Oliver Röder demonstreert Duitse kooktradities tijdens Folie Culinaire

4 juli 2016 | Thijs Jacobs

 

De Duitse sterrenchef Oliver Röder verzorgt tijdens Folie Culinaire, hét internationale gastronomische vakevent, enkele inspirerende kookdemonstraties. De chef van Landlust Burg Flamersheim (Bembergs Haüsschen) heeft met zijn 32 jaar zijn sporen al ruimschoots verdiend. Sinds 2012 is hij in het bezit van een Michelinster, heeft hij 16/20 punten van Gault Millau en 3F in de Duitse Feinschmeckker gids.

Oliver is gevormd door enkele vermaarde chefs, maar zeker door de huidige driesterrenchef Christian Jürgens van Restaurant Überfahrt. Oliver heeft een duidelijke filosofie over de ontwikkeling van zijn bedrijf. Hij begon klein met acht werknemers en momenteel zijn het er al 25. Hij heeft een sterrenrestaurant (Bembergs Hausschen), een Duits Gasthaus (Eifflers Zeiten), een hotel met vijf luxe kamers, een kookschool en een Foodtruck. En er staan nog meer ontwikkelingen gepland voor de komende jaren. 
 

Respect voor het product

Olivers keuken kenmerkt zich door het respect voor het product, dat hij met kracht en raffinement presenteert. De Duitse tradities en de regionale producten spelen een belangrijke rol in zijn keuken. Hij heeft een ijzersterke discipline en werkt gestaag aan zijn bedrijf. In Bembergs Haüsschen ontwikkelen ze een filosofie die Casual Fine Dining is gedoopt: een omgeving waar mensen zich op hun gemak voelen, plek is voor humor en plezier en waar hij door middel van zijn gerechten met zijn gasten in gesprek raakt. 

Folie Culinaire vindt plaats van 10 t/m 12 oktober 2016 in MECC Maastricht. 

Meer info: www.folieculinaire.com

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: