Meesterkok De Ronde opent restaurant

31 oktober 2013
Meesterkok De Ronde opent restaurant

Zes jaar was Meesterkok Pieter de Ronde in dienst als chef van De Arendshoeve, waar hij leiding gaf aan Italiaans à la carte restaurant Puccini, in Bergambacht. Nu, dertien jaar later, is hij weer terug in de
regio met zijn eigen restaurant. De opening van ‘Pieters Restaurant’ staat gepland voor december 2013.

*Verbouwing*
Op dit moment wordt met man en macht gewerkt om deze voormalige dubbelwoning om te toveren tot een sfeervol restaurant. Na de verbouwing krijgt het restaurant zijn definitieve vorm en inrichting. De Ronde bepaalt dit samen met zijn vrouw Paula, die meewerkt aan de ‘achterkant’ van de zaak. Paula is al langere tijd gespecialiseerd in de administratieve kant van horecaondernemingen. De Ronde denkt aan dertig zitplaatsen in huiselijke sfeer. “Op de eerste plaats moeten gasten zich op hun gemak voelen bij ons. De sfeer wordt daarom informeel; noem het ‘huiselijk’. Dat trekken we ook door in de keuken, waar gasten ons werk kunnen volgen.”

*Kookstijl*
De Ronde: “Ik heb altijd een voorliefde gehad voor de mediterrane keuken, dus gestoeld op de Frans-Italiaanse principes. Dat komt door Puccini en mijn tijd bij Villa Rozenrust in Leidschendam. Op het bord kies ik voor eenvoud waar ik de producten laat spreken. Groenten krijgen een belangrijke rol in mijn keuken en de liefde voor pasta is zeker gebleven. We presenteren een vast menu aangevuld met seizoensspecialiteiten. Wijnen zullen per fles en per glas aangeboden worden, voornamelijk uit Frankrijk en Italië.”

*Bergambachtelijk*
“Verder ben ik nadrukkelijk van plan hier in de regio mijn inkopen te doen, want ‘food-miles’ beperken, daar kan ik me goed in vinden. Ik koop in zoals ik kook: ambachtelijk. Bergambachtelijk”, vervolgt De Ronde. “Vlees, vis, wild, groenten, bijna alles is hier in de Krimpenerwaard te vinden. Ik wil zien waar iets vandaan komt: hoe het geteeld en gekweekt wordt en hoe het opgroeit. Primair draait alles om kwaliteit. Als die beschikbaar is in mijn achterland, dan grijp ik die kans met beide handen.”

*Loopbaan*
De Ronde zorgde in het verleden op meerdere plaatsen voor een Michelin-ster of voor voortzetting van zo’n ster. Hij slaagde daarin bij restaurant Cour du Nord in het Drentse plaatsje Nooitgedacht en verder bij restaurants als Corona in Den Haag (als opvolger van Robert Kranenborg), als chef bij Chagall in Leidschendam. Voor die tijd bekleedde hij verschillende keukenposten bij Villa Rozenrust, De Hoefslag in Bosch en Duin en Sancerre in Amsterdam waar zijn carrière begon.

*Op de foto:* Pieter de Ronde

~Door~ "~Mariska van Gorp~":mailto:mariska.vangorp@uitgeverijps.nl

Overig nieuws