Nierstichting en KHN organiseren opnieuw Restaurant Driedaagse

18 december 2018 | David Bakker
Nierstichting en KHN organiseren opnieuw Restaurant Driedaagse

Op 12, 13 en 14 maart 2019 organiseren de Nierstichting en KHN de tweede landelijke editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse. Tijdens deze dagen laten we Nederland een speciaal tasting-menu proeven, waarbij de focus ligt op pure smaken, verse ingrediënten en minder zout. Met dit evenement willen we een zo groot mogelijk publiek aanspreken en laten proeven hoe lekker eten met minder zout is. Doe mee en meld jouw restaurant snel aan!

De eerste editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse was een groot succes! Honderd restaurants serveerden een zoutbewust menu en ontvingen meer dan 3500 gasten. Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: “We hopen dat er dit jaar nog meer restaurants mee doen! Samen kunnen we laten zien dat we gezondheid van onze gasten hoog in het vaandel hebben. Daarom hebben we onlangs ook het Nationaal Preventieakkoord ondertekend. Als horeca willen we een bijdrage leveren aan een gezonder Nederland. Zout speelt hierin ook een belangrijke rol. Het is dus belangrijk dat mensen minder zout eten; ook als ze uit eten gaan. Ik wil dan ook restaurants oproepen om mee te doen aan de Nierstichting Restaurant Driedaagse.”


Meedoen levert je écht iets op

Als deelnemend restaurant doe je mee aan een bijzonder mooi culinair evenement, krijg je exposure en ontvang je o.a. een toolkit over minder zout. Daarnaast helpt de duurzame uitstraling, het beschikbare promotiemateriaal, de planning op doordeweekse dagen en het digitale reserveringsysteem (Resengo) om meer gasten te trekken. De prijs en aantal gangen (minimaal 3) bepaal je zelf. Deelname is gratis!

Op www.restaurantdriedaagse.nl komt een overzicht van de deelnemende restaurants waar de consument kosteloos kan reserveren voor deze actie. In de campagne is veel aandacht voor doorlinken naar de deelnemende restaurants en de online reserveringsagenda.  

Wij vragen de deelnemende restaurants het volgende:

Van een lunch of diner een absolute smaakbeleving te maken
Met verse en pure ingrediënten te werken en naar het seizoen te koken. Tijdens actiedagen minimaal een 3-gangen tastingmenu te serveren met aandacht voor minder zout. Voor en tijdens de restaurant driedaagse het evenement actief te promoten via je eigen communicatiekanalen zoals social media, website, aankondigingen in jouw restaurant en nieuwsbrieven.
Aandacht te vragen voor de boodschap dat eten met aandacht voor minder zout heel smaakvol is.

Nederlanders eten veel te veel zout

Bijna alle Nederlanders (85%) eten te veel zout; op jaarbasis gemiddeld een kilo te veel per persoon. En dat is erg slecht voor de nieren. Maar liefst 1.7 miljoen Nederlanders heeft chronische nierschade. Minder zout eten helpt nierschade voorkomen. De Nierstichting en KHN willen daarom met de Restaurant Driedaagse naar voren brengen dat het belangrijk is om minder zout te eten. En dat je culinair kunt genieten van eten met minder zout; ook in de horeca.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Officieel: terrassen niet open op 21 april

De terrassen gaan niet open op 21 april. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zojuist bekend tijdens de persconferentie. Het nieuws lekte afgelopen week al naar buiten. Het kabinet gaat per week bekijken of en hoe de samenleving weer open kan. Op z'n vroegst kunnen ...

Financieel Horeca & Belasting
Uw restaurant fiscaal optimaal naar de volgende generatie!

Staat u samen met uw zoon achter de tap? Of doet uw dochter de administratie van uw horecaonderneming? Denk dan eens na over de schenking van uw horecazaak aan de volgende generatie. ‘’Moet dat nu al?’’, hoor ik u denken. Juist nu! De zogeheten fiscaal voordelige bedrijfso ...

Economie Internationaal
Just Eat Takeaway noteert ongekende groei

De coronacrisis heeft Just Eat Takeaway (het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl) geen windeieren gelegd. Het bedrijf zag een flinke toename in het aantal bestellingen: in het eerste kwartaal zijn in Nederland zo'n 15,3 miljoen maaltijden besteld, dat is 53 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt ...

Achtergronden Gastronomie
Tommy Janssen en Vera Voorend openen restaurant Maeve in Utrecht centrum

Na jaren bij diverse toprestaurants gewerkt te hebben openen Tommy Janssen en Vera Voorend restaurant Maeve in de zomer van 2021. “We hebben jaren gei?nvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen.” Het res ...

Economie Corona
FNV Horeca: valse verwachtingen kabinet opnieuw dooie mus voor horeca

De valse verwachtingen en niet waargemaakte uitspraken van het kabinet over mogelijke versoepeling zorgen voor nog meer schade in de horeca. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “We begrijpen dat de gezondheid voorop staat, maar het blijft ook van levensbelang dat er wordt gekeken naar de overig ...

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: