Nominaties Horecava Innovation Awards bekend

19 november 2015 |
Nominaties Horecava Innovation Awards bekend<

Maar liefst 124 inzendingen mocht de vakjury van de Horecava Innovation Award dit jaar beoordelen. Sfeer,
smaakbeleving, minder verspilling en écht contact zijn de centrale thema’s bij de zestien genomineerde producten en diensten. Tijdens de feestelijke opening van de jubileumHorecava, op de eerste beursdag, worden de categoriewinnaars, de overall winnaar en de winnaar van de Karel de Vos Award bekendgemaakt.

Prijs
De winnaar van de Horecava Innovation Award 2016 krijgt behalve de felbegeerde wisselprijs en de roem, een intensief begeleidingstraject aangeboden, op het gebied van financiering, fiscale haalbaarheid en subsidieverwerving. Verzorgd door BDO, Accountants en Adviseurs; de sponsor van de wedstrijd. Pitch communicatie & PR in Amsterdam ondersteunt de winnaar op het gebied van marketing en communicatie. Ook Octrooicentrum Nederland staat genomineerden die dat wensen weer bij met goede raad.

Inzendingen
In de vorig jaar geïntroduceerde categorie Digital, Applications & Social Media zit, zoals te verwachten, een gezonde groei. Opvallend is dat nog altijd bijna de helft van de inzendingen in de oude, vertrouwde groep Food & Beverage valt. Tastbare producten die dit jaar hoog scoren op smaak, rekening houdend met het welzijn van de gast. In de categorie Equipment & Services wederom veel energiezuinige innovaties en bij Concepts, Interior & Design swingen de inzendingen tussen retro en hyper-futuristisch.
Al proevend, keurend en testend kwam de onafhankelijke jury, bestaande uit ondernemers, deskundigen en vakjournalisten, tot de volgende zestien genomineerden:


Categorie Concepts, Interior & Design

Stoov Docking Station 16; duurzame stoelverwarmer, Stoov BV, Utrecht
Dark, Blond en Sparkling bierglas; glazen voor betere bierbeleving, Enjoying Beer, Den Haag
CityHub; overnachtingscabines, CityHub, Amsterdam
Exota limonade; priklimonade in retro jasje, Exota BV, Veghel

Categorie Digital, Applications & Social Media

’t Zusje App; smartphonegebruik ontmoedigende app, Artform, Boekel
Wastewatcher; data tool tegen voedselverspilling, Wastewatchers, Utrecht
BarDoggy; app meet drukte in kroeg, BarDoggy BV, Mijdrecht
Tweedehands etenswaren via BiomassaDHZ.nl; ‘Marktplaats’ voor biomassa, De Klik Biomassa DHZ, Lunteren

Categorie Equipment & Services

Rosval Easy-Cooling; koellades en deuren zonder rubber afdichting, Rosval, Best
X-OVEN.3; zuinige houtskooloven, VoC Grootkeukens BV, Amsterdam
Experts’ Collection; wijnglazen voor meer smaakbeleving van verschillende wijntypes, Royal Leerdam, Leerdam
MEIKO vaatwerkspoelmachine UPster model KM 250; duurzame vaatwerkspoelmachine, MEIKO Nederland BV, Barendrecht

Categorie Food & Beverage

‘Zoutloze’ koud gerookte zalm; zalm gerookt zonder zout, Zalmrokerij ‘Smoking’, Enkhuizen
Shrubs; serie fruit azijnsiropen op basis van Edik, Ediks BV, Someren-Heide
Pekoe Tea Liqueur; theelikeur serie, Pekoe BV, Amsterdam
Bieterbal; bitterbal op basis van rode biet, Jonathan’s BV, Hoofddorp

Karel de Vos Award
Ook bij deze editie van de Horecava Innovation Award wordt weer de Karel de Vos Award uitgereikt. Deze bijzondere trofee, vernoemd naar de in 2012 overleden initiatiefnemer en drijvende kracht achter deze prestigieuze wedstrijd, gaat naar de meest gastgerichte, ondernemerondersteunende innovatie, die bijdraagt aan een betere wereld. De winnaar wordt gekozen uit alle inzendingen.

Publieksprijs
Vanaf begin december kan het publiek via de Facebookpagina van de Horecava stemmen op zijn of haar favoriete innovatie. De publieksprijs wordt ook op de eerste beursdag bekendgemaakt.
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: