Nieuwe naam Variatie op de Kaart

31 januari 2013 |
Nieuwe naam Variatie op de Kaart<

Variatie op de Kaart gaat verder als Variatie in de Keuken. De stichting wil één label voeren waarmee zij alle beoogde doelgroepen kan bereiken. Tot voor kort werkte ze met twee labels voor professionals en thuiskoks.

Nieuw platform
De organisatie gaat zich breder inzetten in de horeca, bedrijfskantines, foodservice en consumentenmarkt. Variatie in de Keuken wil hiermee hét platform voor zowel professionele als thuiskoks die gevarieerd en volgens ‘flexitarische’ principes willen koken, worden.

Twee labels
Tot voor kort werkte de stichting met twee labels; Variatie op de Kaart voor professionals en Variatie in de Keuken voor thuiskoks. Initiatiefnemer Joris Heijnen over de naamsverandering: "Beroepsmatig of privé, in de keuken gebeurt het allemaal. We zien dat foodies, restaurantgasten, thuiskoks en professionele chefs elkaar inspireren en stimuleren en we willen daarom iedereen op het nieuwe platform samenbrengen." Het doel van de stichting is om zowel professionele koks als thuiskoks duurzamer en gezonder te leren koken met meer groenten en minder vlees.

Flexitariërs
Onderzoeksbureau Motivaction concludeert dat steeds meer Nederlanders de noodzaak zien om minder vlees te eten. Vlees eten wordt vaker dan vorig jaar gezien als luxe en minder vaak als vereiste. Respondenten geven verschillende redenen voor het eten van minder vlees: voor de gezondheid (van 12 procent in 2011 naar 24 procent in 2012), om bij te dragen aan natuur en milieu (van 14 procent naar 23 procent) of vanwege het dierenwelzijn (van 14 procent naar 20 procent). Opvallend is dat variatie net als in 2011 de belangrijkste reden is om af en toe geen vlees te eten: 37 procent van de flexitariërs (32 procent in 2011) geeft dit als belangrijkste motivatie aan.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

"Een concept bewaken vergt scherpte"

Een ijzersterk concept bepaalt het bestaansrecht van je horecaonderneming. De concurrentie in de horeca is moordend. Om te overleven is een eigen identiteit, DNA en karakter noodzakelijk. Een goed concept neerzetten en bewaken is een voortdurend proces, voor iedere ondernemer. De manier waarop Vi...

Opening Restaurant Vega
Nationale Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant in samenwerking met Peter Lute

Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren voor het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, dat van 9 t/m 15 maart tijdens de Nationale Week Zonder Vlees geopend wordt in Muiden. Het restaurant staat onder leiding van topchef Peter Lute en het team van de Kruidfabriek, die alle gasten met een vege...

Opening Rotterdam
Chef-kok Florian van Dillen opent in maart 2020 eigen restaurant in Rotterdam

Het Scheepvaartkwartier in Rotterdam krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij. Chef-kok Florian van Dillen opent er een restaurant en bar in het pand van het voormalige restaurant La Stanza. Het bedrijf opent in maart 2020 de deuren en opereert onder de vlag van by FLIPP. Florian van Dillen (29...

Columns Blog
Kan het uit?

Vandaag werd ik benaderd door een landelijke nieuwswebsite. De dame in kwestie had een vraag gerelateerd aan horeca-advies. Of ik in een video mijn mening wilde geven over ‘All you can eat’ restaurants. Hoe ze financieel uitkomen met zo’n concept waar mensen ongelimiteerd eten en d...

Opening Internationaal
Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]

Op de Noordboulevard vind je vanaf dit voorjaar de gloednieuwe Foodhall Scheveningen: een prachtige hal met de look en feel van een levendig en werelds marktplein, waar je kunt genieten van gerechten uit zestien verschillende wereldkeukens. Foodhall Scheveningen is dé locatie voor een hapje e...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: