Nieuw burgerrestaurant in Den Haag

4 januari 2017 | Jorien Slager

Op 12 januari 2017 gaat de eerste vestiging van de Burger Bar in Zuid-Holland open. Het restaurant aan Plein 3 in Den Haag opent om 12.00. In de toekomst hopen de eigenaren meer Burger Bars te openen in deze provincie. Ze vertellen hierover het volgende: 'Toen wij 10 jaar geleden de eerste Burger Bar openden op de Kolksteeg te Amsterdam hadden wij nooit durven dromen van de 6 vestigingen die we nu hebben. Wij zijn er erg trots op. Ons doel is om in steeds meer steden, zowel nationaal en internationaal mensen van een echte Burger Bar Burger te laten genieten.' Alleen tijdens deze eerste dag kunnen liefhebbers voor 50 cent genieten van een burger met vers vlees. Daarnaast is het mogelijk om via de socialmediakanalen van Burger Bar een jaar lang gratis burgers te winnen.

Burger Bar van droom tot werkelijkheid

Burger Bar is ontstaan vanuit het concept van ‘originele’ hamburger die bestond uit goed vlees, vers brood, verse groenten en een niet te overheersende saus. De oprichters willen met de Burger Bar de ‘originele’ hamburger terugbrengen door het accent te leggen op het vlees van de hamburger. Door uitsluitend gebruik te maken van vers rundvlees van rundrassen die bekend staan om de lekkere en unieke smaak (zoals Angus en Wagyu) hoeft het vlees verder geen toevoegingen. Verder werkt Burger Bar alleen met ambachtelijk gebakken brood en dagverse groenten. Ook de hamburgersaus wordt volgens eigen recept gemaakt. Daarnaast biedt de Burger Bar de mogelijkheid om een eigen hamburger te creëren. Je hebt als gast een keuze uit drie soorten rundvlees, kip of een vegetarische ‘Portobello Burger’. Alle burgers worden standaard geserveerd met sla, tomaat, augurk en een huisgemaakt cocktailsaus. Naast deze toppings zijn er 4 verschillende kazen en 7 verschillende toppings die men kan toevoegen. Hierdoor zijn er duizenden verschillende combinaties mogelijk en kan iedereen zijn of haar ideale hamburger combinatie maken.

Burgers met snelheid

Vorig jaar testte Ensemble Magazine tientallen burgerrestaurants. Hieruit maakten zij een lijst met de beste veertien burgers van de hoofdstad. Burger Bar kwam hierop terecht met een aanbeveling over de snelheid waarmee de burger werd gemaakt. “Absoluut topburgers als er wat snelheid in je maaltijd mag zitten”, schreef Ensemble Magazine. “De Burger Bar maakt het simpel: je kiest zelf een vleessoort op een broodje. Deze wordt standaard belegd met augurk, tomaat, sla en een ‘signature’ saus. De rest bepaal je weer zelf. Vegetarisch is ook een optie.” Ook in Den Haag gaan zij voor deze snelheid en kwaliteit.

Burger Bar: nieuwste burgerrestaurant aan Plein 3 in Den Haag, dat op 12 januari 2017 om 12.00 uur opent. Meer informatie: www.Burgerbar.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
December: Alles over digitaal ondernemen

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Awards Culinair
Mark Captein van Orangerie De Pol is Chef van het Jaar bij JRE

Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. ‘Ik ben verrast en enorm trots op deze prijs’. JRE-Nederland is een van de toonaangevende restaurantverenig ...

Hotelketens
Van der Valk Hotel Amersfoort start ‘restaurant take over’

Nu restaurants gesloten zijn, maar hotels wel nog open mogen, is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 een samenwerking gestart met lokale restaurants in Amersfoort. Een zogenoemde restaurant take over. Zo krijgen de koks van bekende restaurants in Amersfoort de mogelijkheid om hun gerechten klaar te mak ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je restaurant

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: