Mary Liu en Akuen Kwee ontvangen Klasbak Trofee

28 juni 2017 | Thijs Jacobs

Horeca-echtpaar Mary Liu & Akuen Kwee ontvingen maandagavond in het restaurant Moy Fa in Axel de Klasbak Trofee. Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) het grote belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aandacht brengen.

Mary Liu & Akuen Kwee hebben deze prijs gewonnen omdat zij met hun enthousiasme en betrokkenheid een voorbeeld zijn voor de horecabranche. Mary en Akuen worden al jaren geroemd om hun gedrevenheid, optimale gastvrijheid & verrassende culinaire uitgangspunten.

Mary en Akuen waren totaal verrast toen ze hoorden dat ze de Klasbak Trofee hadden gewonnen. ‘’Het winnen van de Klasbak Trofee voelt als erkenning van onze vakgenoten. We zijn erg trots op wat we samen met onze medewerkers elke dag weer neerzetten en de prijzen die bij de Klasbak Trofee horen, gaan we uiteraard samen met ons personeel inwisselen.‘’ 

Bijzonder bedrijf

“Je ziet aan alles dat Mary en Akuen hun ziel in hun bedrijf hebben gelegd. Ze zijn in staat om andere mensen te stimuleren het beste uit zichzelf te halen en brengen daarmee het bedrijf tot grote hoogte’’, vertelt Ton Lenting, voorzitter van Tour Culinair. ‘’Daarbij staan ze binnen en buiten Zeeuws-Vlaanderen bekend om hun maatschappelijke betrokkenheid en de vele (jonge) vakgenoten die ze hebben opgeleid en voorbereid op een carrière in de horeca’’, voegt Hanneke Westland van SVH toe.

Klasbak 2017

Het diner bij Moy Fa in Axel vond plaats tijdens de Tour Culinair, die dit jaar voor de 36ste keer werd verreden. Tijdens deze editie heeft het peloton 250 kilometer door Zeeuws-Vlaanderen gefietst in 2 dagen. Het peloton maakt daarbij promotie voor horeca, toerisme en recreatie. Elk jaar wordt in de regio waar de Tour Culinair toert de Klasbak trofee uitgereikt aan een ondernemer die het meest voldoet aan de ‘klasbakcriteria’. Deze criteria zijn: de ondernemer is een voorbeeld voor de medewerkers en collega’s, houdt zich bezig met vakbekwaamheid en onderscheidt zich in positieve zin duidelijk van andere ondernemers. De term klasbak komt voort uit het wielrennen en betekent ‘goede, slimme wielrenner’. De Klasbaktrofee bestaat uit twee prijzen: een cheque van SVH ter waarde van €1.000 en een Klasbakarrangement van de Tour Culinair ter waarde van €1.000. De prijzen werden overhandigd door Hanneke Westland, SVH, en Ton Lenting voorzitter van Tour Culinair.

Foto v.l.n.r.: Akuen Kwee, Ton Lenting, Mary Liu en Hanneke Westland.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: