Oliver Röder demonstreert Duitse kooktradities tijdens Folie Culinaire

4 juli 2016 | Thijs Jacobs

 

De Duitse sterrenchef Oliver Röder verzorgt tijdens Folie Culinaire, hét internationale gastronomische vakevent, enkele inspirerende kookdemonstraties. De chef van Landlust Burg Flamersheim (Bembergs Haüsschen) heeft met zijn 32 jaar zijn sporen al ruimschoots verdiend. Sinds 2012 is hij in het bezit van een Michelinster, heeft hij 16/20 punten van Gault Millau en 3F in de Duitse Feinschmeckker gids.

Oliver is gevormd door enkele vermaarde chefs, maar zeker door de huidige driesterrenchef Christian Jürgens van Restaurant Überfahrt. Oliver heeft een duidelijke filosofie over de ontwikkeling van zijn bedrijf. Hij begon klein met acht werknemers en momenteel zijn het er al 25. Hij heeft een sterrenrestaurant (Bembergs Hausschen), een Duits Gasthaus (Eifflers Zeiten), een hotel met vijf luxe kamers, een kookschool en een Foodtruck. En er staan nog meer ontwikkelingen gepland voor de komende jaren. 
 

Respect voor het product

Olivers keuken kenmerkt zich door het respect voor het product, dat hij met kracht en raffinement presenteert. De Duitse tradities en de regionale producten spelen een belangrijke rol in zijn keuken. Hij heeft een ijzersterke discipline en werkt gestaag aan zijn bedrijf. In Bembergs Haüsschen ontwikkelen ze een filosofie die Casual Fine Dining is gedoopt: een omgeving waar mensen zich op hun gemak voelen, plek is voor humor en plezier en waar hij door middel van zijn gerechten met zijn gasten in gesprek raakt. 

Folie Culinaire vindt plaats van 10 t/m 12 oktober 2016 in MECC Maastricht. 

Meer info: www.folieculinaire.com

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: