Neem jij deel aan het grootste Franse diner ter wereld?

5 december 2017 | Thijs Jacobs

Het gastronomische evenement Goût de France / Good France is een wereldwijde viering van de Franse gastronomie. Chef-koks van over de hele wereld serveren ieder jaar op de eerste dag van de lente (21 maart) een “diner à la française”.

De ambassade van Frankrijk in Nederland en haar partners nodigen alle Nederlandse restaurants, van haute cuisine tot bistro, uit om deel te nemen aan dit culinaire wereldspektakel door op 21 maart 2018, in hun eigen restaurant, een Frans menu te serveren aan hun gasten.

Ministerie

Goût de France / Good France is in 2015 ontstaan op initiatief van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken en wereldberoemd chef-kok Alain Ducasse, naar aanleiding van de opname van de Franse gastronomie in de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Deden aan de eerste editie al ruim 1000 chefs mee, in 2017 waren het 2100 restaurants in 150 landen en op 5 continenten die zich aansloten bij Goût de France. In dit kader werden 250.000 maaltijden geserveerd, en 8000 gasten ontvangen in 156 ambassades. In Nederland serveerden 23 restaurants, variërend van eenvoudige bistro’s tot sterrenrestaurants, een Frans menu op 21 maart. Ook op de Residentie van Frankrijk in Den Haag waren personen uit de wereld van politiek, media, bedrijven en cultuur uitgenodigd voor een Frans galadiner, georganiseerd in samenwerking met studenten van de Hotelschool The Hague.

Franse wijnen

In deze vierde editie van Goût de France / Good France zal speciale aandacht zijn voor Franse wijnen en gedistilleerde dranken, en voor de producten uit de regio Nouvelle-Aquitaine.

Goût de France / Good France maakt gebruik van een internationale communicatiecampagne, die actief wordt ondersteund door de Franse ambassades, het Frans bureau voor toerisme Atout France, het handelsagentschap Business France en mediapartners, en door middel waarvan de deelnemende restaurants en chefs hun keuken, vakkennis en liefde voor de Franse keuken kunnen delen met de hele wereld. Op de sociale media zal grootschalig gebruik gemaakt worden van de hashtags #GoodFrance en #GoutdeFrance.

Voor meer informatie over Goût de France en inschrijven, kijkt u op de website www.goodfrance.com. Deelname is kosteloos. Voor meer Nederlandstalige informatie over Goût de France kijkt u op: https://nl.ambafrance.org/Gout-de-France-Good-France-21-maart-2018

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: