Nieuw in lochem: Rob's Gastrobar

17 september 2014 |
Nieuw in lochem: Rob's Gastrobar<

Aanstaande vrijdag 19 september vindt de opening plaats van de eerste gastrobar in het Oosten van Nederland: Rob’s Gastrobar in Lochem op de
grens van Gelderland en Overijssel.

Hoogwaardige gerechten en borrels
Rob’s Gastrobar is niet alleen een eet- maar ook een drinkgelegenheid, en komt tegemoet aan het groeiende aantal levensgenieters in de regio dat behoefte heeft aan een plek waar men tegen een schappelijke prijs en in een informele sfeer niet alleen terecht kan voor kwalitatief hoogwaardige gerechten, maar ook voor borrels met daarbij ambachtelijke hapjes. Het concept van een gastrobar wordt in Nederland sinds kort slechts in enkele grote steden gehanteerd, maar is in het Verenigd Koninkrijk een groot succes sinds de jaren 90 en in de Verenigde Staten sinds het begin van deze eeuw.

Geen poeha
Chef-kok en eigenaar van Rob’s Gastrobar is de bekende Lochemse horecaondernemer Rob Wendersteyt, die tevens eigenaar is van Indonesisch eethuis Wayang in Lochem en voormalig eigenaar van Steakhouse Bonanza in Bathmen. Wendersteyt: "Waar we met Rob’s Gastrobar aan tegemoet komen, is het gegeven dat in het Oosten van het land en in Lochem zijn steeds meer levensgenieters zijn die behoefte hebben aan kwalitatief hoogwaardige gerechten en hapjes, en bijzondere dranken, maar dan wel zonder poeha en tegen een schappelijke prijs. Niet iedereen heeft er immers meer zin in en het geld en tijd ervoor, om een menu van vijf of zes gangen te nuttigen. Men wil herkenbare en, in de basis, eenvoudige gerechten, die tegelijkertijd iets extra’s bieden. Wat ons van de enkele andere gastrobars in Nederland onderscheidt, is onder meer dat wij niet per se luxe producten gebruiken. Wij bieden gerechten en hapjes, die bereid worden met verse producten die zo veel mogelijk uit onze eigen streek komen, en bijzondere wijnen en bieren."

Openingstijden en locatie
Rob’s Gastrobar is geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 15.00 uur. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is Rob’s Gastrobar niet alleen geopend voor mensen die een hapje willen komen eten, maar nadrukkelijk ook voor mensen die een goede borrel willen drinken met daarbij een ambachtelijke borrelhap. Op donderdag is de zaak dan ook geopend tot 01.00 uur, en op vrijdag en zaterdag tot 02.00 uur. Op woensdag en zondag is Rob’s Gastrobar open tot 21.30 uur. Rob’s Gastrobar is gehuisvest in het centrum van Lochem in een sfeervol pand op Nieuwstad 4A. Rob’s Gastrobar biedt plaats aan 60 eetgasten, maar kan circa 150 levensgenieters kwijt.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: