Nova Grand Café Restaurant toegetreden tot Euro-Toques

4 oktober 2018 | David Bakker

Het Nova Grand Café Restaurant in Haarlem is na een complete restyling dinsdagmiddag feestelijk heropend én geïnaugureerd als 13e lid van de speciale afdeling “Opleidingen” van Euro-Toques Nederland, de vereniging die staat voor duurzame, eerlijke en streekproducten.

Fabiënne Bakker verrichtte de openingshandeling. Fabiënne is net afgestudeerd aan het Nova College Horeca en Facility. Vorige week heeft zij in Budapest meegedaan aan EuroSkills, het driedaagse EK voor het mbo, aan de wedstrijden voor mbo gastheer/gastvrouw, waar zij de 9e plaats veroverde en een medaille ontving voor excellent vakmanschap. Na lovende woorden voor deze geweldige prestatie sabreerde Fabiënne, onder begeleiding van commandeur sabreur Daam Scharloo, een fles champagne.

“Onder het motto ‘de jeugd heeft de toekomst’ en om een nog grotere bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en actualisering van het vak zet ETN speciaal in op opleidingen. Hier begint het en hebben we te maken met de koks van de toekomst. Door bij de opleiding al het besef van duurzaamheid en ambachtelijkheid bij te brengen krijgt elke kok de keuze hoe hij of zij wil werken: Wil ik werken met convenience producten en producten met E-nummers of ligt mijn hart bij het ambachtelijke koken?”, aldus sprak voorzitter van ETN Ted Janssen in zijn speech.

In het Nova Grand Café Restaurant leren studenten horeca het vak van kok en gastheer/gastvrouw in een realistische praktijksituatie: een professionele keuken en een echt restaurant met echte gasten.

Euro-Toques

Opleidingsmanager Dorien Veeren legt uit waarom het Nova College lid is geworden van Euro-Toques: “De kernwaarden van Euro-Toques sluiten goed aan op waar wij voor staan als opleidingsrestaurant. Wij willen onze studenten graag het belang meegeven van duurzame, eerlijke en streekproducten, op ambachtelijke wijze bereid. Wij merken ook dat onze gasten daar steeds meer naar vragen.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Mijn Frenkie

De spelers van Ajax zijn populairder dan ooit. Europese topclubs azen op de jonge spelers die met Amsterdamse bravoure zoveel harten hebben gestolen. Het is een illusie om te denken dat je deze topspelers zou kunnen vasthouden. "Ajax is een fantastiche club, maar deze kans kan ik natuurlijk...

Hotelbouwplannen Culinair
Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol. Het is de derde grote verbouwing in acht jaar voor eigenaar Eric Swaghoven, die eerder het restaurant en de ke...

Advertorial
Zo zet je de gebakken aardappeltjes van oma op tafel

Vrijwel iedere kooktechniek is wel los te laten op een aardappel. Dat maakt het Oer-Hollandse product dan ook gewild bij menig chef-kok. Weinig waste, betrouwbaar, makkelijk in de bereiding, lang te bewaren, een allemansvriend en gewoon ontzettend lekker. Van de klassieke gekookte pieper naar sou...

Bier Events
Achtste editie Week van het Nederlandse Bier laat groei en diversiteit biersector zien

De biersector groeit en bloeit en consumenten kunnen dat ervaren tijdens de 8e editie van de Week van het Nederlandse Bier. In de Grote Kerk in Den Haag is vandaag met het Nederlands Bierproeffestival deze 8e editie van start gegaan. Onder toeziend oog van de kersverse voorzitter van de Week van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: