Neem jij deel aan het grootste Franse diner ter wereld?

5 december 2017 | Thijs Jacobs

Het gastronomische evenement Goût de France / Good France is een wereldwijde viering van de Franse gastronomie. Chef-koks van over de hele wereld serveren ieder jaar op de eerste dag van de lente (21 maart) een “diner à la française”.

De ambassade van Frankrijk in Nederland en haar partners nodigen alle Nederlandse restaurants, van haute cuisine tot bistro, uit om deel te nemen aan dit culinaire wereldspektakel door op 21 maart 2018, in hun eigen restaurant, een Frans menu te serveren aan hun gasten.

Ministerie

Goût de France / Good France is in 2015 ontstaan op initiatief van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken en wereldberoemd chef-kok Alain Ducasse, naar aanleiding van de opname van de Franse gastronomie in de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Deden aan de eerste editie al ruim 1000 chefs mee, in 2017 waren het 2100 restaurants in 150 landen en op 5 continenten die zich aansloten bij Goût de France. In dit kader werden 250.000 maaltijden geserveerd, en 8000 gasten ontvangen in 156 ambassades. In Nederland serveerden 23 restaurants, variërend van eenvoudige bistro’s tot sterrenrestaurants, een Frans menu op 21 maart. Ook op de Residentie van Frankrijk in Den Haag waren personen uit de wereld van politiek, media, bedrijven en cultuur uitgenodigd voor een Frans galadiner, georganiseerd in samenwerking met studenten van de Hotelschool The Hague.

Franse wijnen

In deze vierde editie van Goût de France / Good France zal speciale aandacht zijn voor Franse wijnen en gedistilleerde dranken, en voor de producten uit de regio Nouvelle-Aquitaine.

Goût de France / Good France maakt gebruik van een internationale communicatiecampagne, die actief wordt ondersteund door de Franse ambassades, het Frans bureau voor toerisme Atout France, het handelsagentschap Business France en mediapartners, en door middel waarvan de deelnemende restaurants en chefs hun keuken, vakkennis en liefde voor de Franse keuken kunnen delen met de hele wereld. Op de sociale media zal grootschalig gebruik gemaakt worden van de hashtags #GoodFrance en #GoutdeFrance.

Voor meer informatie over Goût de France en inschrijven, kijkt u op de website www.goodfrance.com. Deelname is kosteloos. Voor meer Nederlandstalige informatie over Goût de France kijkt u op: https://nl.ambafrance.org/Gout-de-France-Good-France-21-maart-2018

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Awards Culinair
Team Bocuse d’Or NL niet door naar Wereldfinale

Chef Marco van der Wijngaard (29, Restaurant ’t Amsterdammertje) en commis Yentl van Gilst (21, Restaurant De Burgemeester en Sterklas ROC van Amsterdam) hebben helaas niet de top 10 bereikt tijdens de Europese finale van de Bocuse d’Or. Onder begeleiding van coach en voormalig deelnemer ...

Branded Content Nice 'n Easy
''Brood dat je wilt ontdekken''

Met PUR PAIN brengt de Vlaamse Biobakkerij De Trog ambachtelijke, pure en 100% biologische broodproducten tot bij de Food professional. De bakkerij uit Ieper in België heeft zich weten uit te bouwen tot een ware trendsetter in de Belgische voedingssector. Eten verbindt mensen en culturen, broo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: