Meer met soep met de Soup Rebels

7 oktober 2016 | Jorien Slager

Rosah, Stenn en Naresh zijn drie jonge chefs die je meenemen in de wereld van soep. Van de steegjes in Korea tot de hotspots in New York: de Soup Rebels inspireren je met tips en tricks vanuit alle uithoeken. Ook delen ze hoe je soep in het oog laat springen op de kaart en dus meer omzet maakt. Maar wie ze zijn en wat ze doen, kunnen ze nog beter zélf vertellen.

Rosah

Rosah is een zelfstandig werkend kok. Ze geeft kookworkshops en demonstraties en is chef private dining. ‘Als ik niet aan het koken of eten ben, zit ik met mijn hoofd bij de nieuwste culinaire websites en de laatste kookboeken. Koken is een ambacht en proeven is emotie.’ Haar favoriete soep? ‘Japanse misosoep. Of zomerse watermeloen gazpacho. Of mijn Bloody Mary soep.’

Naresh

Chef en designer in één, dat is Naresh. Met ‘Nareshtaurant’ maakt hij combinaties van smaken én voedt hij je design cravings. Niet onopgemerkt: Naresh is genomineerd voor verschillende designawards en kookte op de laatste edities van de Dutch Design Week. Welke soep Naresh het liefst eet? Duidelijk. ‘Surinaamse saotosoep is mijn lievelingssoep.’

Stenn

Stenn? Een ondernemer op wielen. Als eigenaar van Mi! streetfood trucks, is Stenn spotter van trends en weet hij precies wat ‘done' and ‘not done’ is op streetfood festivals. Met zijn eigen trucks vertaalt hij wereldse smaken naar Belgische goesting. Welke soep Stenn niet kan weerstaan? ‘De Thaise Tom Kha Kai.’

Ook meer met soep doen? Hier vind je recepten!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Bekendste muziekrestaurant ontvangt topartiesten

Sinds 1995 staat Pasta e Basta over de hele wereld bekend om het bijzondere concept met zingende bediening en de Italiaanse keuken. In iedere internationale reisgids over Amsterdam staat het restaurant vermeld. Dit oudste en bekendste muziekrestaurant van Nederland viert dit jaar haar 25-jarig besta...

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: