Miljoenen dahlia's voor Alliance chefs

5 september 2012 |
Miljoenen dahlia's voor Alliance chefs<

Veertien chefs van de Alliance Gastronomique zien op zondag 9 september hun passie voor koken verpakt in bloemen. Voor elke kok wordt in Valkenswaard minimaal één corsowagen geserveerd.

Ambachtelijk werk
"Koken en het bouwen van corsowagens hebben verrassende overeenkomsten", zegt een van drijvende krachten achter het thema, Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve. 'Zijn' Buurtschap Leenderweg bouwt de wagen Seizoenen van Tijd waarvoor ontwerper Stefan van Wijchen uitging van een Franse boerenklok en daarin keukeninstrumenten integreerden.

Middelweerd: "De maandenlange voorbereiding, het ambacht met het vele handwerk, de precisie in de afwerking en de passie. Dat zie je terug in onze keukens en in de tenten van de buurtschapen."

Librije's Harleys
Voor De Librije en Librije's Zusje werden twee gigantische Harley-Davidsons ontworpen door Buurtschap Dommeldal. De twee motoren van circa zes meter hoog zijn opgebouwd uit alle streekproducten die in de keukens van Jonnie Boer te vinden zijn. Voor het restaurant van Sergio Herman in Sluis werden de ontwerpers geïnspireerd door de culinaire bijbel Sergiology. Het ontwerp ‘House of God’ presenteert gerechten in een processie van maar liefst 52 meter lang.

Aanschuiven
Dit jaar heeft het bloemencorso het gastronomische thema ‘Schuif maar aan!’. Op 9 september staat Valkenswaard, met een culinaire straat en een streekplein, volledig in het teken van smaakvol genieten.
Deelnemende restaurants
Geert-Jan Vaartjes, De Heeren van Harinxma, Beetsterzwaag
Sergio Herman, Oud Sluis, Sluis
Gerard Wollerich, Wollerich, Sint Oedenrode
Jonnie Boer, De Librije, Zwolle
Masanori Tomikawa, Yamazato, Amsterdam
Dick Middelweerd, De Treeswijkhoeve, Waalre
Carlo Chantrel, De Zwaan, Etten-Leur
Harold Kok, De Hamert, Wellerlooi
Paul van de Bunt, De Leuf, Voerendaal
Arjan Speelman, Ciel Bleu, Amsterdam
Ron Blaauw, Ron Blaauw, Amsterdam
Lucas Rive, De Bokkedoorns, Overveen
Margo Reuten, Da Vinci, Maasbracht
Joost Verhoeven, Cordial, Oss

Op de foto: Een detailopname van ‘Seizoenen van Tijd’

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Personalia Culinair
Prins Mauritshuis Blokzijl heeft nieuwe 'aanvoerder'

Net voor het sluiten van de transfermarkt op 2 september 2019 heeft het ‘kookteam Oranje’ zich versterkt met Seb Smit! Het huidige team van chefs komt onder zijn algehele leiding te staan en zal de verdere groei na de intensieve verbouw van het Prins Mauritshuis in smakelijke banen leide...

Food Awards
Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek wint ABN AMRO Best Newcomer Retail Award

Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek heeft op dinsdag 17 september de ‘ABN AMRO Best Newcomer Retail Award’ gewonnen. “Wat een fantastisch nieuws”, zegt Eric Habraken van De Verspillingsfabriek. “Ook voor HMSHost International en Amsterdam Airport Schiphol natuur...

Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

Hotel Opening
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum heeft een vernieuwd restaurant

Het is de natuur van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum om verrassend en uniek te zijn voor al haar gasten. Deze keer was het tijd om het ontbijt- & lunchrestaurant van Woudschoten aan te pakken. Het restaurant heeft een eerlijk & puur restaurantconcept gekregen. Er is gebruik gemaak...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: