Neem jij deel aan het grootste Franse diner ter wereld?

5 december 2017 | Thijs Jacobs

Het gastronomische evenement Goût de France / Good France is een wereldwijde viering van de Franse gastronomie. Chef-koks van over de hele wereld serveren ieder jaar op de eerste dag van de lente (21 maart) een “diner à la française”.

De ambassade van Frankrijk in Nederland en haar partners nodigen alle Nederlandse restaurants, van haute cuisine tot bistro, uit om deel te nemen aan dit culinaire wereldspektakel door op 21 maart 2018, in hun eigen restaurant, een Frans menu te serveren aan hun gasten.

Ministerie

Goût de France / Good France is in 2015 ontstaan op initiatief van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken en wereldberoemd chef-kok Alain Ducasse, naar aanleiding van de opname van de Franse gastronomie in de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Deden aan de eerste editie al ruim 1000 chefs mee, in 2017 waren het 2100 restaurants in 150 landen en op 5 continenten die zich aansloten bij Goût de France. In dit kader werden 250.000 maaltijden geserveerd, en 8000 gasten ontvangen in 156 ambassades. In Nederland serveerden 23 restaurants, variërend van eenvoudige bistro’s tot sterrenrestaurants, een Frans menu op 21 maart. Ook op de Residentie van Frankrijk in Den Haag waren personen uit de wereld van politiek, media, bedrijven en cultuur uitgenodigd voor een Frans galadiner, georganiseerd in samenwerking met studenten van de Hotelschool The Hague.

Franse wijnen

In deze vierde editie van Goût de France / Good France zal speciale aandacht zijn voor Franse wijnen en gedistilleerde dranken, en voor de producten uit de regio Nouvelle-Aquitaine.

Goût de France / Good France maakt gebruik van een internationale communicatiecampagne, die actief wordt ondersteund door de Franse ambassades, het Frans bureau voor toerisme Atout France, het handelsagentschap Business France en mediapartners, en door middel waarvan de deelnemende restaurants en chefs hun keuken, vakkennis en liefde voor de Franse keuken kunnen delen met de hele wereld. Op de sociale media zal grootschalig gebruik gemaakt worden van de hashtags #GoodFrance en #GoutdeFrance.

Voor meer informatie over Goût de France en inschrijven, kijkt u op de website www.goodfrance.com. Deelname is kosteloos. Voor meer Nederlandstalige informatie over Goût de France kijkt u op: https://nl.ambafrance.org/Gout-de-France-Good-France-21-maart-2018

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Amsterdam de duurste, Zwolle het goedkoopst

Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is € 25,10, dit is 3,5% hoger dan vorig jaar. Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Zwolle is, net als vorig jaar, de goedk...

Achtergronden Culinair
Kinderen eten gratis bij Jamie Oliver’s Diner

Elke zondag is het ‘Kids Eat Free’ bij Jamie Oliver’s Diner en staat alles in het teken van de kleine gasten. Zo kunnen de kids, naast genieten van een gratis kindermenu, ook spelen met lego, kleuren en zijn er tafelspelletjes voor het hele gezin. Jamie Oliver vindt het belangr...

Culinair Michelin Interview 10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: Jef Schuur blikt terug

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week blikt Jef Schuur, Patron Cuisinier Bij Jef*, terug op het interview dat wij met hem h...

Culinair
Sterrenchef Wim Severein opent deuren van The Millèn

Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent op 24 juli de deuren van zijn eigen high-end restaurant The Millèn. Op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel kookt de chef-kok met zijn bekende signatuur: pure gerechten van het seizoen met eerlijke ingredi&eu...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Controles Inspectie SZW bij fastfoodketens en hotels

De grote fastfoodketens hebben hun schoonmaak het afgelopen jaar veel beter georganiseerd. De intensieve controles van de Inspectie SZW en de Belastingdienst de afgelopen jaren en intensieve gesprekken met de fastfoodsector hebben een duidelijk effect gehad. Bij een groot deel van de fastfoodvestigi...

IJsblokjes kunnen voedselvergiftiging veroorzaken

Met de heerlijke zomerse temperaturen draaien ijsblokjesmachines in de horeca overuren. Niet zo gek natuurlijk, ijsblokjes zijn een welkome én koele toevoeging aan ieder drankje. Niets zo onschuldig als ijsblokjes, toch? Dat is niet helemaal waar. IJs is namelijk het vergeten voedsel als h...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: