Noma-baas opent restaurant in Bolivia

11 maart 2013
Noma-baas opent restaurant in Bolivia

Mede-eigenaar van restaurant Noma in Kopenhagen, Claus Meyer, opent een restaurant in Bolivia. Het land staat niet te boek als gastronomisch. De doortastende ondernemer wil er het niveau opkrikken.

*Niet voor de locals*
In de hoofdstad La Paz opent restaurant Gustu. Een diner voor twee personen kost er omgerekend tegen de 200 euro, een stuk minder dan men in Kopenhagen moet aftikken, maar menig Boliviaan kan dit bedrag niet opbrengen. Bolivia is een van de armste landen van Zuid-Amerika. Meyer mikt daarom meer op ambassadepubliek en fans die bereid zijn om naar het land af te reizen.
Op de kaart komen typische Boliviaanse gerechten die worden gemaakt met lokale ingrediënten. Zo is er een gerecht waarbij een lama-schouder 14 uur in de boter wordt gestoofd.

*Kans*
Claus Meyer's stichting "Melting Pot Foundation":http://www.clausmeyer.dk/en/melting_pot_foundation.html is sinds 2011 actief in Bolivia. Onder dezelfde naam als het te openen restaurant is eerder al de kookschool Gustu opgericht. Tevens stelde Meyer er het 'Manifesto of Bolivia’s Gastronomic Integration Movement' op voor het veiligstellen van de toekomst van de Boliviaanse keuken en eetcultuur. Doel van alles wat er met Gustu en de stichting wordt ondernomen, is om kansarme Boliviaanse burgers een kans te geven, door ze kennis te laten maken met goede voeding en gastronomie.

Later dit jaar gaan er in navolging van het restaurant nog een bistro en een bakkerij open.

~Frank Lindner~

Overig nieuws