Nieuw in lochem: Rob's Gastrobar

17 september 2014 |
Nieuw in lochem: Rob's Gastrobar<

Aanstaande vrijdag 19 september vindt de opening plaats van de eerste gastrobar in het Oosten van Nederland: Rob’s Gastrobar in Lochem op de
grens van Gelderland en Overijssel.

Hoogwaardige gerechten en borrels
Rob’s Gastrobar is niet alleen een eet- maar ook een drinkgelegenheid, en komt tegemoet aan het groeiende aantal levensgenieters in de regio dat behoefte heeft aan een plek waar men tegen een schappelijke prijs en in een informele sfeer niet alleen terecht kan voor kwalitatief hoogwaardige gerechten, maar ook voor borrels met daarbij ambachtelijke hapjes. Het concept van een gastrobar wordt in Nederland sinds kort slechts in enkele grote steden gehanteerd, maar is in het Verenigd Koninkrijk een groot succes sinds de jaren 90 en in de Verenigde Staten sinds het begin van deze eeuw.

Geen poeha
Chef-kok en eigenaar van Rob’s Gastrobar is de bekende Lochemse horecaondernemer Rob Wendersteyt, die tevens eigenaar is van Indonesisch eethuis Wayang in Lochem en voormalig eigenaar van Steakhouse Bonanza in Bathmen. Wendersteyt: "Waar we met Rob’s Gastrobar aan tegemoet komen, is het gegeven dat in het Oosten van het land en in Lochem zijn steeds meer levensgenieters zijn die behoefte hebben aan kwalitatief hoogwaardige gerechten en hapjes, en bijzondere dranken, maar dan wel zonder poeha en tegen een schappelijke prijs. Niet iedereen heeft er immers meer zin in en het geld en tijd ervoor, om een menu van vijf of zes gangen te nuttigen. Men wil herkenbare en, in de basis, eenvoudige gerechten, die tegelijkertijd iets extra’s bieden. Wat ons van de enkele andere gastrobars in Nederland onderscheidt, is onder meer dat wij niet per se luxe producten gebruiken. Wij bieden gerechten en hapjes, die bereid worden met verse producten die zo veel mogelijk uit onze eigen streek komen, en bijzondere wijnen en bieren."

Openingstijden en locatie
Rob’s Gastrobar is geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 15.00 uur. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is Rob’s Gastrobar niet alleen geopend voor mensen die een hapje willen komen eten, maar nadrukkelijk ook voor mensen die een goede borrel willen drinken met daarbij een ambachtelijke borrelhap. Op donderdag is de zaak dan ook geopend tot 01.00 uur, en op vrijdag en zaterdag tot 02.00 uur. Op woensdag en zondag is Rob’s Gastrobar open tot 21.30 uur. Rob’s Gastrobar is gehuisvest in het centrum van Lochem in een sfeervol pand op Nieuwstad 4A. Rob’s Gastrobar biedt plaats aan 60 eetgasten, maar kan circa 150 levensgenieters kwijt.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor horecamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: