Ondernemers Kasteel Maurick breiden uit met Kasteel Dussen

28 juli 2020 | Redactie
Ondernemers Kasteel Maurick breiden uit met Kasteel Dussen<

Ondernemers Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo van Kasteel Maurick in Vught hebben hun portefeuille uitgebreid met de exploitatie van het Brabantse Kasteel Dussen. Hiermee kunnen zij aan de grote vraag voldoen die voor 2021 is ontstaan nadat partijen in 2020 geen doorgang konden vinden in verband met het corona-virus.

Na een restyling openen de compagnons in maart 2021 de poort van het 14 e -eeuwse kasteel in Dussen voor zakelijke en particuliere feesten en bijeenkomsten. Reserveringen kunnen al gemaakt worden via de website.

Exclusiviteit

Kasteel Dussen ligt in de driehoek ’s-Hertogenbosch - Breda - Gorinchem en vormt een prachtig decor voor zakelijke en particuliere feesten en bijeenkomsten. Klaas van Leengoed: “We zijn blij dat we onze portefeuille kunnen uitbreiden met dit kasteel dat zelfs nog ouder is dan Kasteel Maurick. Het uit 1387 stammende kasteel valt op door zijn twee torens en heeft een slotgracht, elementen die het een bijzondere en karakteristieke sfeer geven. Het is een wat kleiner, sfeervol kasteel waar we maximaal 150 gasten kunnen ontvangen, waardoor het een intieme en ook exclusieve locatie is. Bruidsparen boeken vaak al ruim een jaar van tevoren en aangezien de agenda bij Kasteel Maurick voor 2021 al aardig vol zit kunnen we met Kasteel Dussen erbij goed aan de vraag voldoen. Net als op Kasteel Maurick in Vught, laten we ook in Dussen de geschiedenis herleven met een eigentijdse knipoog. De historie van het kasteel en de regio laten we terugkomen in het interieur, dat een forse restyling krijgt. De kasteelruimten krijgen zo een eigen identiteit én de kwaliteit die men al van Kasteel Maurick gewend is.”

Gasten kunnen vanaf maart 2021 feest vieren en trouwen in diverse ruimtes in het kasteel, zoals de trouwzaal en de historische kelder. Klaas van Leengoed: “Daarnaast zijn er kamers voor bijeenkomsten met kleinere gezelschappen zoals jubilea, vergaderingen en presentaties. Ook deze kunnen gecombineerd worden met een lunch, diner of lekkere hapjes. Voor feesten en bijeenkomsten in de open lucht is de kasteeltuin heel geschikt. Daar kunnen eventueel tenten geplaatst worden. Pronkstuk is de prachtige 16 e- eeuwse overdekte Toscaanse zuilengalerij op de binnenplaats van het kasteel, een romantische en stijlvolle plek waar gefeest en gegeten kan worden. In het kasteel zijn veel historische details bewaard gebleven en er zijn veel anekdotes te vertellen. Die vertellen we tijdens een rondleiding die we bijvoorbeeld kunnen geven aan daggasten van een bruiloft of in combinatie met een vergadering.”

Bruidssuite

Niek van Lieverloo: “In februari 2021 krijgen we de sleutel en gaan we aan de slag met schilderen en restylen. In de torenkamer realiseren we een ruime bruidssuite waardoor bruidsparen 24 uur kasteelheer en kasteelvrouwe worden. De suite is voorzien van een prachtig vrijstaand bad en een imposante 2,5 meter hoge kroonluchter. Hier kunnen bruidsparen niet alleen overnachten, maar kunnen ze zich ook omkleden of zich even terugtrekken.
Verder gaan we een keuken plaatsen, zodat we ook culinair gezien dezelfde hoogwaardige ervaring kunnen bieden als in Kasteel Maurick. Overigens krijgt Kasteel Dussen geen restaurant dat toegankelijk is voor buitenstaanders, alleen de gasten van de partijen kunnen genieten van ons culinaire aanbod. In maart 2021 ontvangen we de eerste gasten, informatie opvragen en reserveren is nu al mogelijk via de website en telefoon 0416-764646.”

Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo

Klaas van Leengoed (1971) studeerde aan de Hoge Hotelschool Maastricht en was als directeur verantwoordelijk voor verschillende Brabantse conferentiehotels. Niek van Lieverloo (1987) studeerde af als gezel chef-kok van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks, waarna hij als o.m. (sous-)chef werkte bij Brabantse top- en sterrenrestaurants.

In 2015 begonnen zij als compagnons met de exploitatie van Kasteel Maurick in Vught, inclusief de zalen voor feesten en zakelijke ontmoetingen, brasserie Catharina van Maurick en het fine dining restaurant Hendrik van Maurick. Klaas bekleedt de functie van general manager en Niek die van chef de cuisine. Restaurant Hendrik van Maurick is opgenomen in toonaangevende restaurantgidsen als Gault&amp;Millau en Lekker en is aangesloten bij Noord-Brabant Culinair. In 2020 verwerft het duo de exploitatie van het 14 e -eeuwse Kasteel Dussen in Dussen, dat in maart 2021 de deuren opent.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
Dit zijn de verschillen tussen THT en TGT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Awards Culinair
Peter Oreel is Nederlands enige Kampioen Oestersteken

Gisteren heeft op de oesterputten van Krijn Verwijs Yerseke B.V. voor de achtste keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken plaatsgevonden. Van de negen aangemelde deelnemers, werd uiteindelijk na verschillende rondes Peter Oreel uit Yerseke Nederlands Kampioen Oestersteken 2020. Deze we...

Culinair
Sterrenchef Jacob Jan Boerma keert terug op de Veluwe

Op zondag 27 september 2020 keert driesterrenchef Jacob Jan Boerma, bekend van restaurant de Leest, voor één avond terug naar de Veluwe. Niet in het oude vertrouwde Vaassen, maar bij Brasserie 14 in Nunspeet. Brasserie 14 is het a la carte restaurant van Hotel de Hoeve van Nunspeet aan...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: