Nieuw: Koreaans streetfood in Twentsche Foodhal

15 februari 2018 | Thijs Jacobs

De Twentsche Foodhal opent in de komende weken drie nieuwe keukens, en breidt hiermee het aanbod in één klap flink uit. Vanaf dit weekend kun je als gast in de foodhal Koreaans streetfood bestellen. En in de eerste week van maart openen een Indiase keuken én een gloednieuw burgerconcept hun deuren.

Koreaanse keuken


Omma’s Kitchen opent op 8 februari en zal Enschede en omstreken kennis laten maken met de Koreaanse keuken. Die is in Nederland minder bekend dan die van grote broers China en Japan. Maar zeker net zo de moeite waard. Je kan bij Omma’s onder meer terecht voor echt gezonde Koreaanse lekkernijen zoals kimchi - friszure gefermenteerde groenten - en gimbap - een soort sushi, maar dan net even anders.

Burgerconcept

De Twentsche Foodhal had al enige tijd de wens het aanbod uit te breiden met een goed burgerconcept. En met Bij de Burger gaat die wens begin maart in vervulling. Bij de Burger is een gezamenlijk project van drie ondernemers die al een keuken in de foodhal uitbaten, Little Ribhouse Texas, De Melkbus en Daddy Cool. Samen gaan zij het publiek verrassen met eerlijke burgers, hotdogs en culinaire frieten, zoveel mogelijk op basis van lokaal ingekochte ingrediënten. Erik Wooldrik van de Twentsche Foodhal vertelt over de totstandkoming van Bij de Burger: “We hebben altijd geroepen dat we met alle keukens samen verantwoordelijk zijn voor het succes van de foodhal. En dat er veel ruimte moet zijn voor samenwerken en van elkaar leren. Bij de Burger is de uitkomst van zo’n samenwerking. En dus voor ons een keuken waar we wel een tikkie trots op zijn.”

Ook in de eerste week van maart opent Imli, waar topkwaliteit gerechtjes uit de Indiase keuken worden bereid. Daarbij beperken de Indiase koks zich niet tot een bepaald deel van India, zoals je vaak merkt in Indiase restaurants, maar kiezen zij de lekkerste recepten uit alle hoeken van het immense land. En daarbij wordt er goed nagedacht over een gebalanceerd aanbod dat zowel vlees- als vega-liefhebbers zal aanspreken.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Rotterdam
Hudson Bar & Kitchen lanceert als eerste Moritz Beercan Chicken

Op vrijdag 22 juni introduceert Hudson Bar & Kitchen als eerste het oudste Spaanse biermerk Moritz Bier in combinatie met de Moritz Beercan Chicken. Swinkels Family Brewers – die verantwoordelijk is voor de lancering van Moritz in Nederland - verkoos restaurant Hudson als de eerste partner...

Culinair Rotterdam
Gert Blom draagt sterrenrestaurant Amarone Rotterdam over aan Jan van Dobben

Gert Blom draagt sterrenrestaurant Amarone in Rotterdam per 1 juli 2018 over aan chef Jan van Dobben. Van Dobben was sinds juli 2017 al mede-eigenaar en werkt sinds 2012 bij Amarone. De 29-jarige Van Dobben is nu 100% eigenaar van het Rotterdamse restaurant, waarin zijn echtgenote en oenoloog Yoshik...

Personalia Michelin
Michael Ellis verlaat Michelin

Michael Ellis, de directeur van de culinaire Michelin restaurant- en hotelgidsen stapt op. Hij gaat een nieuwe uitdaging aan bij Jumeirah Group, waar hij leiding gaat geven aan de culinaire afdelingen. Diner De 'chief executive' van Jumeirah, José Silva, wil het restaurant...

Awards Culinair
Team sterrenrestaurant Merlet wint kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018

De vierde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant Merlet in Schoorl. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant de Ertepeller in Papendrecht. Tijdens de wedstrijd, d...

Culinair Fastservice
Fusie De Pizzabakkers en Da Portare Via

De Pizzabakkers (nu 12 vestigingen) en Da Portare Via (nu 9 vestigingen) maken bekend in de loop van dit jaar te fuseren. De bedrijven zijn ervan overtuigd samen sterker te staan. De kernwaarden van beide bedrijven komen nagenoeg overeen, ze staan voor een ambachtelijke houtovenpizza van hoge kwa...

Achtergronden Tech
Kok op vakantie dankzij keukenmanagementsysteem

De kok kan eindelijk weer eens op vakantie. Niet omdat hij de keuken sluit, maar vanwege de vlekkeloze keukenoperatie, mogelijk gemaakt door een systeem dat het keukenmanagement stroomlijnt. De meeste chefs die ermee werken willen niet anders meer, merkt Arjan Mul op. Arjan is dealer van unTill K...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: