Michelingids 2015: Wie wint en wie verliest?

17 november 2014 |
Michelingids 2015: Wie wint en wie verliest?<

De Nederlandse restauranthouders zaten vandaag in spanning. Wie zou er een Michelinster krijgen en wie zou er misschien een verliezen? In
het Theater aan
het Vrijthof in Maastricht werden de sterren bekendgemaakt. Burgemeester Onno Hoes van Maastricht kreeg het eerste exemplaar van de Michelingids overhandigd, waarna Michael Ellis, internationaal directeur van de Michelingids, de restaurants bekendmaakte die voor de eerste keer met één of twee sterren bekroond werden.

Foto: De gelukkige restauranthouders met op de voorgrond internationaal directeur van Michelin Micheal Ellis

Deze restaurants krijgen een nieuwe ster:
De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen blijven alleenheersers binnen het driesterrensegment. Librije's Zusje is van Zwolle naar Amsterdam verhuisd en behoudt zijn twee Michelinsterren. Van één ster naar twee sterren zijn gegaan:

't Nonnetje in Harderwijk
De Lindehof in Nuenen

In totaal 5 restaurants kregen voor de eerste keer een Michelinster, dit zijn:

Sazanka in Amsterdam
Sinne in Amsterdam
Wiesen in Eindhoven
Ratatouille Food & Wine in Haarlem
FG Food Labs in Rotterdam

Deze restaurants verliezen een ster:
Restaurant De Zwethheul uit Rotterdam verliest zijn twee sterren, restaurant De Leuf uit Ulbachsberg gaat van twee naar één Michelinster. De volgende restaurants verliezen hun Michelinster en zijn nu 'sterloos':

De Saffraan in Amstersfoort
De Echoput in Apeldoorn
Savelberg in Den Haag
Lakes in Hilversum
De Molen in Kaatsheuvel
Toine Hermsen in Maastricht
Le Marron in Malden
De Wanne in Ootmaarsum
Hermitage in Rijsoord

Meer lezen over de Michelinsterren? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: