Nieuwe naam Variatie op de Kaart

31 januari 2013 |
Nieuwe naam Variatie op de Kaart<

Variatie op de Kaart gaat verder als Variatie in de Keuken. De stichting wil één label voeren waarmee zij alle beoogde doelgroepen kan bereiken. Tot voor kort werkte ze met twee labels voor professionals en thuiskoks.

Nieuw platform
De organisatie gaat zich breder inzetten in de horeca, bedrijfskantines, foodservice en consumentenmarkt. Variatie in de Keuken wil hiermee hét platform voor zowel professionele als thuiskoks die gevarieerd en volgens ‘flexitarische’ principes willen koken, worden.

Twee labels
Tot voor kort werkte de stichting met twee labels; Variatie op de Kaart voor professionals en Variatie in de Keuken voor thuiskoks. Initiatiefnemer Joris Heijnen over de naamsverandering: "Beroepsmatig of privé, in de keuken gebeurt het allemaal. We zien dat foodies, restaurantgasten, thuiskoks en professionele chefs elkaar inspireren en stimuleren en we willen daarom iedereen op het nieuwe platform samenbrengen." Het doel van de stichting is om zowel professionele koks als thuiskoks duurzamer en gezonder te leren koken met meer groenten en minder vlees.

Flexitariërs
Onderzoeksbureau Motivaction concludeert dat steeds meer Nederlanders de noodzaak zien om minder vlees te eten. Vlees eten wordt vaker dan vorig jaar gezien als luxe en minder vaak als vereiste. Respondenten geven verschillende redenen voor het eten van minder vlees: voor de gezondheid (van 12 procent in 2011 naar 24 procent in 2012), om bij te dragen aan natuur en milieu (van 14 procent naar 23 procent) of vanwege het dierenwelzijn (van 14 procent naar 20 procent). Opvallend is dat variatie net als in 2011 de belangrijkste reden is om af en toe geen vlees te eten: 37 procent van de flexitariërs (32 procent in 2011) geeft dit als belangrijkste motivatie aan.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: