Nieuwe koers voor restaurant Beluga

3 juni 2013 |
Nieuwe koers voor restaurant Beluga<

Toprestaurants die hun concept aanpassen, het is de trend van dit moment. Naast recentelijk Ron Blaauw en "Moshik Roth":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/roth-en-samhoud-naar-oosterdokseiland/ heeft Hans van Wolde van restaurant Beluga bekend gemaakt het over de boeg die 'laagdrempelig' heet te gooien. De naam wordt ook aangepast. Vanaf september gaat de zaak van Hans van Wolde verder als Beluga Loves You. Op de kaart komen tapas-achtige gerechten van rond de 15 euro, die ook zo zullen worden geserveerd.

Gast 2.0
De veranderende consument, en het daarbij horende levensritme en bestedingsgedrag, is de hoofdoorzaak waardoor Hans van Wolde en Danielle de Boer tot dit besluit zijn gekomen. Het duo wil aantonen dat op sterrenniveau uit eten gaan niet duur hoeft te zijn, en hoopt met een lagere drempel een breder publiek te trekken.

Behoud sterren?
De conceptverandering is besproken met Michelin in Brussel. Daar zou men positief tegenover de veranderingen staan. Beluga blijft voorlopig een tweesterrenrestaurant, alleen de aanpak verandert, de culinaire ambitie blijft zoals men die van Van Wolde is gewend.

Toprestaurants trokken voorheen een breder publiek door een tweede zaak in de vorm van een 'zusje', 'nxt door' of 'brasserie' te openen. Ook ging men veel on tour Tegenwoordig, en daar zal de crisis een rol in spelen, past men eerder het hoofdadres aan.
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: