Nederlandse Brouwers: We stellen ons flexibel op richting horeca

16 maart 2020 | Thijs Jacobs

Het zijn roerige tijden in ons land. Er gebeurt iets wat we niet eerder hebben meegemaakt en het raakt ons allemaal. Ouderen, werkenden, onze kinderen, de scholen en de horeca.

De Nederlandse brouwerijen hebben al heel snel de nodige maatregelen genomen om hun werknemers veilig te houden en hun verantwoordelijkheid te nemen. Denk hierbij aan zoveel als mogelijk thuiswerken, het uitstellen van zakenreizen, collega’s met lichte verschijnselen meteen naar huis sturen etc.

Voor de horeca in Nederland is dit natuurlijk een echte crisis. We kunnen het ons nauwelijks indenken wat het betekent om ineens te horen te krijgen dat je bedrijf moet sluiten zonder te weten hoe lang dit duurt. Dit brengt veel onzekerheden met zich mee voor zowel de ondernemer als voor de werknemers.

De brouwerijen draaien gelukkig voorlopig nog door. Zodat ook in deze tijden er genoeg bier beschikbaar is. Maar het zijn zware tijden, festivals gaan niet door, orders vallen stil en de horeca is gesloten.

We moeten dit met zijn allen oplossen. Juist nu in deze zware en onzekere tijden doen de brouwerijen er alles aan om naast elkaar te staan.

Daarom stellen de brouwers zich flexibel op richting hun horeca-klanten. De brouwers denken graag mee bij het vinden van oplossingen. De individuele brouwers kijken van geval tot geval naar mogelijkheden om hun horeca-klanten tegemoet te komen. Daarnaast steunen we de horeca richting de overheid om zo snel mogelijk met passende steunmaatregelen te komen.

Nederlandse Brouwers volgt de situatie uiteraard dag voor dag en we hopen dat we zo snel mogelijk elkaar weer de hand kunnen schudden met een biertje erbij.

Ook deze crisis gaat voorbij!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: