Meest noordelijke lid Euro-Toques Nederland geïnaugureerd

8 april 2019 | Thijs Jacobs

Op zaterdag 6 april werd het Eemshotel in Delfzijl officieel geïnaugureerd als lid van Euro-Toques Nederland (ETN) en is daarmee het meest noordelijke lid van de grootste restaurantvereniging van Nederland.

Na een korte speech van ETN voorzitter Ted Janssen, die het belang van Euro-Toques Internationaal, met een stem in de Europese commissie, nog maar eens benadrukte nam burgemeester Beukema van Delftzijl het woord en loofde het echtpaar Boer om zijn enorme ondernemingslust en inzet om van deze heel bijzondere plek iets geweldigs te maken. Temeer daar de investeringen in de noodzakelijke infrastructuur, mede ook door de gemeente mogelijk gemaakt, toch een gigantisch deel van het budget opsoupeerde. En natuurlijk is de gemeente Delfzijl blij dat de havenstad nu ook gastronomisch op de kaart wordt gezet.

Champagne

Na de overhandiging van de bijbehorende documenten en oorkondes sabreerde burgemeester Beukema onder de vakkundige leiding van Daam Scharloo, commandeur in de Confrérie du Sabre d’Or, een fles champagne waarmee de officiële inauguratie een feit was.

Bert Boer kreeg een koksvest van het beroemde ontwerphuis Le Nouveau Chef en een assortiment Valderrama olijfolie overhandigd als blijk van waardering van de beide partners van ETN. De vele gasten en genodigden toostten uit luide borst op het duidelijk aangedane echtpaar waarna een keur aan lekkere hapjes en drankjes volgden.

Historie

“Een café- restaurant boven zee is niets bijzonders meer, maar een compleet hotel is uniek in Europa”, aldus de geestelijke vader van het Eemshotel, de heer A.W. Ritsema, in 1965. Even buiten de zeedijk van Delfzijl zijn veertig zestien meter lange palen de waddenzeebodem in gedreven tot een meter onder het slik. Dit is het (onzichtbare) deel van het Eemshotel waarin de gasten acht meter boven de zeespiegel eten, drinken en slapen.

Het ontwerp en de bouw van het Eemshotel zijn gerust een stukje stuntwerk te noemen. Met het enthousiasme en de gedrevenheid van Jannie en Bert Boer is het nu een mooi en bijzonder bedrijf dat een waardig lid van Euro-Toques Nederland zal zijn.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Zo zit je ineens in een Vlaams restaurant in de Achterhoek

Aan de rand van Winterswijk, direct aan de Duitse grens, vind je hotel-restaurant Nieuw Beusink. Het centrum van het dorp is binnen tien minuten fietsen te bereiken, maar je waant je in het buitengebied. Het groen komt je van alle kanten tegemoet, net als de geuren die uit de keuken opstijgen. Nieuw...

KHN
BookDinners lanceert unieke zomercampagne: cadeautje aan restaurantgasten

Vandaag lanceert BookDinners een unieke zomercampagne voor de restaurantsector in Nederland: een campagne waarbij aangesloten restaurants geen korting weggeven, maar hun gasten met een cadeau bedanken voor hun bezoek. De restaurateur kan gratis meedoen en wordt zo geholpen in het behouden van gasten...

Advertorial
Verrassend variëren met veggies

Het aantal vegans, vegetariërs en flexitariërs groeit. Steeds meer mensen willen tenminste een keer per week lekker eten zonder vlees, ook buiten de deur. Ze verwachten vegetarische opties die net zo lekker, gevarieerd en hoogstaand zijn als de rest van de menukaart. Welk verrassend planta...

Interview Longread Aardappel
Reportage: Op bezoek bij een aardappelboer

Op een zonovergoten vrijdagochtend in de polders van De Hoeksche Waard vliegen de meeuwen achter de trekker aan om de wormen uit de geploegde klei te trekken. Trots tuurt Adriaan Veerman over het veld. Het is één van de mooiste dagen van het jaar. “Vandaag gaat het pootgoed de gr...

Columns Blog
Column Sico de Moel: opvolger

Een briefje van vijf en wat muntgeld. "Voor uw dochter, een kleine bijdrage voor haar eigen restaurant, later." Mijn jongste dochter wil me altijd heel graag helpen in het restaurant. Een tijdje wilde ze zelfs chefkok worden. Op school vertelde ze dan dat haar lievelingseten duif was. ...

Amsterdam Opening Culinair
Mediterrane gardenbistro Oriole opent deuren

Op 18 juni vindt de soft opening van gardenbistro Oriole - onderdeel van Sofitel Legend The Grand Amsterdam - plaats; dé nieuwe hotspot om naartoe te gaan voor Mediterrane gerechten in een easygoing sfeer. Via de ingang aan de Oudezijds Voorburgwal maken gasten hun entree in de uitnodigende g...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: