Neem jij deel aan het grootste Franse diner ter wereld?

5 december 2017 | Thijs Jacobs

Het gastronomische evenement Goût de France / Good France is een wereldwijde viering van de Franse gastronomie. Chef-koks van over de hele wereld serveren ieder jaar op de eerste dag van de lente (21 maart) een “diner à la française”.

De ambassade van Frankrijk in Nederland en haar partners nodigen alle Nederlandse restaurants, van haute cuisine tot bistro, uit om deel te nemen aan dit culinaire wereldspektakel door op 21 maart 2018, in hun eigen restaurant, een Frans menu te serveren aan hun gasten.

Ministerie

Goût de France / Good France is in 2015 ontstaan op initiatief van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken en wereldberoemd chef-kok Alain Ducasse, naar aanleiding van de opname van de Franse gastronomie in de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Deden aan de eerste editie al ruim 1000 chefs mee, in 2017 waren het 2100 restaurants in 150 landen en op 5 continenten die zich aansloten bij Goût de France. In dit kader werden 250.000 maaltijden geserveerd, en 8000 gasten ontvangen in 156 ambassades. In Nederland serveerden 23 restaurants, variërend van eenvoudige bistro’s tot sterrenrestaurants, een Frans menu op 21 maart. Ook op de Residentie van Frankrijk in Den Haag waren personen uit de wereld van politiek, media, bedrijven en cultuur uitgenodigd voor een Frans galadiner, georganiseerd in samenwerking met studenten van de Hotelschool The Hague.

Franse wijnen

In deze vierde editie van Goût de France / Good France zal speciale aandacht zijn voor Franse wijnen en gedistilleerde dranken, en voor de producten uit de regio Nouvelle-Aquitaine.

Goût de France / Good France maakt gebruik van een internationale communicatiecampagne, die actief wordt ondersteund door de Franse ambassades, het Frans bureau voor toerisme Atout France, het handelsagentschap Business France en mediapartners, en door middel waarvan de deelnemende restaurants en chefs hun keuken, vakkennis en liefde voor de Franse keuken kunnen delen met de hele wereld. Op de sociale media zal grootschalig gebruik gemaakt worden van de hashtags #GoodFrance en #GoutdeFrance.

Voor meer informatie over Goût de France en inschrijven, kijkt u op de website www.goodfrance.com. Deelname is kosteloos. Voor meer Nederlandstalige informatie over Goût de France kijkt u op: https://nl.ambafrance.org/Gout-de-France-Good-France-21-maart-2018

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: