Topchefs in jury Nederlandse finale Bocuse d'Or

4 mei 2015 |
Topchefs in jury Nederlandse finale Bocuse d'Or<

SVH Meesterkoks André van Doorn, Marc van Gulick, Onno Kokmeijer en Dick Middelweerd vormen samen met SVH Meesterkok Jonnie
Boer de jury van de Nederlandse finale Bocuse d’Or 2015. De Nederlandse finale vindt plaats tijdens Gastvrij Rotterdam op 21 september.


Jonnie Boer

Beoordeling
De jury van de vijf Meesterkoks beoordeelt de smaak en presentatie van de gerechten. Daarnaast beoordeelt een speciale jury onder andere de werkwijze en de hygiëne in de wedstrijdkeukens.


André van Doorn

Over de Nederlandse finale
Tijdens de Nederlandse finale wordt de chef geselecteerd die Nederland gaat vertegenwoordigen bij de internationale wedstrijden. In mei 2016 vindt de Europese finale plaats in Boedapest. Als Nederland bij de beste Europese landen eindigt, is ons land automatisch geplaatst voor de wereldfinale in Lyon in 2017.


Onno Kokmeijer

Nederlandse finalisten
De Nederlandse finalisten worden geselecteerd tijdens de voorrondes op 15 en 16 juni 2015 in het Friesland Campina Innovation Centre in Wageningen.


Dick Middelweerd

Over de voorrondes
“We kennen een aantal ambitieuze koks die geweldige kandidaten zijn om Nederland te vertegenwoordigen bij de internationale wedstrijden. Sommigen van hen deden al eerder mee aan de wedstrijd. Hen gaan we persoonlijk uitnodigen zich nogmaals aan te melden voor de Nederlandse finale”, aldus het bestuur van Bocuse d’Or Nederland. “Maar er zijn ook veel ambitieuze jonge koks die we nog niet persoonlijk kennen. We willen hen graag de gelegenheid bieden te laten zien wat zij kunnen. Ze kunnen tijdens de voorrondes een plaats bemachtigen voor de Nederlandse finale.” Met de voorrondes hoopt Bocuse d’Or Nederland meer koks de gelegenheid te geven kennis te maken met de belangrijkste culinaire wedstrijd ter wereld.


Marc van Gulick

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: