Meesterkok De Ronde opent restaurant

31 oktober 2013 |
Meesterkok De Ronde opent restaurant

Zes jaar was Meesterkok Pieter de Ronde in dienst als chef van De Arendshoeve, waar hij leiding gaf aan Italiaans à la carte restaurant Puccini, in Bergambacht. Nu, dertien jaar later, is hij weer terug in de
regio met zijn eigen restaurant. De opening van ‘Pieters Restaurant’ staat gepland voor december 2013.

Verbouwing
Op dit moment wordt met man en macht gewerkt om deze voormalige dubbelwoning om te toveren tot een sfeervol restaurant. Na de verbouwing krijgt het restaurant zijn definitieve vorm en inrichting. De Ronde bepaalt dit samen met zijn vrouw Paula, die meewerkt aan de ‘achterkant’ van de zaak. Paula is al langere tijd gespecialiseerd in de administratieve kant van horecaondernemingen. De Ronde denkt aan dertig zitplaatsen in huiselijke sfeer. “Op de eerste plaats moeten gasten zich op hun gemak voelen bij ons. De sfeer wordt daarom informeel; noem het ‘huiselijk’. Dat trekken we ook door in de keuken, waar gasten ons werk kunnen volgen.”

Kookstijl
De Ronde: “Ik heb altijd een voorliefde gehad voor de mediterrane keuken, dus gestoeld op de Frans-Italiaanse principes. Dat komt door Puccini en mijn tijd bij Villa Rozenrust in Leidschendam. Op het bord kies ik voor eenvoud waar ik de producten laat spreken. Groenten krijgen een belangrijke rol in mijn keuken en de liefde voor pasta is zeker gebleven. We presenteren een vast menu aangevuld met seizoensspecialiteiten. Wijnen zullen per fles en per glas aangeboden worden, voornamelijk uit Frankrijk en Italië.”

Bergambachtelijk
“Verder ben ik nadrukkelijk van plan hier in de regio mijn inkopen te doen, want ‘food-miles’ beperken, daar kan ik me goed in vinden. Ik koop in zoals ik kook: ambachtelijk. Bergambachtelijk”, vervolgt De Ronde. “Vlees, vis, wild, groenten, bijna alles is hier in de Krimpenerwaard te vinden. Ik wil zien waar iets vandaan komt: hoe het geteeld en gekweekt wordt en hoe het opgroeit. Primair draait alles om kwaliteit. Als die beschikbaar is in mijn achterland, dan grijp ik die kans met beide handen.”

Loopbaan
De Ronde zorgde in het verleden op meerdere plaatsen voor een Michelin-ster of voor voortzetting van zo’n ster. Hij slaagde daarin bij restaurant Cour du Nord in het Drentse plaatsje Nooitgedacht en verder bij restaurants als Corona in Den Haag (als opvolger van Robert Kranenborg), als chef bij Chagall in Leidschendam. Voor die tijd bekleedde hij verschillende keukenposten bij Villa Rozenrust, De Hoefslag in Bosch en Duin en Sancerre in Amsterdam waar zijn carrière begon.

Op de foto: Pieter de Ronde

Door Mariska van Gorp:mailto:mariska.vangorp@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: