Nieuw restaurant 'Vegitalian' in Rotterdam geïnspireerd op vegetarische mediterrane keuken

Auteur: Redactie
Opening 10 juni 2024
Nieuw restaurant 'Vegitalian' in Rotterdam geïnspireerd op vegetarische mediterrane keuken

Rotterdam heeft een nieuwe hotspot: restaurant Vegitalian. Waar tot begin dit jaar de entree van Tech noir zat, is nu plaatsgemaakt voor een all day horecagelegenheid met terras. Vanaf 12 juni zijn de deuren geopend voor koffie, ontbijt, lunch, diner en alles daartussenin.

Het concept van Vegitalian is geïnspireerd op de vegetarische mediterrane keuken. Alles is bereid met kwalitatieve, verse ingrediënten en waar mogelijk lokaal en/of duurzaam. Van Napolitaanse pizza’s en sandwiches, vegan pastry en rijk gevulde pasta’s tot kleurrijke salades, biologische wijnen en cocktails. Voor de gasten die niet kunnen kiezen, van alles wat willen proeven en met vrienden willen delen, is er ook keuze uit de ‘shareables’. Denk aan ricotta gnocchi, aubergine ravioli en burrata met geroosterde asperges. Met de beste bloem uit Italië brengt Vegitalian haar deeg next level. De pizzaiolo’s maken het deeg iedere dag vers op locatie en laten het 24-48 uur rijzen, voordat ze de lekkerste pizza’s en Napolitaanse sandwiches serveren. 

Rotterdamse ambitie

Met twee restaurants in Utrecht en één in Amsterdam, is het nu tijd voor Rotterdam. Mede-eigenaresse Sippien Baarsma zegt: "We kijken ernaar uit om in Rotterdam te ondernemen en zijn ervan overtuigd dat Vegitalian goed past bij de plannen en de ontwikkelingen van de stad. Het prachtige pand aan de Schiedamse Vest is een toplocatie om iedereen te verwelkomen. Wat we belangrijk vinden is onze gasten te inspireren gezonder te eten en daarmee bij te dragen aan een gezondere planeet en zichzelf."

Vegitalian is naast een restaurant, de spot voor dates en gezellig borrelen. Op de drankkaart staan zorgvuldig geselecteerde biologische (natuur)wijnen, Italiaanse spritzers, cocktails en er is een ruime keuze aan alcoholvrije opties. Gasten kunnen plaatsnemen aan de bar of op het terras, waar ze genieten van cocktails als Amaretto Sour, Negroni di casa of Espresso Martini. Vegitalian werkt naast de vaste leveranciers samen met lokale ondernemers. Op de kaart staan onder andere bieren van Kaapse brouwers, Bobby’s Gin en brood van Harvest Café & Bakery. 

Kleurrijke Italiaanse vintage sferen 

Het interieur van Vegitalian Rotterdam is een mix tussen kleurrijk en modern, gecombineerd met Italiaanse vintage elementen. Het pand kenmerkt zich door de hoge plafonds, rauwe look & feel en prachtige lichtinval. De details zitten in de groen marmeren tegels, de antieke houten deuren en niet te vergeten het vintage meubilair dat zorgvuldig is gekozen voor deze locatie. Voor de warme sferen komen de kleuren rood en roze veel terug in de tegels van de open keuken, de bekleding van de stoelen en kussen en de lampen. Wat deze vestiging extra authentiek maakt, is de kunst van Rotterdamse talenten aan de muren. Illustrator Xaviera Altena trapt de openingsmaand af en haar werk is tot eind juli te bewonderen. 

Impact maken

Het vega(n) geïnspireerde Vegitalian is bedacht door Sippien Baarsma en Wichert van Rijn (beiden bekend van onder andere The Streetfood Club Breda/Utrecht, Carmel Market, Rum Club en Ruby Rose) en Joep van den Bersselaar (ook een bekende horecaondernemer in Utrecht). In 2020 opende Vegitalian voor het eerst haar deuren in het centrum van Utrecht, waarna al snel de pizzabar, Vegitalian Deli en catering volgde. Na het succes in Utrecht heeft Vegitalian in oktober 2023 haar deuren geopend aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam. Vanaf 12 juni opent de vierde vestiging aan de Schiedamse Vest in Rotterdam. De ambitie is om de komende jaren uit te breiden met de missie om impact te maken en zo veel mogelijk mensen te inspireren (vaker) vegetarisch of plantaardig te eten.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws