Nova Grand Café Restaurant toegetreden tot Euro-Toques

4 oktober 2018 | David Bakker

Het Nova Grand Café Restaurant in Haarlem is na een complete restyling dinsdagmiddag feestelijk heropend én geïnaugureerd als 13e lid van de speciale afdeling “Opleidingen” van Euro-Toques Nederland, de vereniging die staat voor duurzame, eerlijke en streekproducten.

Fabiënne Bakker verrichtte de openingshandeling. Fabiënne is net afgestudeerd aan het Nova College Horeca en Facility. Vorige week heeft zij in Budapest meegedaan aan EuroSkills, het driedaagse EK voor het mbo, aan de wedstrijden voor mbo gastheer/gastvrouw, waar zij de 9e plaats veroverde en een medaille ontving voor excellent vakmanschap. Na lovende woorden voor deze geweldige prestatie sabreerde Fabiënne, onder begeleiding van commandeur sabreur Daam Scharloo, een fles champagne.

“Onder het motto ‘de jeugd heeft de toekomst’ en om een nog grotere bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en actualisering van het vak zet ETN speciaal in op opleidingen. Hier begint het en hebben we te maken met de koks van de toekomst. Door bij de opleiding al het besef van duurzaamheid en ambachtelijkheid bij te brengen krijgt elke kok de keuze hoe hij of zij wil werken: Wil ik werken met convenience producten en producten met E-nummers of ligt mijn hart bij het ambachtelijke koken?”, aldus sprak voorzitter van ETN Ted Janssen in zijn speech.

In het Nova Grand Café Restaurant leren studenten horeca het vak van kok en gastheer/gastvrouw in een realistische praktijksituatie: een professionele keuken en een echt restaurant met echte gasten.

Euro-Toques

Opleidingsmanager Dorien Veeren legt uit waarom het Nova College lid is geworden van Euro-Toques: “De kernwaarden van Euro-Toques sluiten goed aan op waar wij voor staan als opleidingsrestaurant. Wij willen onze studenten graag het belang meegeven van duurzame, eerlijke en streekproducten, op ambachtelijke wijze bereid. Wij merken ook dat onze gasten daar steeds meer naar vragen.”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Columns
Column: Albert Heijn als horecaketen?

Een bijzondere uitspraak van Wouter Kolk, sinds 1 november de grote baas bij Ahold Delhaize Europe. Hij zei in het Financieel Dagblad dat Albert Heijn “een plek wordt om iets te eten.” De bekendste supermarkt van Nederland wordt een concurrent van de horeca. Volgend jaar opent, als proef...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Michelin Utrecht
Door Michelin bekroond Utrechts restaurant ElVi gaat sluiten

Restaurant ElVi in Utrecht sluit per 29 december 2018 de deuren. Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich hebben hun restaurant verkocht en oriënteren zich op nieuwe plannen in de horeca. ElVi had de afgelopen vijf jaar een Bib Gourmand-onderscheiding van restaurantgids Michelin. Utrecht b...

Awards
Bart Ausems geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op woensdag 12 december is Bart Ausems (50), chef-kok en eigenaar van Restaurant Tout à Fait*, Maastricht, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Bart bekroont zijn carrière met het afleggen van een mooie en geslaagde Meesterproef. Hij wordt hiermee, na zijn inauguratie begin ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: