Michelingids 2015: Wie wint en wie verliest?

17 november 2014 |
Michelingids 2015: Wie wint en wie verliest?

De Nederlandse restauranthouders zaten vandaag in spanning. Wie zou er een Michelinster krijgen en wie zou er misschien een verliezen? In
het Theater aan
het Vrijthof in Maastricht werden de sterren bekendgemaakt. Burgemeester Onno Hoes van Maastricht kreeg het eerste exemplaar van de Michelingids overhandigd, waarna Michael Ellis, internationaal directeur van de Michelingids, de restaurants bekendmaakte die voor de eerste keer met één of twee sterren bekroond werden.

Foto: De gelukkige restauranthouders met op de voorgrond internationaal directeur van Michelin Micheal Ellis

Deze restaurants krijgen een nieuwe ster:
De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen blijven alleenheersers binnen het driesterrensegment. Librije's Zusje is van Zwolle naar Amsterdam verhuisd en behoudt zijn twee Michelinsterren. Van één ster naar twee sterren zijn gegaan:

't Nonnetje in Harderwijk
De Lindehof in Nuenen

In totaal 5 restaurants kregen voor de eerste keer een Michelinster, dit zijn:

Sazanka in Amsterdam
Sinne in Amsterdam
Wiesen in Eindhoven
Ratatouille Food & Wine in Haarlem
FG Food Labs in Rotterdam

Deze restaurants verliezen een ster:
Restaurant De Zwethheul uit Rotterdam verliest zijn twee sterren, restaurant De Leuf uit Ulbachsberg gaat van twee naar één Michelinster. De volgende restaurants verliezen hun Michelinster en zijn nu 'sterloos':

De Saffraan in Amstersfoort
De Echoput in Apeldoorn
Savelberg in Den Haag
Lakes in Hilversum
De Molen in Kaatsheuvel
Toine Hermsen in Maastricht
Le Marron in Malden
De Wanne in Ootmaarsum
Hermitage in Rijsoord

Meer lezen over de Michelinsterren? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: