Noma-baas opent restaurant in Bolivia

11 maart 2013 |
Noma-baas opent restaurant in Bolivia

Mede-eigenaar van restaurant Noma in Kopenhagen, Claus Meyer, opent een restaurant in Bolivia. Het land staat niet te boek als gastronomisch. De doortastende ondernemer wil er het niveau opkrikken.

Niet voor de locals
In de hoofdstad La Paz opent restaurant Gustu. Een diner voor twee personen kost er omgerekend tegen de 200 euro, een stuk minder dan men in Kopenhagen moet aftikken, maar menig Boliviaan kan dit bedrag niet opbrengen. Bolivia is een van de armste landen van Zuid-Amerika. Meyer mikt daarom meer op ambassadepubliek en fans die bereid zijn om naar het land af te reizen.
Op de kaart komen typische Boliviaanse gerechten die worden gemaakt met lokale ingrediënten. Zo is er een gerecht waarbij een lama-schouder 14 uur in de boter wordt gestoofd.

Kans
Claus Meyer's stichting Melting Pot Foundation is sinds 2011 actief in Bolivia. Onder dezelfde naam als het te openen restaurant is eerder al de kookschool Gustu opgericht. Tevens stelde Meyer er het 'Manifesto of Bolivia’s Gastronomic Integration Movement' op voor het veiligstellen van de toekomst van de Boliviaanse keuken en eetcultuur. Doel van alles wat er met Gustu en de stichting wordt ondernomen, is om kansarme Boliviaanse burgers een kans te geven, door ze kennis te laten maken met goede voeding en gastronomie.
Later dit jaar gaan er in navolging van het restaurant nog een bistro en een bakkerij open.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: