Nederland voor het eerst gastland op trendy food festival Parijs

15 oktober 2018 | David Bakker

Van 10 t/m 12 maart 2019 is Nederland gastland op het jaarlijkse trendy food platform Omnivore in Parijs. Omnivore is een driedaags, innovatief food-evenement; bezoekers zijn invloedrijke foodies, professionele en hobbykoks, bartenders, food- journalisten, bloggers en vloggers.

Onder het motto Tempting and surprising, naturally Dutch! zal Nederland zich volgend jaar in de Franse hoofdstad profileren als een verrassende, onverwachte en aantrekkelijke bestemming voor innovatieve kwaliteitsproducten en bijzondere culinaire ervaringen. Het festival vormt de uitgelezen kans voor Nederland, dat hard werkt aan een betere naam op culinair vlak in het buitenland, te laten zien dat de afgelopen jaren veel is veranderd en ons land op het gebied van innovatie de positie van een gidsland inneemt.

Aftrap

Op woensdag 19 september vond op de beurs Gastvrij Rotterdam in Ahoy de aftrap plaats van de inschrijvingsprocedure voor het Parijse evenement: het Landbouwbureau van de Nederlandse Ambassade in Parijs en NBTC - Holland Marketing gaven tijdens een informatieve lunch alle ins en outs over het festijn en over de wijze waarop bedrijven en publieke instanties daaraan kunnen deelnemen.

Ideale platform

Omnivore 2019 biedt de Nederlandse provincies, regio’s, steden, horeca-gelegenheden en agrofoodbedrijven het ideale platform om zich te presenteren aan de invloedrijke, trendsettende Franse foodies, chefs en media in Frankrijk en ver daarbuiten. Zo wordt ter gelegenheid van Omnivore 2019 het eenmalige culinaire magazine Naturally Dutch! uitgegeven. Het blad moet aan de hand van foodproducten, opvallende restaurants en culinair-toeristische bestemmingen foodaddicts prikkelen een bezoek aan ons land te brengen. Ook bestaat de mogelijkheid een plek te reserveren in de Nederlandse stand.

Nederland gastland op Omnivore 2019 is een samenwerking tussen het Landbouwbureau van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit op de Nederlandse ambassade in Frankrijk en bureau Parijs van NBTC – Holland Marketing.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: