Miljoenen dahlia's voor Alliance chefs

5 september 2012 |
Miljoenen dahlia's voor Alliance chefs<

Veertien chefs van de Alliance Gastronomique zien op zondag 9 september hun passie voor koken verpakt in bloemen. Voor elke kok wordt in Valkenswaard minimaal één corsowagen geserveerd.

Ambachtelijk werk
"Koken en het bouwen van corsowagens hebben verrassende overeenkomsten", zegt een van drijvende krachten achter het thema, Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve. 'Zijn' Buurtschap Leenderweg bouwt de wagen Seizoenen van Tijd waarvoor ontwerper Stefan van Wijchen uitging van een Franse boerenklok en daarin keukeninstrumenten integreerden.

Middelweerd: "De maandenlange voorbereiding, het ambacht met het vele handwerk, de precisie in de afwerking en de passie. Dat zie je terug in onze keukens en in de tenten van de buurtschapen."

Librije's Harleys
Voor De Librije en Librije's Zusje werden twee gigantische Harley-Davidsons ontworpen door Buurtschap Dommeldal. De twee motoren van circa zes meter hoog zijn opgebouwd uit alle streekproducten die in de keukens van Jonnie Boer te vinden zijn. Voor het restaurant van Sergio Herman in Sluis werden de ontwerpers geïnspireerd door de culinaire bijbel Sergiology. Het ontwerp ‘House of God’ presenteert gerechten in een processie van maar liefst 52 meter lang.

Aanschuiven
Dit jaar heeft het bloemencorso het gastronomische thema ‘Schuif maar aan!’. Op 9 september staat Valkenswaard, met een culinaire straat en een streekplein, volledig in het teken van smaakvol genieten.
Deelnemende restaurants
Geert-Jan Vaartjes, De Heeren van Harinxma, Beetsterzwaag
Sergio Herman, Oud Sluis, Sluis
Gerard Wollerich, Wollerich, Sint Oedenrode
Jonnie Boer, De Librije, Zwolle
Masanori Tomikawa, Yamazato, Amsterdam
Dick Middelweerd, De Treeswijkhoeve, Waalre
Carlo Chantrel, De Zwaan, Etten-Leur
Harold Kok, De Hamert, Wellerlooi
Paul van de Bunt, De Leuf, Voerendaal
Arjan Speelman, Ciel Bleu, Amsterdam
Ron Blaauw, Ron Blaauw, Amsterdam
Lucas Rive, De Bokkedoorns, Overveen
Margo Reuten, Da Vinci, Maasbracht
Joost Verhoeven, Cordial, Oss

Op de foto: Een detailopname van ‘Seizoenen van Tijd’

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: