Noordzeevis op de kaart op festival

26 juni 2018 | Thijs Jacobs

Nog een paar dagen en dan start VISSCH, hét culinaire Noordzeevisfestival rondom de Scheveningse Visafslag. Dit unieke gratis toegankelijke foodfestival zet voor de 5e keer de Noordzeevis (terug) op de kaart. ?Noordzeevis is één van de mooiste streekproducten van Nederland. Het is gezond, duurzaam en veelzijdig en verdient daarom een culinair festival om centraal te kunnen staan?, aldus de organisatie van VISSCH. Van vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli maken bezoekers kennis met alles wat Scheveningen, de visserij en de Noordzeevis te bieden hebben. 

VERGETEN NOORDZEEVIS: SCHOL 

Traditiegetrouw staat er tijdens VISSCH een ?vergeten? Noordzeevis extra in de schijnwerpers. Dit jaar is het de beurt aan de wat ondergewaardeerde schol. Deze wordt in grote hoeveelheden aangeland vanuit de Noordzee, maar in vrijwel dezelfde hoeveelheden direct geëxporteerd naar Zuid-Europa. En dat is zonde voor zo?n lekkere, duurzame en goed betaalbare vis. Tijdens de zomerperiode is de smaak van schol op zijn best, VISSCH festival is dan ook hét moment en de plek om dat te ontdekken.  

ZIEN, PROEVEN, BEREIDEN  

Bezoekers van VISSCH worden dit jaar verrast met kookdemonstraties door chefs uit de regio, workshops vis fileren, foodtrucks, barretjes en een muzikaal programma. Vrijdag om 17.30 uur is de feestelijke opening, door niemand minder dan minister Bruno Bruins en wethouder Boudewijn Revis. Hierna demonstreert chefkok Robert Siedenburg verschillende culinaire bereidingen met schol in de showkeuken.  

Ook op zaterdag bereiden diverse chefkoks op het terrein van VISSCH hun favoriete gerechten met schol in de showkeuken. De uitgebreide VISSCHtafel met wel 35 verschillende Noordzeevissen laat zien wat de vissers allemaal ophalen uit de Noordzee. En tijdens diverse workshops wordt ervaren hoe het is om vis te fileren, oesters te steken en garnalen te pellen. 

Zondag is er extra aandacht voor de jongste bezoekers. Familietafels in de zon aan de haven en van 13.00 ? 17.00 uur staat er schminken en 3D-schilderijtjes knutselen, uiteraard geheel in het thema van het festival, op het programma.  

OPENINGSTIJDEN VISSCH 

Vrijdag 29 juni ? 17 tot 22 uur  
Zaterdag 30 juni ? 12 tot 22 uur  
Zondag 1 juli ? 12 tot 19 uur 

Tip: check de agenda voor meer leuke events

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Bekendste muziekrestaurant ontvangt topartiesten

Sinds 1995 staat Pasta e Basta over de hele wereld bekend om het bijzondere concept met zingende bediening en de Italiaanse keuken. In iedere internationale reisgids over Amsterdam staat het restaurant vermeld. Dit oudste en bekendste muziekrestaurant van Nederland viert dit jaar haar 25-jarig besta...

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: