Niet alleen glaswerk Grolsch is groen

4 september 2012
Niet alleen glaswerk Grolsch is groen

Grolsch prijkt net als vorig jaar bovenaan de ranglijst van duurzame Nederlandse biermerken. Bavaria en Gulpener staan op de nummers twee en drie van de lijst die door Rank a Brand is opgesteld.

*Aanmoediging*
Tom Verhaegen, Algemeen Directeur Koninklijke Grolsch: “We zien het als een enorme waardering voor ons werk dat we dit jaar wederom door Rank a Brand zijn uitgeroepen tot groenste biertje van Nederland. Toch zijn we er nog lang niet. Onze doelstellingen voor 2015 zijn scherp. Maar we gaan ervoor en deze uitslag is een geweldige aanmoediging.”

*Forse verbeteringen*
In totaal werden de vijftien bekendste biermerken in Nederland onderzocht op prestaties op het gebied van klimaat- en milieubeleid. Bijna alle merken tonen forse verbeteringen ten opzichte van de resultaten uit 2011, met bovenal een flinke afname van het waterverbruik en de CO2-uitstoot per gebrouwen biertje.

*Allrounders en specialisten*
Grolsch is de beste allrounder, Bavaria is het zuinigst met water en heeft de minste CO2-uitstoot per biertje. Ook zetten de merken steeds meer in op het gebruik van grondstoffen van duurzame landbouw, met Gulpener als de grote uitblinker.

~Frank Lindner~

Overig nieuws