Nederland voor het eerst gastland op trendy food festival Parijs

15 oktober 2018 | David Bakker

Van 10 t/m 12 maart 2019 is Nederland gastland op het jaarlijkse trendy food platform Omnivore in Parijs. Omnivore is een driedaags, innovatief food-evenement; bezoekers zijn invloedrijke foodies, professionele en hobbykoks, bartenders, food- journalisten, bloggers en vloggers.

Onder het motto Tempting and surprising, naturally Dutch! zal Nederland zich volgend jaar in de Franse hoofdstad profileren als een verrassende, onverwachte en aantrekkelijke bestemming voor innovatieve kwaliteitsproducten en bijzondere culinaire ervaringen. Het festival vormt de uitgelezen kans voor Nederland, dat hard werkt aan een betere naam op culinair vlak in het buitenland, te laten zien dat de afgelopen jaren veel is veranderd en ons land op het gebied van innovatie de positie van een gidsland inneemt.

Aftrap

Op woensdag 19 september vond op de beurs Gastvrij Rotterdam in Ahoy de aftrap plaats van de inschrijvingsprocedure voor het Parijse evenement: het Landbouwbureau van de Nederlandse Ambassade in Parijs en NBTC - Holland Marketing gaven tijdens een informatieve lunch alle ins en outs over het festijn en over de wijze waarop bedrijven en publieke instanties daaraan kunnen deelnemen.

Ideale platform

Omnivore 2019 biedt de Nederlandse provincies, regio’s, steden, horeca-gelegenheden en agrofoodbedrijven het ideale platform om zich te presenteren aan de invloedrijke, trendsettende Franse foodies, chefs en media in Frankrijk en ver daarbuiten. Zo wordt ter gelegenheid van Omnivore 2019 het eenmalige culinaire magazine Naturally Dutch! uitgegeven. Het blad moet aan de hand van foodproducten, opvallende restaurants en culinair-toeristische bestemmingen foodaddicts prikkelen een bezoek aan ons land te brengen. Ook bestaat de mogelijkheid een plek te reserveren in de Nederlandse stand.

Nederland gastland op Omnivore 2019 is een samenwerking tussen het Landbouwbureau van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit op de Nederlandse ambassade in Frankrijk en bureau Parijs van NBTC – Holland Marketing.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: