Nieuw restaurant in Amsterdamse Westergasfabriek

14 december 2017 | Roy Spijker

In het monumentale pand aan de centrumkant van de Westergasfabriek, grenzend aan het Westerpark, opent Bar Kantoor op 13 april haar deuren. Het wordt een all-day restaurant met de nodige ‘office humor’ waarbij er een grote rol weggelegd zal zijn voor de bar, met funky cocktails en een gevarieerde en spannende programmering. De menukaart brengt variatie in het huidige aanbod op het terrein van de Westergasfabriek en bestaat uit biologische gerechten waarbij gebruik wordt gemaakt van gefermenteerde groentes.

Het gebouw werd, sinds de oplevering in 1885, gebruikt als kantoor en assistent-ingenieurswoning van de oorspronkelijke Westergasfabriek. Als ode aan de voormalige bestemming en authentieke gevel, waarop een plaquette ‘Kantoren’ staat, was de naam “Bar Kantoor” snel gekozen. De bar, met unieke cocktails en andere dranken zoals ciders en kombucha, staat centraal tijdens de vele evenementen die er in Bar Kantoor georganiseerd zullen worden.

“Bar Kantoor zal dé plek worden voor leuke, inspirerende en knallende events. We zien er naar uit om buurtbewoners, parkbezoekers en alle andere Amsterdammers te verwelkomen. De bouw is in volle gang, we openen over 4 maanden dus als je deze uitdagende reis met ons fijne team mee wil maken, dan horen we het graag.” Aldus CEO en oprichter Marco Lemmers.

De combinatie van een menu van hoge kwaliteit (ontbijt, lunch, diner en borrel) en een laagdrempelige sfeer, zorgt ervoor dat Bar Kantoor voor iedereen toegankelijk is van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Chef Dirk Mooren: “De gefermenteerde groentes zijn overal terug te vinden, in alle gerechten, en in onze signature cocktails. Dit zorgt voor een spannende twist in het toegankelijke menu.” Naast het ruime restaurant met open keuken, de bar en een private dining ruimte komt er een terras aan de voor- en achterzijde van het pand waar genoten kan worden van de zon en een prachtig groen uitzicht.

Bar Kantoor is de nieuwste outlet van Marco Lemmers en Sam Cohen, die tevens de eigenaren zijn van restaurant MOER, eco-patisserie Sticky Fingers en de Amsterdamse hotelketen Conscious Hotels, waarvan The Tire Station de Entrée Award voor Best Hotel Concept 2017 heeft gewonnen. Bar Kantoor bevindt zich in het zelfde pand als het nieuwste hotel Conscious Hotel Westerpark, dat op dezelfde datum als Bar Kantoor opent.

Zoals in alle vestigingen van Lemmers en Cohen speelt duurzaamheid ook bij Bar Kantoor een belangrijke rol: Het hotel én het restaurant zijn 100% elektrisch wat betekent dat er geen gebruik gemaakt zal worden van gas. Naast de lokale, biologische en gefermenteerde ingrediënten is er een aquaponics waarbij planten en vissen worden gekweekt door middel van een recirculerend aquacultuursysteem en is er in het interieur-design gebruik gemaakt gerecyclede kantoormeubelen zoals hergebruikte ladekasten en stoelen.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Culinair
Masterclass Talenten Academie in kookstudio Hotel Okura Amsterdam

Deze week vond in de kookstudio van Hotel Okura Amsterdam de eerste editie van ‘Masterclass Talenten Academie’ plaats. Dit is een trainingsprogramma voor achttien talenten vanaf het niveau zelfstandig werkend kok tot beginnend chef, die samen met gerenommeerde chefs uit het vak het traje...

Achtergronden
Konijn gevonden in Chinees restaurant

In een Chinees restaurant in Amstelveen is gisteren een hangoorkonijntje gevonden. Het beestje werd aangetroffen door het personeel, terwijl het knabbelde aan wat blaadjes sla. De politie Amstelveen deelde een foto van het dier om zodoende de eigenaar te vinden. Eigenaar gevonden Konijntje Boe...

Culinair Michelin
’t Nonnetje in Harderwijk volledig vernieuwd

Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk is volledig gerestyled. Het door Michelin met twee sterren bekroonde restaurant aan de Vischmarkt is lichter van kleur en heeft een exclusievere sfeer, zonder het informele karakter van het restaurant te verliezen. Lichtere kleuren, exclusievere stoffen,...

Restaurant Biologisch
Restaurant Veldzicht aangesloten bij Euro-Toque

Restaurant Veldzicht uit Oosterwijtwerd is toegetreden tot Euro-Toques. Euro-Toques Nederland is een vereniging van professionele koks en restaurateurs die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. Burg...

trends Restaurant
De foodtrends van 2018 voor restaurants

De wereld van de gastronomie staat nooit stil; ook 2017 was een jaar vol foodtrends en inspirerende restaurantervaringen. Uit onderzoek blijkt dat de online restaurantreserveringen op IENS in het laatste kwartaal van 2017 maar liefst met 200% zijn gestegen ten opzichte van het laatste kwartaal van 2...

Amsterdam Culinair
Sofitel Legend The Grand Amsterdam opent pop-up restaurant

Van 22 januari tot 12 maart tovert Sofitel Legend The Grand Amsterdam haar lobby en Library ‘Or’ om tot een Italiaans pop-up restaurant genaamd La Gita. La Gita wordt een all-day dining concept met van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat de meest heerlijke Italiaanse bites en ge...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: