Meest noordelijke lid Euro-Toques Nederland geïnaugureerd

8 april 2019 | Thijs Jacobs

Op zaterdag 6 april werd het Eemshotel in Delfzijl officieel geïnaugureerd als lid van Euro-Toques Nederland (ETN) en is daarmee het meest noordelijke lid van de grootste restaurantvereniging van Nederland.

Na een korte speech van ETN voorzitter Ted Janssen, die het belang van Euro-Toques Internationaal, met een stem in de Europese commissie, nog maar eens benadrukte nam burgemeester Beukema van Delftzijl het woord en loofde het echtpaar Boer om zijn enorme ondernemingslust en inzet om van deze heel bijzondere plek iets geweldigs te maken. Temeer daar de investeringen in de noodzakelijke infrastructuur, mede ook door de gemeente mogelijk gemaakt, toch een gigantisch deel van het budget opsoupeerde. En natuurlijk is de gemeente Delfzijl blij dat de havenstad nu ook gastronomisch op de kaart wordt gezet.

Champagne

Na de overhandiging van de bijbehorende documenten en oorkondes sabreerde burgemeester Beukema onder de vakkundige leiding van Daam Scharloo, commandeur in de Confrérie du Sabre d’Or, een fles champagne waarmee de officiële inauguratie een feit was.

Bert Boer kreeg een koksvest van het beroemde ontwerphuis Le Nouveau Chef en een assortiment Valderrama olijfolie overhandigd als blijk van waardering van de beide partners van ETN. De vele gasten en genodigden toostten uit luide borst op het duidelijk aangedane echtpaar waarna een keur aan lekkere hapjes en drankjes volgden.

Historie

“Een café- restaurant boven zee is niets bijzonders meer, maar een compleet hotel is uniek in Europa”, aldus de geestelijke vader van het Eemshotel, de heer A.W. Ritsema, in 1965. Even buiten de zeedijk van Delfzijl zijn veertig zestien meter lange palen de waddenzeebodem in gedreven tot een meter onder het slik. Dit is het (onzichtbare) deel van het Eemshotel waarin de gasten acht meter boven de zeespiegel eten, drinken en slapen.

Het ontwerp en de bouw van het Eemshotel zijn gerust een stukje stuntwerk te noemen. Met het enthousiasme en de gedrevenheid van Jannie en Bert Boer is het nu een mooi en bijzonder bedrijf dat een waardig lid van Euro-Toques Nederland zal zijn.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca naar de stembus deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Achtergronden Gastronomie
De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit samen met drie gastchefs. Het gaat om topchefs Soenil Bahadoer van De Lindehof (twee Michelinsterren), Jermain de Rozario van De Rozario (een Michelinste ...

Themamaand energie
Energielabels en keurmerken uitgelegd

Wie bewust onderneemt binnen de horeca, heeft zich vast al verdiept in de verschillende keurmerken en het energielabel van zijn of haar horecabedrijf. In dit artikel besteden we aandacht aan de verplichting om een energielabel te kunnen overleggen en de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen er ...

Economie Corona
CBS: omzet horeca krimpt ongekend hard

De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In het derde kwartaal maakte de horeca nog een forse o ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: