Nieuwe bestuursleden voor Dutch Coffee Promotion

17 december 2009 |
Nieuwe bestuursleden voor Dutch Coffee Promotion<

De Stichting Dutch Coffee Promotion (DCP), die zich sinds 2007 inzet om specialty coffee en de bereiding daarvan naar een hoger niveau te tillen, krijgt nieuwe bestuursleden en een nieuwe voorzitter. Het aantal activiteiten van DCP nam in de afgelopen jaren snel toe en zowel de voorzitter als drie bestuursleden geven aan dat het tijd is voor mensen die de stichting verder kunnen professionaliseren.

Het achtkoppige bestuur van DCP voert haar werkzaamheden voor de stichting op vrijwillige basis uit. Aftredend voorzitter Jeroen Veldkamp legt uit waarom drie bestuursleden hun functie neerleggen: "De afgelopen jaren hebben wij veel vrije uren in de stichting gestoken. Dit hebben wij met veel plezier en passie gedaan. Wij hebben de stichting en het niveau van de koffie in Nederland naar een hoger niveau gebracht en daar zijn we erg trots op. Maar de markt is veranderd en we moeten ons allemaal focussen op onze bedrijven en werkgevers. Daarom leggen Jasper Overdevest (penningmeester), Moniek Smit (Competitie) en Deborah Hardeman (secretariaat) hun functie per 1 januari neer. De overige vier bestuursleden blijven zich fanatiek inzetten voor Dutch Coffee Promotion."

Nieuwe voorzitter
Veldkamp zelf legt zijn functie als voorzitter ook neer. Hij legt uit waarom: "Ik vind het tijd voor een nieuwe voorzitter. De stichting heeft iemand nodig die kan doorpakken op wat wij tot nu toe hebben neergezet. Iemand met goede leidinggevende capaciteiten, een visie en een strategie. Zelf blijf ik zeker actief betrokken bij Dutch Coffee Promotion. Maar een bestuursfunctie is qua tijd momenteel niet langer haalbaar."

Ongelukkige samenloop
Het gelijktijdige opstappen van meerdere bestuursleden is een ongelukkige samenloop van omstandigheden, aldus Veldkamp: "Ik wil heel graag benadrukken dat wij deze keuzes in goed overleg hebben gemaakt. Het komt vervelend uit dat er meerdere bestuursleden tegelijk tot de conclusie komen dat een bestuursfunctie momenteel qua tijd niet haalbaar is. Maar we laten de stichting financieel gezond achter en we blijven ook allemaal actief betrokken bij Dutch Coffee Promotion. Verder werken we momenteel natuurlijk hard aan de opvolging."

Hospitality Management, De Restaurantkrant, De CaféKrant, Lunchroom, Bed&Breakfast, Sanny Visser

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: