Michelin: Franse gastronomie leeft op

7 maart 2012 |
Michelin: Franse gastronomie leeft op<

De Franse restaurantsector is bezig aan een opleving. Dit blijkt mede uit de nieuwe Michelingids voor Frankrijk. Bij vijf zaken die vorig jaar nog een Bib hadden prijkt nu een ster.

Geen regio blijft achter
Terwijl de culinaire trends zich verveelvoudigen en de constante focus op ingrediënten, goede kooktechnieken en vernieuwing van interieurs blijft voortbestaan, wordt het Franse restaurantwezen in alle regio’s gerevitaliseerd, zo laat de bandenfabrikant in een persverklaring weten.

Jonge chefs pakken crisis aan
Ondanks de conjunctuur aarzelen jonge chefs niet om een ambitieuze strijd op de markt aan te gaan. Hun nieuwe gastronomische restaurants zijn een waar succes.

Van Bib naar Etoille
Opmerkelijk is dat vijf restaurants die een ‘Bib Gourmand’ hadden dit jaar een ster verdienen: l’Auberge de l’Abbaye à Ambronay in Ain, L’Arbre à Gruson in het departement Nord, L’Éventail des Saveurs à Rostrenen in Côtes-d'Armor, Le Bec au Cauchois à Valmont in Seine-Maritime en Le Juliénas à Villefranche-sur-Saône in het departement Rhône.

Alle keukens profiteren
Het is ditzelfde kwaliteitselan dat de totale Franse gastronomie een stimulans geeft. Zowel de grote bekende keukens als de kleine bistrots profiteren.

Per saldo 30 sterren erbij
In totaal deelde Michelin 69 nieuwe sterren uit en werden er 39 afgenomen. Per saldo telt Frankrijk 30 Michelinsterren meer dan vorig jaar.

Nederland kreeg er afgelopen jaar per saldo zeven nieuwe sterren bij.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: