederland en Metro in België.

Voor restaurants

Geïnspireerd door de oneindige diversiteit van de aardappel en uit liefde voor het horecavak en ambacht, richtte Sergio Herman Frites Atelier op. Hij had één doel: Frites als uniek product in de spotlight zetten met wereldse bereidingen en sensationele toppings. Want in de ogen van Frites Atelier gaat er niets boven lekkere frites met unieke smaakcombinaties, ambachtelijke snacks en huisgemaakte sauzen. In 2016 opende in Den Haag het eerste Frites Atelier, waarna ook andere locaties volgden. Frites Atelier ontwikkelde samen met Lamb Weston het product om schaalvergroting te garanderen, en om Frites Atelier-Frites voor restaurants beschikbaar te maken en chefs de kans te geven om deze unieke Frites op een verrassende en exclusieve manier te serveren aan hun gasten.

De perfecte bereidingswijze

Frites Atelier-Frites worden bevroren geleverd en kunnen direct de frituurpan in. Het invriezen van de aardappel is onderdeel van het recept van Sergio Herman. Voor de bereidingswijze van de perfecte Frites heeft hij op de verpakking zijn geheim gedeeld: de 10-second shake.

Sergio Herman, oprichter Frites Atelier: “Mijn filosofie is dat elk onderdeel van een maaltijd of gerecht belangrijk is en daarom wil ik frites de plaats in de spotlight geven die het verdient. Dankzij onze samenwerking met Lamb Weston is het voor iedere ondernemer mogelijk om frites te serveren met dezelfde kwaliteit als het gerecht waar hij of zij zijn hart en ziel in heeft gelegd.”

Marc Schroeder, CEO van Lamb Weston / Meijer is trots op de samenwerking en het nieuwe product: “Bij Lamb Weston zijn we continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe, hoogwaardige aardappelproducten. Toen Frites Atelier de samenwerking met ons zocht om dit product verder te ontwikkelen voor een bredere uitrol, waren we direct enthousiast. Na jaren testen, verbeteren en perfectioneren ligt er nu een prachtig en premium product waar we trots op zijn. Eenvoudig te gebruiken en het staat garant voor een goede verkoopmarge.”

Overig nieuws