Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

12 december 2019 | Thijs Jacobs
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en heerlijke wijnen, de gast kan er ook uitgebreid ontbijten, lunchen of borrelen. De zaak verandert met de dag en behoeftes van de gasten mee.

Toevluchtsoord

De naam verwijst naar de straat waar Williams Canteen zich bevindt én naar William Booth, oprichter van het Leger des Heils. Deze stijlvolle kantine moet namelijk een nieuw toevluchtsoord worden voor iedereen: buurtbewoners, expats en toeristen. Het interieur is een knipoog naar de jaren '30 met een rauw Rotterdams randje en zorgt ervoor dat elk type gast zich op zijn gemak voelt. Mooie messing details, onafgewerkte muren, lambrisering van walnotenhout, een bar met roze marmeren blad en een platenspeler waar je zelf vinyl kunt draaien. “We hebben enorm veel aandacht aan het interieur besteed”, zegt mede-eigenaar Kim Riekwel. “Zo komt de antieke koelkast uit begin vorige eeuw, zijn de stoelen en de leestafel afkomstig van Vivre Interieur Authentique uit Nijmegen en haalden we de wandkast bij DASNICE uit Antwerpen. “We wilden echt iets unieks neerzetten en het moest tegelijkertijd laagdrempelig en heel stijlvol zijn.”

Internationale keuken

De keuken wordt gerund door chef-kok Jip Boon van restaurant Dertien. De menukaart bestaat voornamelijk uit klassieke Frans-Nederlandse gerechten met een internationale twist. Zoals een Nederlandse bloemkool met een Mexicaanse pompoen mole of steak tartaar met pastinaak en een koffie/paddenstoelen mayonaise. Williams Canteen heeft ook een zeer uitgebreide ontbijt- en lunchkaart met prachtige gerechten die de gast doen watertanden. Denk aan eggs anyway you like, overnight oats of een sandwich pastrami, eventueel aangevuld met Kimchi of een doperwtenspread. Natuurlijk ontbreken ook de borrelhapjes niet op het menu en kun je hier terecht voor overheerlijke boquerones, een selectie Hollandse kazen of burrata.

Support your locals

In samenwerking met Man Met Bril Koffie werd een koffie speciaal voor Williams Canteen ontwikkeld en op de kaart zijn verschillende biertjes van de Kaapse Brouwers te vinden. Maar niet alleen voor de koffie en het bier wordt er samengewerkt met een lokale leverancier, ook het biologische vlees en de kazen komen uit de regio. Opvallend zijn de zelfgemaakte etenswaren die worden ingeblikt en ook een aantal signature cocktails zijn in blik verkrijgbaar zodat je op ieder moment van de dag je je eigen ‘canned signature cocktail’ kunt maken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Achtergronden
De Beren opent nieuw bezorgrestaurant in Breda

Bourgondische Bredanaars kunnen vanaf nu hun hart ophalen met het gloednieuwe Bezorgrestaurant De Beren Breda. De opening van de 27ste bezorgvestiging vond op maandag 3 mei 2021 plaats aan de Haagdijk 24. De Haagdijk is een ideale bezorglocatie, omdat vanaf deze centrale plek veel Bredase huishou ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
Deze brasserie opent het terras niet: ''Het zet geen zoden aan de dijk''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: