NY krijgt hygiëne puntensysteem

18 maart 2010 |
NY krijgt hygi├źne puntensysteem<

De stedelijke gezondheids-dienst van het Amerikaanse New York City heeft groen licht gegeven voor de invoering van een puntensysteem waarbij restaurants hun hygi├źnescore op hun raam moeten afficheren. De netste restaurants zullen vanaf juli een blauwe kaart met de letter A op hun raam mogen uitstallen. Dat betekent dat ze aan alle voorschriften van de hygi├źne-inspectie voldoen.

Kleuren
Restaurants die net iets minder hygi├źnisch zijn, krijgen een groene B en restaurants die helemaal falen voor de netheidsvoorschriften krijgen een gele C. Wie een B of een C krijgt, heeft een maand de tijd om iets te doen aan de hygi├źne in hun restaurant.

Klanten informeren
Momenteel krijgen de 24.000 eethuizen in de Amerikaanse metropool geregeld inspectie maar de resultaten ervan zijn enkel te raadplegen op de website van de stedelijke hygi├źnische dienst.

Tegenstanders
Veel restauranthouders zijn tegen het ABC-systeem. Volgens Robert Bookman van de New Yorkse restaurantassociatie is het volkomen oneerlijk.
Maar volgens de stedelijke gezondheidsdienst is het noodzakelijk om de klanten meer informatie te geven zodat de restaurants veiliger en netter worden.

Gezondheid
Jaarlijks lopen 10.000 mensen een voedselvergiftiging op en belanden er duizenden in het ziekenhuis.
Met dit puntensysteem is New York weer een stapje dichter bij de transformatie naar een volledig gezonde stad, aldus de gezondheidsdienst.


Nienke Duimelaar

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Awards Wijn
Beste prestatie Nederlandse kampioenen blindproeven op WK

Tijdens het Wereldkampioenschap blindproeven op 12 oktober 2019 in Château de Chambord te Frankrijk zijn de Nederlandse kampioenen op een eervolle 9e plaats geëindigd, hoger dan ooit tevoren. Wereldkampioen werd Frankrijk, gevolgd door China en Taiwan. Nederlandse kampioenen Eind me...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: