Nova Grand Café Restaurant toegetreden tot Euro-Toques

4 oktober 2018 | David Bakker

Het Nova Grand Café Restaurant in Haarlem is na een complete restyling dinsdagmiddag feestelijk heropend én geïnaugureerd als 13e lid van de speciale afdeling “Opleidingen” van Euro-Toques Nederland, de vereniging die staat voor duurzame, eerlijke en streekproducten.

Fabiënne Bakker verrichtte de openingshandeling. Fabiënne is net afgestudeerd aan het Nova College Horeca en Facility. Vorige week heeft zij in Budapest meegedaan aan EuroSkills, het driedaagse EK voor het mbo, aan de wedstrijden voor mbo gastheer/gastvrouw, waar zij de 9e plaats veroverde en een medaille ontving voor excellent vakmanschap. Na lovende woorden voor deze geweldige prestatie sabreerde Fabiënne, onder begeleiding van commandeur sabreur Daam Scharloo, een fles champagne.

“Onder het motto ‘de jeugd heeft de toekomst’ en om een nog grotere bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en actualisering van het vak zet ETN speciaal in op opleidingen. Hier begint het en hebben we te maken met de koks van de toekomst. Door bij de opleiding al het besef van duurzaamheid en ambachtelijkheid bij te brengen krijgt elke kok de keuze hoe hij of zij wil werken: Wil ik werken met convenience producten en producten met E-nummers of ligt mijn hart bij het ambachtelijke koken?”, aldus sprak voorzitter van ETN Ted Janssen in zijn speech.

In het Nova Grand Café Restaurant leren studenten horeca het vak van kok en gastheer/gastvrouw in een realistische praktijksituatie: een professionele keuken en een echt restaurant met echte gasten.

Euro-Toques

Opleidingsmanager Dorien Veeren legt uit waarom het Nova College lid is geworden van Euro-Toques: “De kernwaarden van Euro-Toques sluiten goed aan op waar wij voor staan als opleidingsrestaurant. Wij willen onze studenten graag het belang meegeven van duurzame, eerlijke en streekproducten, op ambachtelijke wijze bereid. Wij merken ook dat onze gasten daar steeds meer naar vragen.”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Talentvolle koks strijden in Amersfoort om prestigieuze titel

Zes jonge en talentvolle chefs gaan maandag 18 februari bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort de strijd met elkaar aan tijdens de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019. De winnaar is niet alleen de beste van Nederland, maar plaatst zich ook voor de internationale finale in het Canadese C...

Column David Bakker
Column: gluten-noten-lactose-intolerantie

Veel horecaondernemers hebben een intolerantie-allergie; een allergie tegen mensen met een intolerantie. De vraag: “Moeten wij nog rekening houden met een intolerantie of allergie?”, is na “Wat mag ik voor u inschenken”, “Zal ik uw jas ophangen?” en “Smaakt ...

Opening Lunchroom
Hudson Bar & Kitchen lanceert lunch & bakery concept in Leiden

De Amerikaanse restaurantketen Hudson Bar & Kitchen, lanceert het lunch & bakery concept Hudson Coffee. De eerste vestiging van Hudson Coffee is geopend aan de nieuwe Beestenmarkt 23 in Leiden, tegenover de Lammermarktgarage en direct naast het 1,5 jaar geleden geopende Hudson restaurant. De...

Amsterdam Culinair
Restaurant The Gaia presenteert eerste gerechten

Begin maart opent The Gaia officieel haar deuren aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Met een lounge, restaurant en (late night) bar weet chef Ayt Erdogan (De Nederlanden*, Mariënhof) op gastronomische wijze een traditionele kookfilosofie tijdloos te maken. In lunch, diner en bites. De smak...

Geslaagde e-mailmarketingcampagnes vragen om kennis over het samenstellen van goed verzorgde e-mails, het proces eromheen en de mogelijkheden. Hoe je als horecaprofessional hierin succesrijk kunt zijn, leer je in de training die HM Academy aanbiedt op 11 maart aanstaande (in Bunnik, centraal gelegen...

Economie Bier Brouwerijen
Alcoholvrije bier boost Heineken-verkopen

In 2018 heeft met name het eigen merk van bierbrouwer Heineken het goed gedaan. De groei van bijna 8 procent betekent volgens topman Jean-François van Boxmeer de beste prestatie van het merk Heineken in het afgelopen decennium. De inmiddels in 38 landen beschikbare 0.0-variant heeft hierbij f...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: