Onderhandeling nieuwe horeca-cao na de zomer van start

27 juli 2017 | Roy Spijker
Onderhandeling nieuwe horeca-cao na de zomer van start<

Het Landelijk Bestuur van Koninklijke Horeca Nederland geeft toestemming om met FNV Horeca en CNV Vakmensen te gaan onderhandelen voor een nieuwe horeca-cao. Dat heeft de KHN woensdagavond bekend gemaakt. Voor de KHN is het arbeidsvoorwaardenreglement uitgangspunt voor de onderhandelingen.

De afgelopen tijd zijn er een aantal verkennende gesprekken gevoerd, om te zien hoe het huidig arbeidsvoorwaardenreglement in onderhandeling met de vakbonden kan worden omgezet in een nieuwe horeca-cao. Een cao die geldt voor alle horecamedewerkers, werkzaam bij KHN-leden en niet-leden.

KHN benadrukt dat maatwerk een belangrijk uitgangspunt vormt bij de gesprekken. De nieuwe wetgeving zoals de Wet werk en zekerheid is al ingewikkeld genoeg. KHN vindt dat een cao dat voor zowel werkgever als werknemer makkelijk moet maken om toe te passen. Ook is belangrijk dat werkgevers niet meer risico’s nemen dan zij zelf aankunnen. Tijdens gesprekken heeft KHN aangegeven dat een cao dat zou moeten ondersteunen. Vanzelfsprekend met respect, weerbaarheid en vooruitzicht voor medewerkers.

Ook FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben aangegeven de onderhandelingen te kunnen starten. Met het oog op de zorgvuldigheid van dit proces en de vakantieperiode, zullen de echte onderhandelingsrondes begin september starten als procedures en data zijn overeengekomen.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Culinair
Masterclass Talenten Academie in kookstudio Hotel Okura Amsterdam

Deze week vond in de kookstudio van Hotel Okura Amsterdam de eerste editie van ‘Masterclass Talenten Academie’ plaats. Dit is een trainingsprogramma voor achttien talenten vanaf het niveau zelfstandig werkend kok tot beginnend chef, die samen met gerenommeerde chefs uit het vak het traje...

Achtergronden
Konijn gevonden in Chinees restaurant

In een Chinees restaurant in Amstelveen is gisteren een hangoorkonijntje gevonden. Het beestje werd aangetroffen door het personeel, terwijl het knabbelde aan wat blaadjes sla. De politie Amstelveen deelde een foto van het dier om zodoende de eigenaar te vinden. Eigenaar gevonden Konijntje Boe...

Culinair Michelin
’t Nonnetje in Harderwijk volledig vernieuwd

Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk is volledig gerestyled. Het door Michelin met twee sterren bekroonde restaurant aan de Vischmarkt is lichter van kleur en heeft een exclusievere sfeer, zonder het informele karakter van het restaurant te verliezen. Lichtere kleuren, exclusievere stoffen,...

Restaurant Biologisch
Restaurant Veldzicht aangesloten bij Euro-Toque

Restaurant Veldzicht uit Oosterwijtwerd is toegetreden tot Euro-Toques. Euro-Toques Nederland is een vereniging van professionele koks en restaurateurs die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. Burg...

trends Restaurant
De foodtrends van 2018 voor restaurants

De wereld van de gastronomie staat nooit stil; ook 2017 was een jaar vol foodtrends en inspirerende restaurantervaringen. Uit onderzoek blijkt dat de online restaurantreserveringen op IENS in het laatste kwartaal van 2017 maar liefst met 200% zijn gestegen ten opzichte van het laatste kwartaal van 2...

Amsterdam Culinair
Sofitel Legend The Grand Amsterdam opent pop-up restaurant

Van 22 januari tot 12 maart tovert Sofitel Legend The Grand Amsterdam haar lobby en Library ‘Or’ om tot een Italiaans pop-up restaurant genaamd La Gita. La Gita wordt een all-day dining concept met van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat de meest heerlijke Italiaanse bites en ge...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: