Mazairac vertrekt bij Podium onder de Dom

25 januari 2018 | David Bakker

Chef en mede-eigenaar Leon Mazairac heeft in goed overleg met zijn compagnon Jan van der Grift besloten na ruim 10 jaar Podium een volgende stap te gaan zetten. Waar en wat dat is laat hij nog even in het midden. "Soms is het goed om even afstand te nemen van de onderneming om tot nieuwe ideeën te komen", aldus Mazairac. "En ondanks dat Podium nog altijd goed vol zit ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. De stap naar Podium op de Domstraat in 2013 en de samenwerking met Hotel DOM was een logische stap. Zo ambitieus als we zijn hebben we daar met het team een mooie stabiele en voor Utrecht unieke zaak van gemaakt. Een zaak die Utrecht nodig had met allure, aandacht voor oprechte kwaliteit en losse maar hoogwaardige service."

Toekomst

Mazairac zal per 01 februari a.s. bij restaurant Podium onder de Dom vertrekken om zich volledig op zijn nieuwe project te richten. Zijn compagnon zal met het huidige team de zaak voorlopig gaan voortzetten. Of er daarna een nieuwe Podium komt voor het volgende project laat Mazairac nog in het midden.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Vanaf vandaag valt er weer flink wat te nassen in Rotterdam. Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent een tweedeindoor foodmarket in 010. Geen gevalletje copy-paste, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Ro...

Uber Eats breidt uit

Waar Foodora sopt in Nederland, pakt Uber Eats juist door. Het bedrijf breidt voor het einde van dit jaar uit naar Groningen en Haarlem en vergroot het bezorggebied in de regio Den Haag door Scheveningen en Voorburg aan de app toe te voegen. Daarnaast kunnen bestaande en nieuwe gebruikers van de app...

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Economie Food
Foodora stopt in Nederland

Maaltijdbezorger Foodora trekt de stekker uit de Nederlandse markt. Het Duitse moederbedrijf Delivery Hero zette afgelopen maand de Nederlandse tak in de etalage, maar heeft geen koper kunnen vinden. Dat meldt de NOS. Medewerkers van het bedrijf zijn schriftelijk ingelicht en krijgen vrijdag 17 ...

Personeel
Alles over de opbouw van loonkosten

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpm...

Vijf tips om wespen op afstand te houden

Het valt nu nog mee, maar de maand augustus herbergt ieder jaar weer een wespenplaag. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: