Nova Grand Café Restaurant toegetreden tot Euro-Toques

4 oktober 2018 | David Bakker

Het Nova Grand Café Restaurant in Haarlem is na een complete restyling dinsdagmiddag feestelijk heropend én geïnaugureerd als 13e lid van de speciale afdeling “Opleidingen” van Euro-Toques Nederland, de vereniging die staat voor duurzame, eerlijke en streekproducten.

Fabiënne Bakker verrichtte de openingshandeling. Fabiënne is net afgestudeerd aan het Nova College Horeca en Facility. Vorige week heeft zij in Budapest meegedaan aan EuroSkills, het driedaagse EK voor het mbo, aan de wedstrijden voor mbo gastheer/gastvrouw, waar zij de 9e plaats veroverde en een medaille ontving voor excellent vakmanschap. Na lovende woorden voor deze geweldige prestatie sabreerde Fabiënne, onder begeleiding van commandeur sabreur Daam Scharloo, een fles champagne.

“Onder het motto ‘de jeugd heeft de toekomst’ en om een nog grotere bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en actualisering van het vak zet ETN speciaal in op opleidingen. Hier begint het en hebben we te maken met de koks van de toekomst. Door bij de opleiding al het besef van duurzaamheid en ambachtelijkheid bij te brengen krijgt elke kok de keuze hoe hij of zij wil werken: Wil ik werken met convenience producten en producten met E-nummers of ligt mijn hart bij het ambachtelijke koken?”, aldus sprak voorzitter van ETN Ted Janssen in zijn speech.

In het Nova Grand Café Restaurant leren studenten horeca het vak van kok en gastheer/gastvrouw in een realistische praktijksituatie: een professionele keuken en een echt restaurant met echte gasten.

Euro-Toques

Opleidingsmanager Dorien Veeren legt uit waarom het Nova College lid is geworden van Euro-Toques: “De kernwaarden van Euro-Toques sluiten goed aan op waar wij voor staan als opleidingsrestaurant. Wij willen onze studenten graag het belang meegeven van duurzame, eerlijke en streekproducten, op ambachtelijke wijze bereid. Wij merken ook dat onze gasten daar steeds meer naar vragen.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Fernando Jonker: maak soms een uitzondering

Bij Fernando’s gebruiken we convenienceproducten. Is dat per definitie fout? Ik vind van niet. Sojasaus, is daar iets mis mee? Vissaus? Als je dat zelf moet gaan maken, gaat er ontzettend veel tijd en moeite in zitten en levert het iets op qua smaak? Misschien wel, maar ik vind de kant-en-k...

Nice 'n Easy
Seafood Bar Je m'en Fish uit Gent brengt zeevruchten met een twist

De Frans-Engelse woordspeling zegt het eigenlijk allemaal. In de Gentse seafood bar ‘Je m’en Fish’ hoef je geen net pak te dragen om een oester te degusteren. Hier krijg je kwaliteit uit de zee die je zelfs staand aan de bar kan verorberen. Drie jongelui die hun job als advocate...

Culinair Nice 'n Easy
Rik Jansma en Laurens Samsen (Basiliek) in gesprek over convenience

De kwaliteit van veel ‘gemaksproducten’ is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Toch blijft koken vooral een ambacht. In sterrenrestaurant Basiliek in Harderwijk gaan eigenaar en sterrenchef Rik Jansma en zijn pupil Laurens Samsen het gesprek aan. Convenienceproducten, halffabricate...

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Achtergronden Vega
Eet Geen Dierendag: hoe vier jij het?

Elk jaar op 4 oktober vertroetelen we onze trouwe viervoeters. Het kan niet op: van extra lange wandelingen tot enorme botten, cadeautjes en zelfs hele taarten. Dit jaar viert Wakker Dier alweer voor de 10e keer Eet Geen Dierendag en maken we er ook voor onszelf een feestje van. We vieren deze bijzo...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: