Michelin: Franse gastronomie leeft op

7 maart 2012 |
Michelin: Franse gastronomie leeft op<

De Franse restaurantsector is bezig aan een opleving. Dit blijkt mede uit de nieuwe Michelingids voor Frankrijk. Bij vijf zaken die vorig jaar nog een Bib hadden prijkt nu een ster.

Geen regio blijft achter
Terwijl de culinaire trends zich verveelvoudigen en de constante focus op ingrediënten, goede kooktechnieken en vernieuwing van interieurs blijft voortbestaan, wordt het Franse restaurantwezen in alle regio’s gerevitaliseerd, zo laat de bandenfabrikant in een persverklaring weten.

Jonge chefs pakken crisis aan
Ondanks de conjunctuur aarzelen jonge chefs niet om een ambitieuze strijd op de markt aan te gaan. Hun nieuwe gastronomische restaurants zijn een waar succes.

Van Bib naar Etoille
Opmerkelijk is dat vijf restaurants die een ‘Bib Gourmand’ hadden dit jaar een ster verdienen: l’Auberge de l’Abbaye à Ambronay in Ain, L’Arbre à Gruson in het departement Nord, L’Éventail des Saveurs à Rostrenen in Côtes-d'Armor, Le Bec au Cauchois à Valmont in Seine-Maritime en Le Juliénas à Villefranche-sur-Saône in het departement Rhône.

Alle keukens profiteren
Het is ditzelfde kwaliteitselan dat de totale Franse gastronomie een stimulans geeft. Zowel de grote bekende keukens als de kleine bistrots profiteren.

Per saldo 30 sterren erbij
In totaal deelde Michelin 69 nieuwe sterren uit en werden er 39 afgenomen. Per saldo telt Frankrijk 30 Michelinsterren meer dan vorig jaar.

Nederland kreeg er afgelopen jaar per saldo zeven nieuwe sterren bij.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Personalia Culinair
Prins Mauritshuis Blokzijl heeft nieuwe 'aanvoerder'

Net voor het sluiten van de transfermarkt op 2 september 2019 heeft het ‘kookteam Oranje’ zich versterkt met Seb Smit! Het huidige team van chefs komt onder zijn algehele leiding te staan en zal de verdere groei na de intensieve verbouw van het Prins Mauritshuis in smakelijke banen leide...

Food Awards
Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek wint ABN AMRO Best Newcomer Retail Award

Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek heeft op dinsdag 17 september de ‘ABN AMRO Best Newcomer Retail Award’ gewonnen. “Wat een fantastisch nieuws”, zegt Eric Habraken van De Verspillingsfabriek. “Ook voor HMSHost International en Amsterdam Airport Schiphol natuur...

Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

Hotel Opening
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum heeft een vernieuwd restaurant

Het is de natuur van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum om verrassend en uniek te zijn voor al haar gasten. Deze keer was het tijd om het ontbijt- & lunchrestaurant van Woudschoten aan te pakken. Het restaurant heeft een eerlijk & puur restaurantconcept gekregen. Er is gebruik gemaak...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: