Noordzeevis op de kaart op festival

26 juni 2018 | Thijs Jacobs

Nog een paar dagen en dan start VISSCH, hét culinaire Noordzeevisfestival rondom de Scheveningse Visafslag. Dit unieke gratis toegankelijke foodfestival zet voor de 5e keer de Noordzeevis (terug) op de kaart. ?Noordzeevis is één van de mooiste streekproducten van Nederland. Het is gezond, duurzaam en veelzijdig en verdient daarom een culinair festival om centraal te kunnen staan?, aldus de organisatie van VISSCH. Van vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli maken bezoekers kennis met alles wat Scheveningen, de visserij en de Noordzeevis te bieden hebben. 

VERGETEN NOORDZEEVIS: SCHOL 

Traditiegetrouw staat er tijdens VISSCH een ?vergeten? Noordzeevis extra in de schijnwerpers. Dit jaar is het de beurt aan de wat ondergewaardeerde schol. Deze wordt in grote hoeveelheden aangeland vanuit de Noordzee, maar in vrijwel dezelfde hoeveelheden direct geëxporteerd naar Zuid-Europa. En dat is zonde voor zo?n lekkere, duurzame en goed betaalbare vis. Tijdens de zomerperiode is de smaak van schol op zijn best, VISSCH festival is dan ook hét moment en de plek om dat te ontdekken.  

ZIEN, PROEVEN, BEREIDEN  

Bezoekers van VISSCH worden dit jaar verrast met kookdemonstraties door chefs uit de regio, workshops vis fileren, foodtrucks, barretjes en een muzikaal programma. Vrijdag om 17.30 uur is de feestelijke opening, door niemand minder dan minister Bruno Bruins en wethouder Boudewijn Revis. Hierna demonstreert chefkok Robert Siedenburg verschillende culinaire bereidingen met schol in de showkeuken.  

Ook op zaterdag bereiden diverse chefkoks op het terrein van VISSCH hun favoriete gerechten met schol in de showkeuken. De uitgebreide VISSCHtafel met wel 35 verschillende Noordzeevissen laat zien wat de vissers allemaal ophalen uit de Noordzee. En tijdens diverse workshops wordt ervaren hoe het is om vis te fileren, oesters te steken en garnalen te pellen. 

Zondag is er extra aandacht voor de jongste bezoekers. Familietafels in de zon aan de haven en van 13.00 ? 17.00 uur staat er schminken en 3D-schilderijtjes knutselen, uiteraard geheel in het thema van het festival, op het programma.  

OPENINGSTIJDEN VISSCH 

Vrijdag 29 juni ? 17 tot 22 uur  
Zaterdag 30 juni ? 12 tot 22 uur  
Zondag 1 juli ? 12 tot 19 uur 

Tip: check de agenda voor meer leuke events

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: