Nieuw interieur voor Amarone

15 januari 2015
Nieuw interieur voor Amarone

Gastvrijheid en gastronomie vormen de basis van het nieuwe interieur van restaurant Amarone in Rotterdam. Interieur-ontwerper Jeroen Smeele
wilde met zijn inrichting direct duidelijk maken dat dit de kernwaarden van Amarone zijn.

~Foto: Chef Gert Blom, interieurontwerper Jeroen Smeele en gastheer Harry Baas~

*Steriele restaurants zijn verleden tijd*
Jeroen: "De tijd van de wat steriele sterrenrestaurants ligt achter ons. Gasten hebben behoefte aan warmte en comfort, waar we op inspelen door het gebruik van zachte materialen en in dit geval een in het oog springende open haard. De belangrijke rol van gastronomie wordt nog meer duidelijk door wijnen en spijzen meer in het zicht te brengen. Daarbij houd ik van dynamiek in een restaurant, bijvoorbeeld door middel van een open keuken die de bedrijvigheid rond de fornuizen toont. De bestaande open keuken van Amarone wordt benadrukt door een houten paneelwand die contrasteert met het felle licht en het rvs van de keuken. Een nieuwe bar waar ook aan gegeten kan worden zorgt ook voor meer levendigheid."



*Toegankelijker voor groter publiek*
Acht jaar geleden opende Amarone de deuren. De lichte interpretatie van de Franse keuken gecombineerd met een ongelofelijke collectie van wijnen bezorgde het restaurant al snel een Michelinster. Maar na ruim acht jaar was chef-kok en mede-eigenaar Gert Blom uitgekeken op het interieur. Bij het zoeken naar een interieur ontwerper kwam hij in contact met Jeroen Smeele van Smeele; Ruimte voor Ontwerp, met wie hij onmiddellijk een klik voelde. Gert: "Jeroen is iemand die knopen doorhakt en daar werk ik graag mee. Zijn idee sluit bovendien naadloos aan op mijn wens om Amarone toegankelijker te maken voor een breder publiek. Er is in de afgelopen acht jaar veel veranderd op de Meent en daar willen we met de nieuwe inrichting van Amarone op inspelen. Het interieur sluit beter aan op de dynamiek op straat, waarmee we het winkelend publiek willen laten ontdekken dat je bij ons ook prima terecht kunt voor een lekkere lunch voor een goed bedrag."

"*Meer lezen over Amarone? Klik hier!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=amarone&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws