Nieuwe naam Variatie op de Kaart

31 januari 2013 |
Nieuwe naam Variatie op de Kaart<

Variatie op de Kaart gaat verder als Variatie in de Keuken. De stichting wil één label voeren waarmee zij alle beoogde doelgroepen kan bereiken. Tot voor kort werkte ze met twee labels voor professionals en thuiskoks.

Nieuw platform
De organisatie gaat zich breder inzetten in de horeca, bedrijfskantines, foodservice en consumentenmarkt. Variatie in de Keuken wil hiermee hét platform voor zowel professionele als thuiskoks die gevarieerd en volgens ‘flexitarische’ principes willen koken, worden.

Twee labels
Tot voor kort werkte de stichting met twee labels; Variatie op de Kaart voor professionals en Variatie in de Keuken voor thuiskoks. Initiatiefnemer Joris Heijnen over de naamsverandering: "Beroepsmatig of privé, in de keuken gebeurt het allemaal. We zien dat foodies, restaurantgasten, thuiskoks en professionele chefs elkaar inspireren en stimuleren en we willen daarom iedereen op het nieuwe platform samenbrengen." Het doel van de stichting is om zowel professionele koks als thuiskoks duurzamer en gezonder te leren koken met meer groenten en minder vlees.

Flexitariërs
Onderzoeksbureau Motivaction concludeert dat steeds meer Nederlanders de noodzaak zien om minder vlees te eten. Vlees eten wordt vaker dan vorig jaar gezien als luxe en minder vaak als vereiste. Respondenten geven verschillende redenen voor het eten van minder vlees: voor de gezondheid (van 12 procent in 2011 naar 24 procent in 2012), om bij te dragen aan natuur en milieu (van 14 procent naar 23 procent) of vanwege het dierenwelzijn (van 14 procent naar 20 procent). Opvallend is dat variatie net als in 2011 de belangrijkste reden is om af en toe geen vlees te eten: 37 procent van de flexitariërs (32 procent in 2011) geeft dit als belangrijkste motivatie aan.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Een 'gedwongen' test-case

Mark en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een tweede restaurant te openen: 'Fernando’s kookt'. Een restaurant waar we op een toegankelijke manier comfort-food willen aanbieden. Zowel in het restaurant, als afhaal- én bezorgdienst. Het is voor nu nog verre toekomstm...

Rotterdam
De Euromast is verkocht

Bijna 20 jaar geleden begon Willem Tieleman met het exploiteren van de de Euromast, iconisch silhouette in de skyline van Rotterdam. In 2016 was het tijd voor een nieuwe stap, en dat was eigenaar van het imposante bouwwerk worden. Investeringen die voor die tijd niet werden gedaan, konden nu volo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: