Meest noordelijke lid Euro-Toques Nederland geïnaugureerd

8 april 2019 | Thijs Jacobs

Op zaterdag 6 april werd het Eemshotel in Delfzijl officieel geïnaugureerd als lid van Euro-Toques Nederland (ETN) en is daarmee het meest noordelijke lid van de grootste restaurantvereniging van Nederland.

Na een korte speech van ETN voorzitter Ted Janssen, die het belang van Euro-Toques Internationaal, met een stem in de Europese commissie, nog maar eens benadrukte nam burgemeester Beukema van Delftzijl het woord en loofde het echtpaar Boer om zijn enorme ondernemingslust en inzet om van deze heel bijzondere plek iets geweldigs te maken. Temeer daar de investeringen in de noodzakelijke infrastructuur, mede ook door de gemeente mogelijk gemaakt, toch een gigantisch deel van het budget opsoupeerde. En natuurlijk is de gemeente Delfzijl blij dat de havenstad nu ook gastronomisch op de kaart wordt gezet.

Champagne

Na de overhandiging van de bijbehorende documenten en oorkondes sabreerde burgemeester Beukema onder de vakkundige leiding van Daam Scharloo, commandeur in de Confrérie du Sabre d’Or, een fles champagne waarmee de officiële inauguratie een feit was.

Bert Boer kreeg een koksvest van het beroemde ontwerphuis Le Nouveau Chef en een assortiment Valderrama olijfolie overhandigd als blijk van waardering van de beide partners van ETN. De vele gasten en genodigden toostten uit luide borst op het duidelijk aangedane echtpaar waarna een keur aan lekkere hapjes en drankjes volgden.

Historie

“Een café- restaurant boven zee is niets bijzonders meer, maar een compleet hotel is uniek in Europa”, aldus de geestelijke vader van het Eemshotel, de heer A.W. Ritsema, in 1965. Even buiten de zeedijk van Delfzijl zijn veertig zestien meter lange palen de waddenzeebodem in gedreven tot een meter onder het slik. Dit is het (onzichtbare) deel van het Eemshotel waarin de gasten acht meter boven de zeespiegel eten, drinken en slapen.

Het ontwerp en de bouw van het Eemshotel zijn gerust een stukje stuntwerk te noemen. Met het enthousiasme en de gedrevenheid van Jannie en Bert Boer is het nu een mooi en bijzonder bedrijf dat een waardig lid van Euro-Toques Nederland zal zijn.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Internationaal
EQUIPHOTEL uitgesteld naar 2022

Gezien de huidige situatie rondom de COVID-19 epidemie, die momenteel op lokaal en mondiaal niveau voortdurend verslechtert, kondigt Reed Expositions France aan dat de 2020-editie van de EQUIPHOTEL, die oorspronkelijk gepland stond van 15 t/m 19 november 2020, is uitgesteld naar 2022. De afgelope...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Nice 'n Easy
Sous-vide garen, zo werkt het

Sous-vide koken heeft de laatste jaren in de horeca flink aan populariteit gewonnen. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde lage temperatuur vacuümverpakte producten gelijkmatig gegaard. Doordat het gevacumeerd is, behoudt het smaak en structuur. Hoewel sous-vide in d...

KHN Coronacrisis
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: