Meesterkok De Ronde opent restaurant

31 oktober 2013 |
Meesterkok De Ronde opent restaurant<

Zes jaar was Meesterkok Pieter de Ronde in dienst als chef van De Arendshoeve, waar hij leiding gaf aan Italiaans à la carte restaurant Puccini, in Bergambacht. Nu, dertien jaar later, is hij weer terug in de
regio met zijn eigen restaurant. De opening van ‘Pieters Restaurant’ staat gepland voor december 2013.

Verbouwing
Op dit moment wordt met man en macht gewerkt om deze voormalige dubbelwoning om te toveren tot een sfeervol restaurant. Na de verbouwing krijgt het restaurant zijn definitieve vorm en inrichting. De Ronde bepaalt dit samen met zijn vrouw Paula, die meewerkt aan de ‘achterkant’ van de zaak. Paula is al langere tijd gespecialiseerd in de administratieve kant van horecaondernemingen. De Ronde denkt aan dertig zitplaatsen in huiselijke sfeer. “Op de eerste plaats moeten gasten zich op hun gemak voelen bij ons. De sfeer wordt daarom informeel; noem het ‘huiselijk’. Dat trekken we ook door in de keuken, waar gasten ons werk kunnen volgen.”

Kookstijl
De Ronde: “Ik heb altijd een voorliefde gehad voor de mediterrane keuken, dus gestoeld op de Frans-Italiaanse principes. Dat komt door Puccini en mijn tijd bij Villa Rozenrust in Leidschendam. Op het bord kies ik voor eenvoud waar ik de producten laat spreken. Groenten krijgen een belangrijke rol in mijn keuken en de liefde voor pasta is zeker gebleven. We presenteren een vast menu aangevuld met seizoensspecialiteiten. Wijnen zullen per fles en per glas aangeboden worden, voornamelijk uit Frankrijk en Italië.”

Bergambachtelijk
“Verder ben ik nadrukkelijk van plan hier in de regio mijn inkopen te doen, want ‘food-miles’ beperken, daar kan ik me goed in vinden. Ik koop in zoals ik kook: ambachtelijk. Bergambachtelijk”, vervolgt De Ronde. “Vlees, vis, wild, groenten, bijna alles is hier in de Krimpenerwaard te vinden. Ik wil zien waar iets vandaan komt: hoe het geteeld en gekweekt wordt en hoe het opgroeit. Primair draait alles om kwaliteit. Als die beschikbaar is in mijn achterland, dan grijp ik die kans met beide handen.”

Loopbaan
De Ronde zorgde in het verleden op meerdere plaatsen voor een Michelin-ster of voor voortzetting van zo’n ster. Hij slaagde daarin bij restaurant Cour du Nord in het Drentse plaatsje Nooitgedacht en verder bij restaurants als Corona in Den Haag (als opvolger van Robert Kranenborg), als chef bij Chagall in Leidschendam. Voor die tijd bekleedde hij verschillende keukenposten bij Villa Rozenrust, De Hoefslag in Bosch en Duin en Sancerre in Amsterdam waar zijn carrière begon.

Op de foto: Pieter de Ronde

Door Mariska van Gorp:mailto:mariska.vangorp@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: