Nieuw biercafé in Amsterdam

24 april 2015
Nieuw biercafé in Amsterdam

Op donderdag 7 mei is Amsterdam een Nederlands biercafé rijker. De nieuwe zaak heet Café Kootje en heeft een bierkaart van
meer dan 200 Nederlandse bieren en met 11 bieren van de tap kan de bierliefhebber volgens de zaak in een typisch Oudhollandse ambiance genieten van Nederlands speciaalbier.

*720 verschillende bieren*
Café Kootje is een uitbreiding van Het Délirium Café. Deze zaak is inmiddels al uitgebreid van 500 naar 720 verschillende bieren en opent een terras voor maar liefst 350 gasten! Hiermee heeft het Délirium Café het grootste bierterras van Amsterdam en de ligging direct aan het IJ geeft de mogelijkheid om per boot aan te meren. De beide cafés zijn onderdeel van Lovers Horeca.

*Nederlands speciaalbier in opkomst*
Carel Lovers, directeur Lovers Horeca en voormalig eigenaar Lovers Boten: "We merken dat het Nederlands speciaalbier zowel in Nederland als ook in de export sterk in opkomst is. In het Delirium Café, dat in september 2014 de deuren opende, ontvangen we veel internationale bierliefhebbers. Zij komen af op onze bierkaart met 720 speciaalbieren en de wereldwijde bekende roze olifant. De vraag naar Nederlands bier werd steeds groter. Met Café Kootje willen we in Amsterdam daarom laten zien wat Nederland aan speciaalbier rijk is. En omdat bier beleving is, past daar uiteraard ook een echte Oudhollandse ambiance bij en een mooi uitzicht over ’t IJ."

~Christel Tuin~

Overig nieuws