Nieuw burgerrestaurant in Den Haag

4 januari 2017 | Jorien Slager

Op 12 januari 2017 gaat de eerste vestiging van de Burger Bar in Zuid-Holland open. Het restaurant aan Plein 3 in Den Haag opent om 12.00. In de toekomst hopen de eigenaren meer Burger Bars te openen in deze provincie. Ze vertellen hierover het volgende: 'Toen wij 10 jaar geleden de eerste Burger Bar openden op de Kolksteeg te Amsterdam hadden wij nooit durven dromen van de 6 vestigingen die we nu hebben. Wij zijn er erg trots op. Ons doel is om in steeds meer steden, zowel nationaal en internationaal mensen van een echte Burger Bar Burger te laten genieten.' Alleen tijdens deze eerste dag kunnen liefhebbers voor 50 cent genieten van een burger met vers vlees. Daarnaast is het mogelijk om via de socialmediakanalen van Burger Bar een jaar lang gratis burgers te winnen.

Burger Bar van droom tot werkelijkheid

Burger Bar is ontstaan vanuit het concept van ‘originele’ hamburger die bestond uit goed vlees, vers brood, verse groenten en een niet te overheersende saus. De oprichters willen met de Burger Bar de ‘originele’ hamburger terugbrengen door het accent te leggen op het vlees van de hamburger. Door uitsluitend gebruik te maken van vers rundvlees van rundrassen die bekend staan om de lekkere en unieke smaak (zoals Angus en Wagyu) hoeft het vlees verder geen toevoegingen. Verder werkt Burger Bar alleen met ambachtelijk gebakken brood en dagverse groenten. Ook de hamburgersaus wordt volgens eigen recept gemaakt. Daarnaast biedt de Burger Bar de mogelijkheid om een eigen hamburger te creëren. Je hebt als gast een keuze uit drie soorten rundvlees, kip of een vegetarische ‘Portobello Burger’. Alle burgers worden standaard geserveerd met sla, tomaat, augurk en een huisgemaakt cocktailsaus. Naast deze toppings zijn er 4 verschillende kazen en 7 verschillende toppings die men kan toevoegen. Hierdoor zijn er duizenden verschillende combinaties mogelijk en kan iedereen zijn of haar ideale hamburger combinatie maken.

Burgers met snelheid

Vorig jaar testte Ensemble Magazine tientallen burgerrestaurants. Hieruit maakten zij een lijst met de beste veertien burgers van de hoofdstad. Burger Bar kwam hierop terecht met een aanbeveling over de snelheid waarmee de burger werd gemaakt. “Absoluut topburgers als er wat snelheid in je maaltijd mag zitten”, schreef Ensemble Magazine. “De Burger Bar maakt het simpel: je kiest zelf een vleessoort op een broodje. Deze wordt standaard belegd met augurk, tomaat, sla en een ‘signature’ saus. De rest bepaal je weer zelf. Vegetarisch is ook een optie.” Ook in Den Haag gaan zij voor deze snelheid en kwaliteit.

Burger Bar: nieuwste burgerrestaurant aan Plein 3 in Den Haag, dat op 12 januari 2017 om 12.00 uur opent. Meer informatie: www.Burgerbar.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Opening
Opening nieuwe club & restaurant op het Amsterdamse Rembrandtplein

Op de plek waar nachtclub Claire haar deuren afgelopen maand sloot, komt een nieuw restaurant in combinatie met een club. Het geheel is een initiatief dat de oude eigenaren samen met de teams achter feestconcepten Bambu, Terug Naar Toen, Happy Feelings en Rewind hebben opgezet. Op zaterdag 7 decembe...

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Achtergronden Culinair
Chef Evert Thielen zoekt opvolger voor restaurant de Gertruda Hoeve in Son en Breugel

Eigenaren Marlies en Evert Thielen zoeken een opvolger voor hun restaurant de Gertruda Hoeve in het Brabantse Son en Breugel. Het 16e-eeuwse monumentale boerderijrestaurant tussen Eindhoven en Veghel is te koop of te huur als restaurant, maar kan ook als woonboerderij gebruikt worden. Totdat een opv...

Culinair Vega
Download: de Vega-Special van De RestaurantKrant

De zojuist verschenen uitgave van De RestaurantKrant staat helemaal in het teken van vegetarisch en vegan. Ook binnen de horeca is de opmars van groenten niet te stuiten, de grootte van de stukken vlees op het bord wordt gemiddeld toch echt wat kleiner binnen bepaalde segmenten en steeds vaker verwe...

Awards
Gouden Mossel prooi voor Robin van Persie en Sander de Kramer

Op woensdag 20 november heeft restaurant Kaat Mossel voor de 25ste keer een Gouden Mossel uitgereikt aan twee Rotterdammers die zich sterk inzetten voor de stad of een goed doel. Aan boord van het Spido-schip Abel Tasman kregen journalist en televisiepresentator Sander de Kramer en stervoetballer Ro...

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: