Meesterkok De Ronde opent restaurant

31 oktober 2013 |
Meesterkok De Ronde opent restaurant<

Zes jaar was Meesterkok Pieter de Ronde in dienst als chef van De Arendshoeve, waar hij leiding gaf aan Italiaans à la carte restaurant Puccini, in Bergambacht. Nu, dertien jaar later, is hij weer terug in de
regio met zijn eigen restaurant. De opening van ‘Pieters Restaurant’ staat gepland voor december 2013.

Verbouwing
Op dit moment wordt met man en macht gewerkt om deze voormalige dubbelwoning om te toveren tot een sfeervol restaurant. Na de verbouwing krijgt het restaurant zijn definitieve vorm en inrichting. De Ronde bepaalt dit samen met zijn vrouw Paula, die meewerkt aan de ‘achterkant’ van de zaak. Paula is al langere tijd gespecialiseerd in de administratieve kant van horecaondernemingen. De Ronde denkt aan dertig zitplaatsen in huiselijke sfeer. “Op de eerste plaats moeten gasten zich op hun gemak voelen bij ons. De sfeer wordt daarom informeel; noem het ‘huiselijk’. Dat trekken we ook door in de keuken, waar gasten ons werk kunnen volgen.”

Kookstijl
De Ronde: “Ik heb altijd een voorliefde gehad voor de mediterrane keuken, dus gestoeld op de Frans-Italiaanse principes. Dat komt door Puccini en mijn tijd bij Villa Rozenrust in Leidschendam. Op het bord kies ik voor eenvoud waar ik de producten laat spreken. Groenten krijgen een belangrijke rol in mijn keuken en de liefde voor pasta is zeker gebleven. We presenteren een vast menu aangevuld met seizoensspecialiteiten. Wijnen zullen per fles en per glas aangeboden worden, voornamelijk uit Frankrijk en Italië.”

Bergambachtelijk
“Verder ben ik nadrukkelijk van plan hier in de regio mijn inkopen te doen, want ‘food-miles’ beperken, daar kan ik me goed in vinden. Ik koop in zoals ik kook: ambachtelijk. Bergambachtelijk”, vervolgt De Ronde. “Vlees, vis, wild, groenten, bijna alles is hier in de Krimpenerwaard te vinden. Ik wil zien waar iets vandaan komt: hoe het geteeld en gekweekt wordt en hoe het opgroeit. Primair draait alles om kwaliteit. Als die beschikbaar is in mijn achterland, dan grijp ik die kans met beide handen.”

Loopbaan
De Ronde zorgde in het verleden op meerdere plaatsen voor een Michelin-ster of voor voortzetting van zo’n ster. Hij slaagde daarin bij restaurant Cour du Nord in het Drentse plaatsje Nooitgedacht en verder bij restaurants als Corona in Den Haag (als opvolger van Robert Kranenborg), als chef bij Chagall in Leidschendam. Voor die tijd bekleedde hij verschillende keukenposten bij Villa Rozenrust, De Hoefslag in Bosch en Duin en Sancerre in Amsterdam waar zijn carrière begon.

Op de foto: Pieter de Ronde

Door Mariska van Gorp:mailto:mariska.vangorp@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: