Ondernemers Kasteel Maurick breiden uit met Kasteel Dussen

28 juli 2020 | Redactie
Ondernemers Kasteel Maurick breiden uit met Kasteel Dussen<

Ondernemers Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo van Kasteel Maurick in Vught hebben hun portefeuille uitgebreid met de exploitatie van het Brabantse Kasteel Dussen. Hiermee kunnen zij aan de grote vraag voldoen die voor 2021 is ontstaan nadat partijen in 2020 geen doorgang konden vinden in verband met het corona-virus.

Na een restyling openen de compagnons in maart 2021 de poort van het 14 e -eeuwse kasteel in Dussen voor zakelijke en particuliere feesten en bijeenkomsten. Reserveringen kunnen al gemaakt worden via de website.

Exclusiviteit

Kasteel Dussen ligt in de driehoek ’s-Hertogenbosch - Breda - Gorinchem en vormt een prachtig decor voor zakelijke en particuliere feesten en bijeenkomsten. Klaas van Leengoed: “We zijn blij dat we onze portefeuille kunnen uitbreiden met dit kasteel dat zelfs nog ouder is dan Kasteel Maurick. Het uit 1387 stammende kasteel valt op door zijn twee torens en heeft een slotgracht, elementen die het een bijzondere en karakteristieke sfeer geven. Het is een wat kleiner, sfeervol kasteel waar we maximaal 150 gasten kunnen ontvangen, waardoor het een intieme en ook exclusieve locatie is. Bruidsparen boeken vaak al ruim een jaar van tevoren en aangezien de agenda bij Kasteel Maurick voor 2021 al aardig vol zit kunnen we met Kasteel Dussen erbij goed aan de vraag voldoen. Net als op Kasteel Maurick in Vught, laten we ook in Dussen de geschiedenis herleven met een eigentijdse knipoog. De historie van het kasteel en de regio laten we terugkomen in het interieur, dat een forse restyling krijgt. De kasteelruimten krijgen zo een eigen identiteit én de kwaliteit die men al van Kasteel Maurick gewend is.”

Gasten kunnen vanaf maart 2021 feest vieren en trouwen in diverse ruimtes in het kasteel, zoals de trouwzaal en de historische kelder. Klaas van Leengoed: “Daarnaast zijn er kamers voor bijeenkomsten met kleinere gezelschappen zoals jubilea, vergaderingen en presentaties. Ook deze kunnen gecombineerd worden met een lunch, diner of lekkere hapjes. Voor feesten en bijeenkomsten in de open lucht is de kasteeltuin heel geschikt. Daar kunnen eventueel tenten geplaatst worden. Pronkstuk is de prachtige 16 e- eeuwse overdekte Toscaanse zuilengalerij op de binnenplaats van het kasteel, een romantische en stijlvolle plek waar gefeest en gegeten kan worden. In het kasteel zijn veel historische details bewaard gebleven en er zijn veel anekdotes te vertellen. Die vertellen we tijdens een rondleiding die we bijvoorbeeld kunnen geven aan daggasten van een bruiloft of in combinatie met een vergadering.”

Bruidssuite

Niek van Lieverloo: “In februari 2021 krijgen we de sleutel en gaan we aan de slag met schilderen en restylen. In de torenkamer realiseren we een ruime bruidssuite waardoor bruidsparen 24 uur kasteelheer en kasteelvrouwe worden. De suite is voorzien van een prachtig vrijstaand bad en een imposante 2,5 meter hoge kroonluchter. Hier kunnen bruidsparen niet alleen overnachten, maar kunnen ze zich ook omkleden of zich even terugtrekken.
Verder gaan we een keuken plaatsen, zodat we ook culinair gezien dezelfde hoogwaardige ervaring kunnen bieden als in Kasteel Maurick. Overigens krijgt Kasteel Dussen geen restaurant dat toegankelijk is voor buitenstaanders, alleen de gasten van de partijen kunnen genieten van ons culinaire aanbod. In maart 2021 ontvangen we de eerste gasten, informatie opvragen en reserveren is nu al mogelijk via de website en telefoon 0416-764646.”

Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo

Klaas van Leengoed (1971) studeerde aan de Hoge Hotelschool Maastricht en was als directeur verantwoordelijk voor verschillende Brabantse conferentiehotels. Niek van Lieverloo (1987) studeerde af als gezel chef-kok van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks, waarna hij als o.m. (sous-)chef werkte bij Brabantse top- en sterrenrestaurants.

In 2015 begonnen zij als compagnons met de exploitatie van Kasteel Maurick in Vught, inclusief de zalen voor feesten en zakelijke ontmoetingen, brasserie Catharina van Maurick en het fine dining restaurant Hendrik van Maurick. Klaas bekleedt de functie van general manager en Niek die van chef de cuisine. Restaurant Hendrik van Maurick is opgenomen in toonaangevende restaurantgidsen als Gault&amp;Millau en Lekker en is aangesloten bij Noord-Brabant Culinair. In 2020 verwerft het duo de exploitatie van het 14 e -eeuwse Kasteel Dussen in Dussen, dat in maart 2021 de deuren opent.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: