Mauve Restaurant & Bar is getransformeerd

18 juli 2017 | Roy Spijker
Mauve Restaurant & Bar is getransformeerd

In hartje Laren aan de Brink is Mauve Restaurant & Bar gevestigd. Mauve is een begrip in ’t Gooi en is al jaren de ontmoetingsplek in Laren voor een hapje en een drankje. Deze zomer is de zaak uitgebreid met een extra ruimte, Mauve Bar, en is het zonovergoten terras gerestyled en vergroot. Tevens is het menu aangepast met gevarieerde, eigentijdse gerechten en een mooie selectie gin & tonics, cocktails en mocktails. Hiermee is Mauve Restaurant & Bar getransformeerd van een tijdloze horecazaak naar een eigentijdse klassieker en biedt het voor een ieder wat wils.

Mauve is gevestigd in een oude Saksische Boerderij aan de Brink in Laren en vernoemd naar de Nederlandse kunstschilder Anton Mauve. In het restaurant hangt een expositie van moderne kunst die ieder kwartaal wisselt en zorgt voor een dynamische aanvulling op het landelijke interieur van de historische boerderij. 

De naastgelegen bar heeft een stijlvol interieur die associaties oproept met een internationale hotelbar. Deze ruimte is ’s avonds geopend van donderdag tot en met zondag. Daarnaast leent Mauve Bar zich uitstekende als eventruimte voor besloten borrels, diners, feesten en vergaderingen. De bar is op reservering dagelijks af te huren. Het bestaande terras is vergroot en voorzien van eigentijds meubilair waardoor er hoog en laag getafeld kan worden.

Het menu
Met de uitbreiding van Mauve werd ook de menukaart aangepast. Naast klassieke gerechten werden er ook gerechten met een internationale twist aan de kaart toegevoegd, waaronder wereld bites; Doughnut met pulled veal, komkommer kimchi en spiced suger en de Japanse dumplings met kip, lente-ui en ponzu. Verfrissend is ook de salade met watermeloen, tomaat, feta, rode ui, pepita en yoghurtmuntdressing. 

Nieuw is de bijvangst als wisselende vis van de dag. Verrassende en bijzondere vissen op het menu die bijdragen aan een verduurzaming van de visserij. Ook aan de kinderen is gedacht. Op de placemat met kindermenu staan zoekspelletjes met een knipoog; tel de voorbijkomende Ferrari ‘s en de bekende zonnebrillen met Nederlanders.

Mauve biedt een mooie selectie wijnen en biertjes, vier verschillende gin & tonics met bijpassende garnering en een aantal verfrissende cocktails en mocktails. De gehele kaart is zowel in het restaurant, in de bar als op het terras te bestellen. Met deze transformatie is Mauve klaar voor een lange, zwoele zomer.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Corona
Terrassen gaan op 21 april niet open

De terrassen gaan op 21 nog niet open. De voorgenomen versoepelingen zijn met minstens een week opgeschoven, aangezien de besmettingscijfers nu nog te hoog zijn. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst heeft dit bevestigd na het 'Catshuisoverleg' van zondag. De burgemeesters van ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
Gastvrij Arnhem eerste centrale registratietool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: