Nieuw: Koreaans streetfood in Twentsche Foodhal

15 februari 2018 | Thijs Jacobs

De Twentsche Foodhal opent in de komende weken drie nieuwe keukens, en breidt hiermee het aanbod in één klap flink uit. Vanaf dit weekend kun je als gast in de foodhal Koreaans streetfood bestellen. En in de eerste week van maart openen een Indiase keuken én een gloednieuw burgerconcept hun deuren.

Koreaanse keuken


Omma’s Kitchen opent op 8 februari en zal Enschede en omstreken kennis laten maken met de Koreaanse keuken. Die is in Nederland minder bekend dan die van grote broers China en Japan. Maar zeker net zo de moeite waard. Je kan bij Omma’s onder meer terecht voor echt gezonde Koreaanse lekkernijen zoals kimchi - friszure gefermenteerde groenten - en gimbap - een soort sushi, maar dan net even anders.

Burgerconcept

De Twentsche Foodhal had al enige tijd de wens het aanbod uit te breiden met een goed burgerconcept. En met Bij de Burger gaat die wens begin maart in vervulling. Bij de Burger is een gezamenlijk project van drie ondernemers die al een keuken in de foodhal uitbaten, Little Ribhouse Texas, De Melkbus en Daddy Cool. Samen gaan zij het publiek verrassen met eerlijke burgers, hotdogs en culinaire frieten, zoveel mogelijk op basis van lokaal ingekochte ingrediënten. Erik Wooldrik van de Twentsche Foodhal vertelt over de totstandkoming van Bij de Burger: “We hebben altijd geroepen dat we met alle keukens samen verantwoordelijk zijn voor het succes van de foodhal. En dat er veel ruimte moet zijn voor samenwerken en van elkaar leren. Bij de Burger is de uitkomst van zo’n samenwerking. En dus voor ons een keuken waar we wel een tikkie trots op zijn.”

Ook in de eerste week van maart opent Imli, waar topkwaliteit gerechtjes uit de Indiase keuken worden bereid. Daarbij beperken de Indiase koks zich niet tot een bepaald deel van India, zoals je vaak merkt in Indiase restaurants, maar kiezen zij de lekkerste recepten uit alle hoeken van het immense land. En daarbij wordt er goed nagedacht over een gebalanceerd aanbod dat zowel vlees- als vega-liefhebbers zal aanspreken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: