Nieuwe koers voor restaurant Beluga

3 juni 2013 |
Nieuwe koers voor restaurant Beluga

Toprestaurants die hun concept aanpassen, het is de trend van dit moment. Naast recentelijk Ron Blaauw en "Moshik Roth":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/roth-en-samhoud-naar-oosterdokseiland/ heeft Hans van Wolde van restaurant Beluga bekend gemaakt het over de boeg die 'laagdrempelig' heet te gooien. De naam wordt ook aangepast. Vanaf september gaat de zaak van Hans van Wolde verder als Beluga Loves You. Op de kaart komen tapas-achtige gerechten van rond de 15 euro, die ook zo zullen worden geserveerd.

Gast 2.0
De veranderende consument, en het daarbij horende levensritme en bestedingsgedrag, is de hoofdoorzaak waardoor Hans van Wolde en Danielle de Boer tot dit besluit zijn gekomen. Het duo wil aantonen dat op sterrenniveau uit eten gaan niet duur hoeft te zijn, en hoopt met een lagere drempel een breder publiek te trekken.

Behoud sterren?
De conceptverandering is besproken met Michelin in Brussel. Daar zou men positief tegenover de veranderingen staan. Beluga blijft voorlopig een tweesterrenrestaurant, alleen de aanpak verandert, de culinaire ambitie blijft zoals men die van Van Wolde is gewend.

Toprestaurants trokken voorheen een breder publiek door een tweede zaak in de vorm van een 'zusje', 'nxt door' of 'brasserie' te openen. Ook ging men veel on tour Tegenwoordig, en daar zal de crisis een rol in spelen, past men eerder het hoofdadres aan.
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
''Op 16 maart gooien we ons terras open''

Gilles Harthoorn is eigenaar van Hotel-Café-Restaurant Duinzicht op Schiermonnikoog. Gisteren zetten veel horecaondernemers in Friesland de terrassen op de kop als ludieke actie vanwege de sluiting van de horeca, maar op 16 maart wil deze hotelier zijn terras daadwerkelijk openen. “Als ...

Financieel Horeca & Belasting
4 keer investeringsvoordeel voor uw restaurantbedrijf!

Waarschijnlijk kijkt u verbaasd op bij het lezen van de titel van dit artikel. In deze crisistijd investeren in mijn horecazaak, dat kan toch niet de bedoeling zijn? Toch kan het fiscaal voordelig kunnen zijn om uw investeringen niet uit te stellen. De Belastingdienst heeft namelijk de Baangerelatee ...

Corona
De terrasactie van 2 maart in beeld

Eemhof Watersport & Beachclub uit Zeewolde plaatste dit bericht vanmiddag op Instagram met de tekst: "Wat zouden we het terras weer graag gevuld hebben! Wij zijn ervan overtuigd dat wij als horeca dit op een veilige en verantwoorde manier kunnen doen." Foto: Instagram Eemhof Watersport & Beachclub. ...

Interview Longread
Terras niet open: ''De belangstelling was simpelweg te groot''

Elsemiek Platschorre van Café de Pineut op het Museumplein in Ede wilde oorspronkelijk haar terras vandaag openen, maar zag daar vanaf toen bleek dat er wel heel veel reserveringen en reacties binnenkwamen. "De belangstelling was overweldigend; meer dan 500 bevestigde reserveringen, tall ...

Achtergronden
Eigenaar Stadsvilla Sonsbeek neemt buurman De Palatijn over

De Arnhemse horecaondernemer Kees Bouwhof, bekend van Stadsvilla Sonsbeek, is sinds vandaag ook eigenaar van het nabijgelegen horeca-etablissement De Palatijn. Dankzij deze uitbreiding kan de Stadsvilla, ook bekend als ‘de Witte Villa’, onder andere haar aanbod als officiële trouwlo ...

Corona
Terrasactie gaat door, maar er wordt niet geserveerd

Op dinsdag 2 maart geeft een grote groep horecaondernemers gehoor aan de oproep van Johan de Vos om de terrassen buiten uit te stallen. De actie krijgt een ludiek karakter; de terrassen worden wel opgezet, maar geserveerd wordt er niet. Dat meldt De Telegraaf. Johan de Vos is horecaondernemer in ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: