Nieuw interieur voor Amarone

15 januari 2015 |
Nieuw interieur voor Amarone

Gastvrijheid en gastronomie vormen de basis van het nieuwe interieur van restaurant Amarone in Rotterdam. Interieur-ontwerper Jeroen Smeele
wilde met zijn inrichting direct duidelijk maken dat dit de kernwaarden van Amarone zijn.

Foto: Chef Gert Blom, interieurontwerper Jeroen Smeele en gastheer Harry Baas

Steriele restaurants zijn verleden tijd
Jeroen: "De tijd van de wat steriele sterrenrestaurants ligt achter ons. Gasten hebben behoefte aan warmte en comfort, waar we op inspelen door het gebruik van zachte materialen en in dit geval een in het oog springende open haard. De belangrijke rol van gastronomie wordt nog meer duidelijk door wijnen en spijzen meer in het zicht te brengen. Daarbij houd ik van dynamiek in een restaurant, bijvoorbeeld door middel van een open keuken die de bedrijvigheid rond de fornuizen toont. De bestaande open keuken van Amarone wordt benadrukt door een houten paneelwand die contrasteert met het felle licht en het rvs van de keuken. Een nieuwe bar waar ook aan gegeten kan worden zorgt ook voor meer levendigheid."



Toegankelijker voor groter publiek
Acht jaar geleden opende Amarone de deuren. De lichte interpretatie van de Franse keuken gecombineerd met een ongelofelijke collectie van wijnen bezorgde het restaurant al snel een Michelinster. Maar na ruim acht jaar was chef-kok en mede-eigenaar Gert Blom uitgekeken op het interieur. Bij het zoeken naar een interieur ontwerper kwam hij in contact met Jeroen Smeele van Smeele; Ruimte voor Ontwerp, met wie hij onmiddellijk een klik voelde. Gert: "Jeroen is iemand die knopen doorhakt en daar werk ik graag mee. Zijn idee sluit bovendien naadloos aan op mijn wens om Amarone toegankelijker te maken voor een breder publiek. Er is in de afgelopen acht jaar veel veranderd op de Meent en daar willen we met de nieuwe inrichting van Amarone op inspelen. Het interieur sluit beter aan op de dynamiek op straat, waarmee we het winkelend publiek willen laten ontdekken dat je bij ons ook prima terecht kunt voor een lekkere lunch voor een goed bedrag."

Meer lezen over Amarone? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Coronamaatregelen verlengd, terrassen misschien open op 31 maart

Alle coronamaatregelen worden verlengd tot dinsdag 30 maart. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend op de persconferentie. Als het R-getal onder de 1 blijft, ziet minister De Jonge kans om de terrassen per 31 maart te openen. Maar hij gaf ook aan dat de vooruitzichten voor een derde golf er niet go ...

Gastronomie Corona
Online tool maakt veilig uit eten gaan mogelijk

Wetenschappers van Wageningen University & Research, de TU Delft en het Erasmus MC hebben een online tool ontwikkeld om vast te stellen hoe binnenruimtes coronaproof ingericht en gebruikt kunnen worden, zo melden zij in een persbericht. In de video onderaan dit bericht zie je hoe het model in de ...

Interview Longread
Coronacrisis: van hotdogkeizer naar koekjeskoning

De onbetwiste hotdog- en cocktailkoning van Zwolle werd noodgedwongen een heuse koekjeskoning tijdens de coronacrisis. Rolf Dingerink vertelt over ondernemen in een turbulente tijd. Ten tijde van corona verantwoordelijkheid dragen voor een bedrijf in een branche die het zwaar heeft; dat brengt vele ...

Drinks Achtergronden
Zo verkoop je straks fors meer bier

Als de horeca straks (eindelijk) weer open mag, dan is het zaak om efficiënt en bewust te gaan verkopen. Kennis van sales is namelijk heel belangrijk om een zo hoog mogelijke omzet en marge te kunnen behalen. Ivo Thijssen (biersommelier en salestrainer) geeft daarom, in samenwerking met de Hore ...

Interview Ondernemen Themamaand energie
Zo kom je als ondernemer weer in je energie

De horeca heeft het bijzonder zwaar. Noodlijdende ondernemers zijn naarstig op zoek naar perspectief, besparingen en nieuwe omzetstromen. Interne energie is volgens Sebastiaan Hooft - auteur van het boek ‘APK voor ondernemers’ en zelf een ondernemende duizendpoot - daarin ‘key&rsqu ...

Achtergronden Corona
Haagse bronnen: geen versoepelingen deze maand

Vandaag, maandag 8 maart, besluit het kabinet over de coronamaatregelen na 15 maart, waarna er vanavond een persconferentie volgt. Er is al een en ander uitgelekt, waaronder het gegeven dat er voorlopig nog geen versoepelingen mogelijk zijn en dat de avondklok wordt verlengd tot 30 maart. De harde l ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: