Miljoenen dahlia's voor Alliance chefs

5 september 2012
Miljoenen dahlia's voor Alliance chefs

Veertien chefs van de Alliance Gastronomique zien op zondag 9 september hun passie voor koken verpakt in bloemen. Voor elke kok wordt in Valkenswaard minimaal één corsowagen geserveerd.

*Ambachtelijk werk*
"Koken en het bouwen van corsowagens hebben verrassende overeenkomsten", zegt een van drijvende krachten achter het thema, Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve. 'Zijn' Buurtschap Leenderweg bouwt de wagen Seizoenen van Tijd waarvoor ontwerper Stefan van Wijchen uitging van een Franse boerenklok en daarin keukeninstrumenten integreerden.

Middelweerd: "De maandenlange voorbereiding, het ambacht met het vele handwerk, de precisie in de afwerking en de passie. Dat zie je terug in onze keukens en in de tenten van de buurtschapen."

*Librije's Harleys*
Voor De Librije en Librije's Zusje werden twee gigantische Harley-Davidsons ontworpen door Buurtschap Dommeldal. De twee motoren van circa zes meter hoog zijn opgebouwd uit alle streekproducten die in de keukens van Jonnie Boer te vinden zijn. Voor het restaurant van Sergio Herman in Sluis werden de ontwerpers geïnspireerd door de culinaire bijbel Sergiology. Het ontwerp ‘House of God’ presenteert gerechten in een processie van maar liefst 52 meter lang.

*Aanschuiven*
Dit jaar heeft het "bloemencorso":http://www.bloemencorsovalkenswaard.nl/info/nieuws.html het gastronomische thema ‘Schuif maar aan!’. Op 9 september staat Valkenswaard, met een culinaire straat en een streekplein, volledig in het teken van smaakvol genieten.

*Deelnemende restaurants*
Geert-Jan Vaartjes, De Heeren van Harinxma, Beetsterzwaag
Sergio Herman, Oud Sluis, Sluis
Gerard Wollerich, Wollerich, Sint Oedenrode
Jonnie Boer, De Librije, Zwolle
Masanori Tomikawa, Yamazato, Amsterdam
Dick Middelweerd, De Treeswijkhoeve, Waalre
Carlo Chantrel, De Zwaan, Etten-Leur
Harold Kok, De Hamert, Wellerlooi
Paul van de Bunt, De Leuf, Voerendaal
Arjan Speelman, Ciel Bleu, Amsterdam
Ron Blaauw, Ron Blaauw, Amsterdam
Lucas Rive, De Bokkedoorns, Overveen
Margo Reuten, Da Vinci, Maasbracht
Joost Verhoeven, Cordial, Oss

*Op de foto:* Een detailopname van ‘Seizoenen van Tijd’

~Frank Lindner~

Overig nieuws