Meer met soep met de Soup Rebels

7 oktober 2016 | Jorien Slager

Rosah, Stenn en Naresh zijn drie jonge chefs die je meenemen in de wereld van soep. Van de steegjes in Korea tot de hotspots in New York: de Soup Rebels inspireren je met tips en tricks vanuit alle uithoeken. Ook delen ze hoe je soep in het oog laat springen op de kaart en dus meer omzet maakt. Maar wie ze zijn en wat ze doen, kunnen ze nog beter zélf vertellen.

Rosah

Rosah is een zelfstandig werkend kok. Ze geeft kookworkshops en demonstraties en is chef private dining. ‘Als ik niet aan het koken of eten ben, zit ik met mijn hoofd bij de nieuwste culinaire websites en de laatste kookboeken. Koken is een ambacht en proeven is emotie.’ Haar favoriete soep? ‘Japanse misosoep. Of zomerse watermeloen gazpacho. Of mijn Bloody Mary soep.’

Naresh

Chef en designer in één, dat is Naresh. Met ‘Nareshtaurant’ maakt hij combinaties van smaken én voedt hij je design cravings. Niet onopgemerkt: Naresh is genomineerd voor verschillende designawards en kookte op de laatste edities van de Dutch Design Week. Welke soep Naresh het liefst eet? Duidelijk. ‘Surinaamse saotosoep is mijn lievelingssoep.’

Stenn

Stenn? Een ondernemer op wielen. Als eigenaar van Mi! streetfood trucks, is Stenn spotter van trends en weet hij precies wat ‘done' and ‘not done’ is op streetfood festivals. Met zijn eigen trucks vertaalt hij wereldse smaken naar Belgische goesting. Welke soep Stenn niet kan weerstaan? ‘De Thaise Tom Kha Kai.’

Ook meer met soep doen? Hier vind je recepten!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: