Minder regels voor Haagse terrassen

4 december 2015 |
Minder regels voor Haagse terrassen<

De regels voor het houden van terrassen in Den Haag worden verder versoepeld. Dat gebeurt op basis van een evaluatie van het geldende beleid. Hieruit
kwam naar voren dat het beleid voor het houden van terrassen een succes is. Er zijn veel terrassen bijgekomen in de stad. Om het succes verder te versterken, wordt op basis van het onderzoek onder horecaondernemers en Hagenaars de regeldruk verder verminderd.

Succesvol
Wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte): "Het versoepelde terrassenbeleid dat we in 2013 hebben ingezet is een succes gebleken. Dat beeld komt niet alleen naar voren uit de enquêtes onder ondernemers en Hagenaars, maar je ziet het ook op straat. Er zijn veel terrassen bijgekomen. Ook de levendigheid van terrassen in de stad is toegenomen. Hiermee hebben we het doel van 2013 behaald, namelijk meer terrassen door minder regels."

Regels afschaffen en versoepelen
In 2013 zijn de terrasregels vernieuwd. Toen zijn veel regels al geschrapt. De overgebleven regelgeving is dit jaar geëvalueerd. Om het terrassenbeleid te toetsen, zijn er enquêtes gehouden onder horecaondernemers, Hagenaars en is overlegd met Koninklijke Horeca Nederland. Daarbij zijn mogelijkheden aan het licht gekomen om nog een aantal regels af te schaffen en te versoepelen.

Hogere terrasschotten
Koninklijke Horeca Nederland gaf aan dat veel ondernemers de huidige maximale hoogte van terrasschotten (1.50 m) als te laag ervaren. In overleg is daarom besloten doorzichtige schotten tot 1.80 m toe te staan. Ook zullen de regels rondom het gebruik van de zogenaamde ‘debrasseerkasten' (bestekkasten) versoepeld worden. Daarnaast wordt het criterium geschrapt dat het meubilair van natuurlijk materiaal dient te zijn.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Amsterdam Culinair
Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executi...

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: