Oliver Röder demonstreert Duitse kooktradities tijdens Folie Culinaire

4 juli 2016 | Thijs Jacobs

 

De Duitse sterrenchef Oliver Röder verzorgt tijdens Folie Culinaire, hét internationale gastronomische vakevent, enkele inspirerende kookdemonstraties. De chef van Landlust Burg Flamersheim (Bembergs Haüsschen) heeft met zijn 32 jaar zijn sporen al ruimschoots verdiend. Sinds 2012 is hij in het bezit van een Michelinster, heeft hij 16/20 punten van Gault Millau en 3F in de Duitse Feinschmeckker gids.

Oliver is gevormd door enkele vermaarde chefs, maar zeker door de huidige driesterrenchef Christian Jürgens van Restaurant Überfahrt. Oliver heeft een duidelijke filosofie over de ontwikkeling van zijn bedrijf. Hij begon klein met acht werknemers en momenteel zijn het er al 25. Hij heeft een sterrenrestaurant (Bembergs Hausschen), een Duits Gasthaus (Eifflers Zeiten), een hotel met vijf luxe kamers, een kookschool en een Foodtruck. En er staan nog meer ontwikkelingen gepland voor de komende jaren. 
 

Respect voor het product

Olivers keuken kenmerkt zich door het respect voor het product, dat hij met kracht en raffinement presenteert. De Duitse tradities en de regionale producten spelen een belangrijke rol in zijn keuken. Hij heeft een ijzersterke discipline en werkt gestaag aan zijn bedrijf. In Bembergs Haüsschen ontwikkelen ze een filosofie die Casual Fine Dining is gedoopt: een omgeving waar mensen zich op hun gemak voelen, plek is voor humor en plezier en waar hij door middel van zijn gerechten met zijn gasten in gesprek raakt. 

Folie Culinaire vindt plaats van 10 t/m 12 oktober 2016 in MECC Maastricht. 

Meer info: www.folieculinaire.com

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Columns Coronacrisis
Column Sico de Moel: Contact

Het klinkt misschien stom, maar ik had het echt even gemist: het contact met mijn gasten. Het deed me dan ook goed om een aantal vaste gasten weer even te kunnen zien. Vorige week zijn we begonnen met menu's voor thuis. We bezorgen in heel A...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: