Nieuwe koers voor restaurant Beluga

3 juni 2013
Nieuwe koers voor restaurant Beluga

Toprestaurants die hun concept aanpassen, het is de trend van dit moment. Naast recentelijk "Ron Blaauw":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/ron-blaauw-stopt-met-sterrenrestaurant-19541/ en "Moshik Roth":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/roth-en-samhoud-naar-oosterdokseiland/ heeft Hans van Wolde van restaurant Beluga bekend gemaakt het over de boeg
die 'laagdrempelig' heet te gooien. De naam wordt ook aangepast. Vanaf september gaat de zaak van Hans van Wolde verder als Beluga Loves You. Op de kaart komen tapas-achtige gerechten van rond de 15 euro, die ook zo zullen worden geserveerd.

*Gast 2.0*
De veranderende consument, en het daarbij horende levensritme en bestedingsgedrag, is de hoofdoorzaak waardoor Hans van Wolde en Danielle de Boer tot dit besluit zijn gekomen. Het duo wil aantonen dat op sterrenniveau uit eten gaan niet duur hoeft te zijn, en hoopt met een lagere drempel een breder publiek te trekken.

*Behoud sterren?*
De conceptverandering is besproken met Michelin in Brussel. Daar zou men positief tegenover de veranderingen staan. Beluga blijft voorlopig een tweesterrenrestaurant, alleen de aanpak verandert, de culinaire ambitie blijft zoals men die van Van Wolde is gewend.

Toprestaurants trokken voorheen een breder publiek door een tweede zaak in de vorm van een 'zusje', 'nxt door' of 'brasserie' te openen. Ook ging men veel "on tour":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/mobiele-sterrenrestaurants-nieuwste-rage/. Tegenwoordig, en daar zal de crisis een rol in spelen, past men eerder het hoofdadres aan.

~Frank Lindner~

Overig nieuws