Je hebt gezocht op: frankrijk

Nederlandse chef Marco van der Wijngaard niet geplaatst voor wereldfinale Bocuse d’Or
21 maart 2024Nieuws

Nederlandse chef Marco van der Wijngaard niet geplaatst voor wereldfinale Bocuse d’Or

Het Nederlandse Bocuse d’Or-team met chef Marco van der Wijngaard en commis Stijn de Jong (beiden Sterklas) heeft tijdens de Europese finale in...

Bekijk live de Europese finale van de Bocuse d’Or
19 maart 2024Nieuws

Bekijk live de Europese finale van de Bocuse d’Or

De Europese finale van de Bocuse d’Or vindt vandaag, 19 maart, en morgen, 20 maart, plaats in het Noorse Trondheim. Nederland wordt vertegenwoor...

Chef-kok Marco van der Wijngaard in startblokken voor Europese finale Bocuse d’Or
14 maart 2024Nieuws

Chef-kok Marco van der Wijngaard in startblokken voor Europese finale Bocuse d’Or

Chef-kok Marco van der Wijngaard (31) vertegenwoordigt Nederland dinsdag 19 en woensdag 20 maart 2024 tijdens de Europese finale van Bocuse d’Or...

Verleidelijke lokroep van culinaire hotspot The Siren leidt naar het Rokin
5 maart 2024Nieuws

Verleidelijke lokroep van culinaire hotspot The Siren leidt naar het Rokin

Komend voorjaar ontkomt niemand aan de verleidelijke lokroep van The Siren. Eind april, begin mei wordt in een dubbel, statig grachtenpand aan de gloe...

Zadkine Horeca College kijkt terug op geslaagde internationale wedstrijd voor het beste horecaconcept
20 februari 2024Nieuws

Zadkine Horeca College kijkt terug op geslaagde internationale wedstrijd voor het beste horecaconcept

Het Zadkine Horeca College blikt met trots terug op het succes van de tweedaagse internationale wedstrijd 'Show me the Concept', die plaatsvond op maa...

‘World’s 50 Best Restaurants’ #33 El Chato komt koken met Joris Bijdendijk
2 februari 2024Nieuws

‘World’s 50 Best Restaurants’ #33 El Chato komt koken met Joris Bijdendijk

Op 21 en 22 maart koken chef Joris Bijdendijk en chef Álvaro Clavijo samen tijdens een tweedaags gastchef evenement op het open vuur bij restau...

Inschrijving Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2024 geopend
16 januari 2024Nieuws

Inschrijving Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2024 geopend

De 23ste editie van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs gaat van start. Ben jij hét horecatalent van Nederland op het gebi...

Chef-koks Relais & Châteaux stoppen met serveren van paling om uitsterven te voorkomen
4 december 2023Nieuws

Chef-koks Relais & Châteaux stoppen met serveren van paling om uitsterven te voorkomen

De leden van de World Culinary Council van Relais & Châteaux hebben besloten om paling onmiddellijk van hun menu’s te verwijderen. Ze...

Zweden en Indonesië: Kafé Kontrast brengt twee werelden naar Amsterdam
29 november 2023Nieuws

Zweden en Indonesië: Kafé Kontrast brengt twee werelden naar Amsterdam

De Zweedse chef Ellinor Strinnholm opent samen met horecaondernemer Bunmi Okolosi Kafé Kontrast op de Ceintuurbaan in Amsterdam. Ellinor’...

4 Nederlandse restaurants in (gedeelde) top 10 van La Liste Top 1000
21 november 2023Nieuws

4 Nederlandse restaurants in (gedeelde) top 10 van La Liste Top 1000

La Liste heeft zijn ranglijst voor 2024 met de duizend beste restaurants van de wereld onthuld. Deze lijst wordt samengesteld door een algoritme aan d...

Genomineerden voor JRE-Jeunes Restaurateurs Awards 2024 onthuld
21 november 2023Nieuws

Genomineerden voor JRE-Jeunes Restaurateurs Awards 2024 onthuld

De genomineerden voor de JRE-Jeunes Restaurateurs Awards 2024 zijn bekendgemaakt. Deze prijzen zijn in het leven geroepen om de uitzonderlijke talente...

Café Garçon in Amsterdam Oud-Zuid krijgt 'grande sœur'
13 november 2023Nieuws

Café Garçon in Amsterdam Oud-Zuid krijgt 'grande sœur'

Na het succes van Café Garçon in Amsterdam Oud-Zuid is het team verheugd om de geboorte van hun 'grande sœur', Brasserie Margaux,...

Team Bocuse d’Or Nederland ingeloot voor Europese finale in Noorse Trondheim
17 oktober 2023Nieuws

Team Bocuse d’Or Nederland ingeloot voor Europese finale in Noorse Trondheim

Donderdag 12 oktober 2023 maakte de organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or bekend dat team Bocuse d’Or Nederland officie...

Nederlands team bijna winnaar op WK Blindproeven van wijn
16 oktober 2023Nieuws

Nederlands team bijna winnaar op WK Blindproeven van wijn

Het Nederlandse team met Lonneke de Bruijn, Danny van Lamoen, Michael de Rooij en Coen Pollaert dat onlangs het Nederlands Kampioenschap Blindproeven...

Euro-Toques Nederland organiseert eerste 'Bronckhorster Beer & Food Battle' op BBB Maastricht
3 oktober 2023Nieuws

Euro-Toques Nederland organiseert eerste 'Bronckhorster Beer & Food Battle' op BBB Maastricht

Maandagmiddag 9 oktober organiseert Euro-Toques Nederland vanaf 14.00 uur de allereerste 'Bronckhorster Beer & Food Battle' in de Battle Area van...

Vrumona nu officieel onderdeel van Royal Unibrew
29 september 2023Nieuws

Vrumona nu officieel onderdeel van Royal Unibrew

Per 29 september dit jaar is Royal Unibrew de officiële eigenaar van Vrumona. De closing van de deal heeft plaatsgevonden en de aandelen van Vrum...

Themamaand Bier: Bier wordt (eindelijk) serieus genomen
26 september 2023Nieuws

Themamaand Bier: Bier wordt (eindelijk) serieus genomen

In Frankrijk en Italië wordt er vaak een beetje meewarig gekeken wanneer een gast in een restaurant om een biertje vraagt bij het eten en ook in...

Dit is de sterrenline-up van 100Chefs by Gault&Millau
19 september 2023Nieuws

Dit is de sterrenline-up van 100Chefs by Gault&Millau

Op 30 september en 1 oktober 2023 vindt het grootste culinaire evenement van Nederland, 100Chefs by Gault&Millau, plaats in het Miele Experience C...

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Oprichter Dutch Cuisine, Albert Kooy: “Dat ontbrekende voorbeeld moet gecreëerd worden”
8 augustus 2023Nieuws

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Oprichter Dutch Cuisine, Albert Kooy: “Dat ontbrekende voorbeeld moet gecreëerd worden”

De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona oefenen invloed uit op de sector....

Nederlandse Arbeidsinspectie ontdekt weer fouten in Indiase restaurantketen
21 juni 2023Nieuws

Nederlandse Arbeidsinspectie ontdekt weer fouten in Indiase restaurantketen

Tijdens een controle door de Nederlanse Arbeidsinspectie bij drie Indiase restaurants in Amsterdam, Den Haag en Almere zijn minimaal vijf medewerkers...

Dertien chefs strijden om plek in Nederlandse finale Bocuse d’Or
15 juni 2023Nieuws

Dertien chefs strijden om plek in Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni staat de Cookoff voor de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or op het programma. Dertien chefs strijden tijdens dit ev...

Jan Janssen, oprichter van wijnhandel de Heeren van Heusden: “Welk restaurant investeert nog in een wijnkelder?”
16 mei 2023Nieuws

Jan Janssen, oprichter van wijnhandel de Heeren van Heusden: “Welk restaurant investeert nog in een wijnkelder?”

'De 8 van...' is een initiatief van de redactie van De RestaurantKrant. In deze rubriek krijgen prominente horecamensen de keuze om 8 interviews door...

Het gezicht van De Bokkedoorns Peter Bruins:  “Waarom bij iedere gang een andere wijn? Je kunt ook genieten van één fles bij de maaltijd!”
9 mei 2023Nieuws

Het gezicht van De Bokkedoorns Peter Bruins: “Waarom bij iedere gang een andere wijn? Je kunt ook genieten van één fles bij de maaltijd!”

'De 8 van...' is een initiatief van de redactie van De RestaurantKrant. In deze rubriek krijgen prominente horecamensen de keuze om 8 interviews door...

Michelin maakt tien nieuwe namen bekend voor de gids van 2023
4 april 2023Nieuws

Michelin maakt tien nieuwe namen bekend voor de gids van 2023

Elke maand maken inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de gids van 2023...

Inschrijving wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2023 geopend
10 maart 2023Nieuws

Inschrijving wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2023 geopend

De 22ste editie van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs gaat van start. Ben jij hét horecatalent van Nederland op het gebi...

Winaars Gault&Millau Awards 2023 op een rij
13 februari 2023Nieuws

Winaars Gault&Millau Awards 2023 op een rij

Op maandag 13 februari werd de Gault&Millau gids 2023 gepresenteerd. Gedurende de lancering namen maar liefst 20 winnaars in 19 categorieën e...

Belangenvereniging restaurants: JRE-Jeunes Restaurateurs
31 januari 2023Nieuws

Belangenvereniging restaurants: JRE-Jeunes Restaurateurs

Horecaondernemers in Nederland kunnen zich aansluiten bij verschillende belangenverenigingen en samenwerkingsverbanden. In deze rubriek licht de redac...

Johnny's Burger Company wordt masterfranchiser van O'Tacos
31 januari 2023Nieuws

Johnny's Burger Company wordt masterfranchiser van O'Tacos

Een primeur voor de Nederlandse foodbranche. Het hamburger take-away en deliverybedrijf Johnny’s Burger Company krijgt de exclusieve rechten om...

De extra omzetmomenten voor jouw restaurant in januari 2023
4 januari 2023Nieuws

De extra omzetmomenten voor jouw restaurant in januari 2023

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen die extra omzetkansen die net voor dat extra stukje omzet zorgen? De redactie van De Restau...

Laurent Gardinier nieuwe voorzitter van Relais & Châteaux
24 november 2022Nieuws

Laurent Gardinier nieuwe voorzitter van Relais & Châteaux

Het is officieel: Laurent Gardinier is benoemd tot opvolger van de huidige voorzitter Philippe Gombert van Relais & Châteaux. Hij neemt de f...

Restaurant Flore** reageert op plek in top-10 'Beste Groente Restaurants ter Wereld'
15 november 2022Nieuws

Restaurant Flore** reageert op plek in top-10 'Beste Groente Restaurants ter Wereld'

Restaurant Flore is bekroond met een zesde plek op de wereldlijst voor beste groente restaurant door We’re Smart Green Guide. Eerder dit jaar we...

Mike Boks volgt oprichter Stach Schaberg van STACH op als general manager
4 november 2022Nieuws

Mike Boks volgt oprichter Stach Schaberg van STACH op als general manager

Mike Boks (recths) treedt per 1 januari 2023 aan als nieuwe General Manager van STACH. Hij neemt het stokje over van Stach Schaberg (links), oprichter...

WK Blindproeven van wijn 2022; Luxemburg kampioen, nette prestatie voor Nederland
11 oktober 2022Nieuws

WK Blindproeven van wijn 2022; Luxemburg kampioen, nette prestatie voor Nederland

Met een fraaie score van 139 punten heeft Luxemburg de tiende editie van het WK Blindproeven gewonnen, net voor Portugal (123 pnt) en Spanje (122 pnt)...

In 2021 had Casper een omzetgroei van 210%, nu komt het naar Nederland
10 oktober 2022Nieuws

In 2021 had Casper een omzetgroei van 210%, nu komt het naar Nederland

Casper, de snelstgroeiende ghost kitchen keten in België, heeft de twee eerste Nederlandse vestigingen geopend op Theresiastraat 139A in Den...

Pittige praktijkproeven in finale Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs
30 september 2022Nieuws

Pittige praktijkproeven in finale Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs

Maandag 26 september 2022 namen de tien finalisten van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) 2022 het tegen elkaar op tijden...

Koen van der Plas: "Als restaurant tel je niet meer mee als je geen Nederlandse wijn op de kaart hebt staan"
16 september 2022Nieuws

Koen van der Plas: "Als restaurant tel je niet meer mee als je geen Nederlandse wijn op de kaart hebt staan"

Nederlandse wijn heeft een slechte naam bij velen. Het zou niet te drinken zijn. Je zou denken dat in tijden waarin duurzaamheid – en daarmee lo...

"Ik hoef niet meer te denken: zit hier een Michelin-inspecteur tussen?"
14 september 2022Nieuws

"Ik hoef niet meer te denken: zit hier een Michelin-inspecteur tussen?"

Op zijn 25ste nam Willem Schaafsma het luxe Restaurant Eindeloos over, dat hij kende uit zijn stagetijd. Opgeleid in Randstedelijke sterrenzaken was z...

Prinsjesdag: Waar moet Den Haag mee komen om de horeca draaiende te houden?  
12 september 2022Nieuws

Prinsjesdag: Waar moet Den Haag mee komen om de horeca draaiende te houden?  

Prinsjesdag kan dit jaar een spannende dag zijn voor horecaondernemers. Door onder andere torenhoge inflatie, lage koopkracht, personeelstekort en cor...

Dit zijn de hoogtepunten op de VeggieWorld beurs in Nederland
31 augustus 2022Nieuws

Dit zijn de hoogtepunten op de VeggieWorld beurs in Nederland

Op 3 en 4 september 2022 vindt de volgende VeggieWorld beurs in Nederland plaats. Op het terrein van de Expo Houten bij Utrecht laten de organisatoren...

Restaurant LIZZ wordt opgenomen in de Michelingids en verwelkomt maître Louis Grizeau uit Bordeaux
11 augustus 2022Nieuws

Restaurant LIZZ wordt opgenomen in de Michelingids en verwelkomt maître Louis Grizeau uit Bordeaux

Restaurant LIZZ is opgenomen in de Michelingids als veelbelovend restaurant. Na twee bezoeken aan LIZZ waren de inspecteurs dermate enthousiast d...