NY krijgt hygiëne puntensysteem

18 maart 2010 |
NY krijgt hygi├źne puntensysteem<

De stedelijke gezondheids-dienst van het Amerikaanse New York City heeft groen licht gegeven voor de invoering van een puntensysteem waarbij restaurants hun hygi├źnescore op hun raam moeten afficheren. De netste restaurants zullen vanaf juli een blauwe kaart met de letter A op hun raam mogen uitstallen. Dat betekent dat ze aan alle voorschriften van de hygi├źne-inspectie voldoen.

Kleuren
Restaurants die net iets minder hygi├źnisch zijn, krijgen een groene B en restaurants die helemaal falen voor de netheidsvoorschriften krijgen een gele C. Wie een B of een C krijgt, heeft een maand de tijd om iets te doen aan de hygi├źne in hun restaurant.

Klanten informeren
Momenteel krijgen de 24.000 eethuizen in de Amerikaanse metropool geregeld inspectie maar de resultaten ervan zijn enkel te raadplegen op de website van de stedelijke hygi├źnische dienst.

Tegenstanders
Veel restauranthouders zijn tegen het ABC-systeem. Volgens Robert Bookman van de New Yorkse restaurantassociatie is het volkomen oneerlijk.
Maar volgens de stedelijke gezondheidsdienst is het noodzakelijk om de klanten meer informatie te geven zodat de restaurants veiliger en netter worden.

Gezondheid
Jaarlijks lopen 10.000 mensen een voedselvergiftiging op en belanden er duizenden in het ziekenhuis.
Met dit puntensysteem is New York weer een stapje dichter bij de transformatie naar een volledig gezonde stad, aldus de gezondheidsdienst.


Nienke Duimelaar

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

"Een concept bewaken vergt scherpte"

Een ijzersterk concept bepaalt het bestaansrecht van je horecaonderneming. De concurrentie in de horeca is moordend. Om te overleven is een eigen identiteit, DNA en karakter noodzakelijk. Een goed concept neerzetten en bewaken is een voortdurend proces, voor iedere ondernemer. De manier waarop Vi...

Opening Restaurant Vega
Nationale Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant in samenwerking met Peter Lute

Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren voor het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, dat van 9 t/m 15 maart tijdens de Nationale Week Zonder Vlees geopend wordt in Muiden. Het restaurant staat onder leiding van topchef Peter Lute en het team van de Kruidfabriek, die alle gasten met een vege...

Opening Rotterdam
Chef-kok Florian van Dillen opent in maart 2020 eigen restaurant in Rotterdam

Het Scheepvaartkwartier in Rotterdam krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij. Chef-kok Florian van Dillen opent er een restaurant en bar in het pand van het voormalige restaurant La Stanza. Het bedrijf opent in maart 2020 de deuren en opereert onder de vlag van by FLIPP. Florian van Dillen (29...

Columns Blog
Kan het uit?

Vandaag werd ik benaderd door een landelijke nieuwswebsite. De dame in kwestie had een vraag gerelateerd aan horeca-advies. Of ik in een video mijn mening wilde geven over ‘All you can eat’ restaurants. Hoe ze financieel uitkomen met zo’n concept waar mensen ongelimiteerd eten en d...

Opening Internationaal
Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]

Op de Noordboulevard vind je vanaf dit voorjaar de gloednieuwe Foodhall Scheveningen: een prachtige hal met de look en feel van een levendig en werelds marktplein, waar je kunt genieten van gerechten uit zestien verschillende wereldkeukens. Foodhall Scheveningen is dé locatie voor een hapje e...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: